Installera tvåfaktorsautentisering för ditt Todoist-konto

Du vill känna dig trygg och säker i allt du gör i livet, särskilt när det gäller dina personuppgifter. Det är därför som vi har inrättat flera säkerhetsåtgärder för att skydda ditt Todoist-konto.

Om tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering eller 2FA lägger till ett extra säkerhetslager på ditt konto, genom att kräva att du använder en autentiseringsapp när du loggar in på ditt konto.

Efter att du har angett ditt kontos e-postadress och lösenord, så kommer Todoist att be dig om en 6-siffrig engångskod. Den tredjeparts autentiseringsapp som du har valt kommer att generera den koden åt dig.

Om du har aktiverat 2FA på ditt konto, så kommer du att uppmanas att använda en engångskod, för några olika åtgärder:

• Logga in på ditt Todoistkonto.
  • Stäng av 2FA
  • Ändra e-postadress på ditt Todoist-konto
  • Ladda ned en säkerhetskopia av ditt konto
  • Radera ditt Todoist-konto
  • Se dina återställningskoder

Snabbtips

Om du har förlorat åtkomst till din autentiseringsapp och engångskod, läs då vidare om hur man begär en återställningskod.

Todoist stöder autentiseringappar som är installerade på din mobila enhet. Om du inte redan har en autentiseringsapp som t.ex. Authy eller Google Authenticator, så behöver du installera en innan du installerar 2FA för ditt konto.

Slå på tvåfaktorsautentisering

1. Logga in på Todoist i en webbläsare.
  2. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Välj Konto i vänstermenyn.
  5. Klicka på reglaget under Tvåfaktorsautentisering.
  6. Skanna eller kopiera den hemliga koden som du ser i autentiseringsappen.
  7. Ange verifieringskoden. Du kommer att se en bekräftelseavisering om att verifieringen är slutförd.
  8. Klicka på Fortsätt längst ned till höger.
  9. Skrolla ned till Spara dina återställningskoder och klicka på Kopiera alla koder.
  10. Klicka på Fortsätt.

Snabbtips

Spara dina koder på en säker plats. Om du skulle råka bli utelåst från ditt konto, så behöver du dem för att komma in igen

Nu är 2FA aktiverat för ditt konto. Om du inte ser dina 2FA-inställningar, läs då vidare om hur man felsöker det här problemet.

Stäng av tvåfaktorsautentisering

1. Logga in på Todoist i en webbläsare.
  2. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Välj Konto i vänstermenyn.
  5. Skrolla ned till Tvåfaktorsautentisering och dra reglaget för inställningen till Av.
  6. Ange en engångslösenkod från din autentiseringsapp.

Få mer hjälp

Om du har problem med att installera eller använda tvåfaktorsautentisering för ditt Todoist-konto, läs då vidare om hur man kan felsöka problem med sin 2FA-installation.

Vi stöder inte fysiska nycklar för 2FA än. Dela detta som en önskad funktion.