Samenwerken met je team in Todoist

• Business

Zodra je je team in Todoist aangemaakt hebt, kan je beginnen met het samenwerken met je collega's. Projecten zijn standaard toegankelijk voor iedereen, dus het is snel en gemakkelijk om aan de slag te gaan!

Snelle tip

Werk je samen met een vriend of een familielid? Probeer dan een persoonlijk project te delen.

Hier zijn enkele van de eenvoudige, maar krachtige, functies die het werk in teamprojecten gemakkelijk maken:

Een teamproject aanmaken

Wanneer je een admin of een lid van een team bent, kan je projecten aanmaken. Hier is hoe:

1. Klik op je teamnaam in de zijbalk.
  2. Tik rechts bovenin op Toevoegen.
  3. Selecteer Project toevoegen.
  4. Geef je project een naam.
  5. Klik op Toevoegen.

Deelnemen aan een teamproject

Wanneer je een admin of lid bent van een team, heb je automatisch toegang om alle niet besloten projecten te bekijken. Als je echter in een project wil werken, moet je er aan deelnemen. Hier is hoe:

1. Klik op je teamnaam in de zijbalk.
  2. (Optioneel) Om een overzicht te krijgen van alle projecten waar je nog niet aan deelnam, klik je op Projecten waar ik niet in zit.
  3. Klik op het project waar je aan wil deelnemen.
  4. Klik op Deelnemen in de hoek rechts bovenin.

Een teamproject verlaten

1. Zoek in de zijbalk naar het project dat je wil verlaten.
  2. Beweeg met je muis over het project.
  3. Klik op het drie stippen-icoon dat rechts van het project verschijnt.
  4. Selecteer Verlaten.
  5. Klik nogmaals op Verlaten om te bevestigen.

Notitie

Het aantal mensen dat aan een project kan deelnemen, hangt af van je teamabonnement.

Een teamtaak toewijzen

Een bestaande taak toewijzen

Je kan meerdere taken tegelijkertijd toewijzen! Hier is hoe.

1. In een gedeeld project, klik je op het toewijzen-icoon rechts van de taaknaam.
  2. Selecteer de naam van de persoon in het keuzemenu.

Een nieuwe taak toewijzen

1. Open een gedeeld project en klik op + Taak toevoegen.
  2. Typ de taaknaam en het +-symbool gevolgd door de naam van deze persoon.
  3. Selecteer de naam van de persoon in het keuzemenu.

Snelle tip

Wist je dat je een herinnering voor iemand anders kan instellen? Hier is hoe.

Veelgestelde vragen

Kan ik privé-projecten aanmaken, die niet standaard beschikbaar zijn voor iedereen?

Absoluut. Verander gewoon het toegangsniveau van je project tot Besloten. In dit artikel vind je meer informatie.

Ik heb een Business-account en ik wil het delen van projecten met gebruikers buiten mijn team voorkomen. Is dit mogelijk?

Ja, je kan hier meer te weten komen. Let erop dat je een admin moet zijn om permissies voor je team te kunnen instellen.

Kan ik dezelfde taak aan meerdere personen toewijzen?

Het is niet mogelijk om een taak aan meerdere personen toe te wijzen. Voor meer informatie, waaronder enkele workarounds, kan je dit artikel lezen.

Kan ik een taak aan mezelf toewijzen?

Ja, dat kan je! Wanneer je een taak toewijst, kies je gewoon de optie "Ik". Let erop dat je dit alleen in een gedeeld project kan doen.