Introductie tot secties

• Beginner
  • Pro
  • Business

Het op je nemen van grote projecten is een stuk gemakkelijker als je deze opdeelt in behapbare onderdelen, met secties.

Organiseer je projecten met secties om je taken te groeperen. Dit bezorgt je een beter overzicht van wat er gedaan moet worden.

Voeg secties toe aan je project, sleep de relevante taken naar de sectie waar ze thuishoren en je zal zien dat het een stuk gemakkelijker is om voortgang te boeken (en dat het er veel minder overweldigend uitziet dan een lange lijst met taken).

Een sectie in een project toevoegen

1. Rechts bovenin een project, klik je op het drie stippen-icoon.
  2. Selecteer Sectie toevoegen.
  3. Typ de naam van je sectie en klik op Sectie toevoegen.

Snelle tip

Maak een sectie aan, direct boven of onder een bestaande sectie door je muis tussen de secties bewegen en op het Sectie toevoegen-lijntje dat vervolgens verschijnt te klikken.

Taken aan een sectie toevoegen

Houd je projecten georganiseerd door taken aan je secties toe te voegen.

Een nieuwe taak aan een sectie toevoegen

Er bestaan vier manieren waarop je een nieuwe taak aan een sectie kan toevoegen:

• Maak een taak aan binnen een project en sleep de taak vervolgens onder de sectie (zorg ervoor dat de sectie uitgevouwd is, voordat je de taak versleept).
  • Klap de sectie waaraan je de nieuwe taak wil toevoegen uit en klik vervolgens op de optie Taak toevoegen.
  • Als je je al in het project bevindt met de sectie waaraan je de taak wil toevoegen, kan je / typen, gevolgd door de naam van de sectie (bijvoorbeeld /Meetings). Wanneer je je buiten het project bevindt waaraan je de sectie wil toevoegen, dan kan je # typen, gevolgd door de naam van het project, gevolgd door / en de naam van de sectie (bijvoorbeeld #Werk /Meetings).
  • Klik op de taak om het taakoverzicht te openen en gebruik vervolgens het project-icoon of typ /Sectienaam direct na de naam om de taak aan een sectie toe te voegen.

Een bestaande taak aan een sectie toevoegen

Er bestaan twee manieren waarop je een bestaande taak aan een sectie kan toevoegen:

1. Vouw de sectie uit waar je de nieuwe taak aan wil toevoegen, indien nodig.
  2. Sleep de taak in de sectie.
  3. Klik op de taak om het taakoverzicht te openen.
  4. Gebruik het projecten-icoon of typ /sectienaam direct na de taaknaam.

Als de taak zich niet in hetzelfde project bevindt als de sectie:

1. Klik op de taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Klik op het project-icoon om een nieuw project en nieuwe sectie te selecteren.

Snelle tip

In de taaknaam, voer # in, gevolgd door de naam van het project. Voer daarna / in, gevolgd door de naam van de sectie (bijvoorbeeld: #Werk /Meetings). Dit laat je de taak snel toewijzen aan een nieuw project en sectie. Als je meerdere taken naar een sectie wil verplaatsen, gebruik je multi-select.

De naam van een sectie wijzigen

Snelle tip

Als je Todoist op een computer, of in een browser op je mobiel toestel, gebruikt, dan kan je de naam van je sectie heel gemakkelijk wijzigen door het project waarin de sectie zich bevindt te openen en vervolgens op de sectienaam te klikken.

1. Klik op de naam van de sectie.
  2. Typ de nieuwe naam van je sectie.
  3. Klik op Opslaan.

Een sectie verplaatsen

Wil je een sectie naar een andere positie in je project verplaatsen? Dit kan als volgt:

Sleep de sectie simpelweg naar de nieuwe positie en laat los.

Staat de sectie in het verkeerde project of wil je deze gewoon verhuizen? Verplaats het gewoon!

Waarschuwing

Indien je sectie in een teamproject zit, kan je het alleen naar een ander project in hetzelfde team verplaatsen.

1. Aan de rechterkant van een sectie, klik je op het drie stippen-icoon.
  2. Selecteer Sectie verplaatsen.
  3. Klik op het project waar je je sectie naartoe wil verplaatsen.

Wanneer je een sectie naar een ander project verplaatst, worden alle taken in de sectie naar dat project verplaatst.

Een sectie dupliceren

Dupliceer een sectie, inclusief alle taken, door op het drie stippen-icoon aan de rechterkant van de naam van de sectie te klikken en hier Sectie dupliceren te selecteren.

Een sectie archiveren

Archiveer op elk moment een sectie in het project. Taken die in een gearchiveerde sectie zitten worden als voltooid gemarkeerd.

1. Aan de rechterkant van een sectie, klik je op het drie stippen-icoon.
  2. Selecteer Sectie archiveren.
  3. Klik op Archiveren om te bevestigen.

Om de gearchiveerde sectie te bekijken, klik je op Overzicht rechts bovenin het project en schakel je Voltooide taken tonen in. Gearchiveerde secties worden in het grijs weergegeven en taken in deze secties worden als voltooid weergegeven.

Snelle tip

Om een gearchiveerde sectie te herstellen, klik je op het drie stippen-icoon rechts en selecteer je Sectie uit archief halen. De taken in de sectie blijven voltooid.

Een sectie verwijderen

Verwijder een sectie permanent als je er niet terug naar hoeft te refereren, of naar de taken erin.

Waarschuwing

Wanneer je een sectie verwijdert, worden alle actieve en voltooide taken daarin verwijderd. Om een verwijderde sectie te herstellen, importeer je een backup.

Om een sectie te verwijderen, maar de taken erin te behouden, selecteer je de taken en tik je op het Verplaatsen naar...-icoon om ze naar een andere sectie of project te verplaatsen.

1. Aan de rechterkant van een sectie, klik je op het drie stippen-icoon.
  2. Selecteer Sectie verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Veelgestelde vragen

Je kan tot 20 secties per project aanmaken.

Nee, deze details kunnen alleen aan taken toegevoegd worden.

Nee, secties kunnen niet aan gebruikers toegewezen worden.

Nee, secties kunnen alleen worden gearchiveerd. Om Karma te ontvangen voor actieve taken binnen de sectie, moet je de taken eerst voltooien.

Nee, je kan alleen secties en projecten archiveren. In plaats hiervan, kan je individuele taken of voltooien of verwijderen.

Nee, als je je sectie wil archiveren maar de actieve taken daarin wil behouden, zal je deze eerst uit de sectie moeten verplaatsen. Een snelle manier om dit te doen is door multi-select te gebruiken en vervolgens te selecteren naar welke sectie of project je deze taken wil verplaatsen.

Ja, speciale tekens zoals # " ( ) | & ! _ - of , worden ondersteund.