Introductie tot projecten

Of je nu bezig bent met het plannen van een presentatie, of het maken van een website, maak een project aan om alle belangrijke details op een centrale plek te bewaren!

Een project aanmaken

Begin door een project aan te maken voor je taken.

1. Zoek in de zijbalk naar de werkruimte waar je je project wil aanmaken.
    • Persoonlijke projecten: klik op het toevoegen-icoon naast Mijn projecten.
    • Teamprojecten: klik op het toevoegen-icoon naast het team waarvoor je het project wil aanmaken. Selecteer dan Project toevoegen.
  2. In het venster Project toevoegen, typ je de naam van je nieuw project. Gebruik letters, nummers, of speciale tekens, zoals # " ( ) | & ! _ - of , in de naam.
  3. Klik op Toevoegen om het project aan te maken.

Snelle tip

• Klik op het menu Kleur om een andere projectkleur te kiezen.
  • Als je een teamproject aanmaakt, klik je op het menu Toegang en kies je of je alle of bepaalde teamleden toegang wil geven tot een specifiek project.
  • Klik op Map en selecteer een bestaande map om het project aan toe te voegen.

Een project gebruiken

Nu dat je je project aangemaakt hebt, is het tijd om je taken toe te voegen en te organiseren. Hieronder zijn een paar tips over hoe je het meeste uit een project in Todoist kan halen.

Snel taken aan je project toevoegen

Vul ieder nieuw project met elke relevante taak die je kan bedenken. Je bent aan het brainstormen dus slechte ideëen bestaan niet. Je kan een taak direct aan je project toevoegen door op Taak toevoegen of de +-knop in het project te klikken.

Snelle tip

Wanneer je bezig bent met het snel toevoegen van een nieuwe taak, kan je deze direct in een project plaatsen door # in het taakveld te typen, samen met de naam van je project.

Een project favoriet maken

Als je het project snel wil kunnen openen, voeg het dan toe aan je favorieten.

Deadlines instellen

Sommige taken moeten eerder uitgevoerd worden dan andere. Voeg een deadline toe aan elke taak, om te zorgen dat deze tijdig uitgevoerd worden.

Stel de deadline in door deze toe te voegen aan de taaknaam, zoals bijvoorbeeld "vandaag", "volgende week donderdag" of "12 maart".

Taakprioriteiten instellen

Sommige taken zijn belangrijker dan andere. Doorloop je project en voeg prioriteit 1 toe aan je belangrijkste taken. Deze taken zullen in het rood verschijnen zodat je weet waar je mee moet beginnen.

Organiseer je project met secties

Als je je project wil opsplitsen in verschillende onderdelen, kan je dat doen door secties aan te maken en je taken toe te voegen in de relevante sectie. Kom meer te weten in onze introductie tot secties.

Je kan vervolgens taken verslepen om de inspringing te veranderen en ze als subtaken te herschikken.

Een project bewerken

Moet je een paar aanpassingen doorvoeren aan je project? Geen probleem! Volg gewoon één van onze gidsen hieronder.

Een projectnaam bewerken

Of je nu een spelfoutje wil corrigeren of de naam helemaal wil veranderen, je kan een projectnaam in Todoist op deze manier bewerken:

1. Klik op het drie stippen-icoon naast de projectnaam.
  2. Selecteer Bewerken in het menu.
  3. Voer de nieuwe projectnaam in.
  4. Klik op Opslaan.

Snelle tip

Als het project al open hebt in Todoist, klik je op de naam van het project bovenin en maak je je wijzigingen. Klik daarna op Opslaan om te bevestigen.

De kleur van een project wijzigen

Fleur je Todoist op en orden je projecten door ze op kleur te coderen. Dit werkt als volgt:

1. Klik op het drie stippen-icoon naast de projectnaam.
  2. Selecteer Bewerken.
  3. Selecteer de kleur die je voor je project wil gebruiken in het drop-down menu Kleur.
  4. Klik op Opslaan.

Je projectenlijst organiseren

Wijzig de volgorde van je projecten door het project handmatig te verslepen naar de gewilde locatie in de projectenlijst.

Indien je Todoist voor iOS of Android gebruikt, volg je deze stappen om projecten te herordenen:

1. Tik op Bladeren in de navigatiebalk.
  2. Houd een project ingedrukt.
  3. Versleep het project naar een nieuwe locatie in de lijst.

Taken in een teamwerkruimte worden alfabetisch gesorteerd en kunnen niet herschikt worden. Als het handmatig sorteren van je teamprojecten belangrijk is voor jou, deel dan je feedback met ons!

Een project archiveren

Archiveer een project om het uit je projectenlijst te verwijderen, wat handig is wanneer je het later nog wil kunnen bekijken en herstellen.

1. Beweeg met je muis over het project in de zijbalk.
  2. Klik op het drie stippen-icoon naast de projectnaam.
  3. Selecteer Project archiveren.
  4. Klik nogmaals op Archiveren om te bevestigen.

Een project verwijderen

Verwijder oude projecten zodat je projectlijst netjes en overzichtelijk blijft.

1. Beweeg met je muis over het project dat je wil verwijderen in de zijbalk.
  2. Klik op het drie stippen-icoon naast de projectnaam.
  3. Selecteer Verwijderen.

Notitie

Als een project met anderen gedeeld is, zal je de optie zien om het te verlaten.

4. Klik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.

Snelle tip

Als je een Pro- of Business-klant bent, maakt Todoist automatisch backups van je gegevens aan, elke keer dat je op je account inlogt. Je kan tot 21 backups bewaren. Als je per ongeluk een project verwijderd hebt, maak je een nieuw project aan en importeer je een backup.

Aan de slag

We hopen dat deze gids je enthousiast heeft gemaakt om aan de slag te gaan met dat idee dat in je hoofd zit! Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, bekijk dan onze sjablonengalerij, die tientallen sjablonen bevat.