Felsök problem med tvåfaktorsautentisering i Todoist

Du försöker att använda tvåfaktorsautentisering (2FA) med ditt Todoist-konto, men du har stött på ett eller flera av dessa problem:

• 2FA-inställningar syns inte på ditt konto
  • Du kan inte sätta på 2FA för ditt konto
  • Engångskoden funkar inte
  • Du har förlorat åtkomst till din tredjeparts autentiseringsapp och kan inte logga in

Om du har några av dessa problem, så finns det felsökningssteg att prova, eller så kan du behöva ange en återställningskod för att återfå åtkomst till ditt konto.

Snabbtips

Om du inte redan har en autentiseringsapp som t.ex. Authy eller Google Authenticator, så behöver du installera en på din mobila enhet.

Om återställningskoden

När du felsöker din 2FA-installation, så kan du behöva ange en återställningskod.

En återställningskod är en reservmetod som du loggar in på ditt konto med om du har förlorat åtkomst till din tredjeparts autentiseringsapp. Den består av 8 alfanumeriska tecken och tas fram antingen i dina 2FA-inställningar, eller manuellt av Todoist.

Begär en återställningskod av Todoist.

Ange återställningskoden

Efter att du har angett din återställningskod, så följer du dessa steg:

1. Öppna Todoists inloggningssida.
  2. Ange ditt kontos e-postadress och lösenord, eller logga in med dina inloggningsuppgifter från Google, Apple eller Facebook.
  3. Klicka på Ange en återställningskod här under autentiseringskodsfältet.
  4. Ange din återställningskod.

Felsök din 2FA-installation

Om du upplever några av följande problem med din 2FA-installation, följ då de relevanta felsökningsstegen:

2FA-inställningar syns inte på ditt konto

Om du inte ser dina 2FA-inställningar på ditt konto, kontrollera då att du kör den senaste versionen av Todoist och att det inte finns några väntande uppdateringar.

Om det finns en uppdatering, installera då senaste versionen av Todoist.

Du kan inte sätta på 2FA för ditt konto

Om du har problem med att sätta på 2FA för ditt konto, se då till att du har verifierat ditt Todoist-konto.

Om du följde stegen men inte fick något e-postmeddelande om att verifiera ditt konto, kontrollera då din spam- eller skräppostmapp eller kontakta oss för att få hjälp.

Din engångskod funkar inte

Om din engångskod inte funkar och du inte kan logga in, kontrollera då att:

• Du anger koden så som den visas på din enhet
  • Du anger koden innan den löper ut
  • Klockinställningarna på din enhet är korrekt synkade till din tredjeparts autentiseringsapp

Om din engångskod fortfarande inte funkar, begär då en återställningskod.

Efter att du har fått återställningskoden till din inkorg, följ då stegen för att ange koden och logga tillbaka in på ditt konto.

För att återställa din 2FA-installation så behöver du först begära ytterligare en återställningskod. Sedan går du till dina 2FA-inställningar och anger den andra koden för att stänga av 2FA för ditt Todoist-konto.

Du har förlorat åtkomst till din tredjeparts autentiseringsapp

Om du har förlorat åtkomst till din tredjeparts autentiseringsapp och du inte kan logga in på ditt Todoist-konto, behöver du begära en återställningskod.

Efter att du har fått återställningskoden till din inkorg, följ då stegen för att ange koden och logga tillbaka in på ditt konto.

För att återställa din 2FA-installation så behöver du först begära ytterligare en återställningskod. Sedan går du till dina 2FA-inställningar och anger den andra koden för att stänga av 2FA för ditt Todoist-konto.

Varning

Om du inte längre har åtkomst till e-posten som är kopplad till ditt Todoist-konto, så kommer du inte att kunna ta emot en återställningskod och få åtkomst till ditt Todoist-konto. Registrera ett nytt konto för att börja om.

Få mer hjälp

Om du har följt alla felsökningssteg, men fortfarande behöver hjälp med din 2FA-installation, kontakta då oss.