Bruk AI Assistant-utvidelsen med Todoist

• Pro
  • Business

• Nett
  • Windows 10
  • Linux

AI Assistant-utvidelsen består av flere smarte alternativer som kan forbedre arbeidsflytene dine! Etter hvert som vi legger til flere alternativer i utvidelsen, legger vi til instruksjoner for hver av dem i denne artikkelen.

Sett opp utvidelsen

1. Logg inn på Todoist på https://todoist.com eller i datamaskinappene.
  2. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Klikk på Integrasjoner i sidemenyen.
  5. Klikk på Bla gjennom øverst i Integarsjon-innstillingene.
  6. I listen med tilgjengelige integrasjoner velger du AI Assistant.
  7. Klikk på Legg til.
  8. Klikk på Bekreft.

Når du kjører utvidelsen for første gang, vil du bli bedt om å gi tilgang til å lese og skrive appdata.

Foreslå oppgaver

Hvis du har en større prestasjon i tankene, men ikke vet hvor du skal begynne, kan du få noen forslag! Dette alternativet genererer en liste med oppgaveforslag for å hjelpe deg med å nå målet ditt. Slik gjør du det:

1. Klikk på de tre prikkene i øvre høyre hjørne i hvilket som helst Todoist-prosjekt for å åpne menyen til prosjektet.
  2. Klikk på Foreslå oppgaver med AI Assistant.
  3. I modalen som åpner seg, bruker du tekstfeltet til å skrive inn en oppgave som du vil bryte opp i mindre deler, og klikker på Foreslå oppgaver.
  4. Gjennomgå den foreslåtte listen med oppgaver.
  5. Klikk på Legg til.

Få tips for å fullføre en oppgave

Hvis du sliter med å finne ut hvordan du skal gå videre med en bestemt oppgave, hvorfor ikke be om et tips?

Bruk dette alternativet på en av de eksisterende oppgavene dine. Det vil generere det neste trinn som du kan fullføre:

1. Klikk på en eksisterende oppgave for å åpne oppgavevisningen.
  2. Klikk på de tre prikkene øverst til høyre i i oppgavevisningen. Hvis du ser på oppgavene i en liste, fører du pekeren over oppgaven og klikke på de tre prikkene til høyre.
  3. Velg AI Assistant.
  4. Klikk på Gi tips for å fullføre oppgave. AI Assistant genererer det neste trinnet å fullføre for denne oppgaven.
  5. Klikk på Legg til som kommentar, for å legge til tips i oppgavens kommentar.
  6. Hvis du vil generere et nytt tips, klikker du på Prøv på nytt.
  7. For å lukke AI Assistant og kansellere handlingen klikker du på Avbryt.

Gjør oppgaver enklere å fullføre

Hvis du vil skrive om oppgavene dine for enklere å komme i gang med dem, hjelper dette alternativet deg med å oppnå det:

1. Klikk på en eksisterende oppgave for å åpne oppgavevisningen.
  2. Klikk på de tre prikkene øverst til høyre i i oppgavevisningen. Hvis du ser på oppgavene i en liste, fører du pekeren over oppgaven og klikke på de tre prikkene til høyre.
  3. Velg AI Assistant.
  4. Klikk på Gjør oppgaver enklere å fullføre. AI Assistant genererer et alternativt navn for denne oppgaven.
  5. Hvis du vil bruke det nye navnet generert av utvidelsen, klikker du på Skriv om oppgave.
  6. Klikk på Prøv igjen hvis du vil se en annen variant av oppgaven.
  7. For å lukke AI Assistant og kansellere handlingen klikker du på Avbryt.

Bryt en oppgave ned i underoppgaver

Når du har en kompleks oppgave som skrever mange trinn, kan du bruke dette alternativet til å bryte den ned og generere en liste med underoppgaver.

1. Klikk på en eksisterende oppgave for å åpne oppgavevisningen.
  2. Klikk på de tre prikkene i øvre høyre hjørne i oppgavevisningen. Hvis du ser på oppgavene i en liste, kan du føre pekeren over oppgaven og klikke på de tre prikkene til høyre.
  3. Velg AI Assistant.
  4. Klikk på Bryt ned oppgave.
  5. AI Assistant vil generere en liste med underoppgaver. Gjennomgå listen og fjern merket i boksene til underoppgavene som ikke er nødvendig.
  6. Klikk på Legg til underoppgaver for å legge dem til i den eksisterende oppgaven.
  7. Hvis du vil generere en ny liste med underoppgaver, klikker du på Prøv på nytt.
  8. For å lukke AI Assistant og kansellere handlingen klikker du på Avbryt.

Fjern utvidelsen

1. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Klikk på Integrasjoner i sidemenyen.
  4. Klikk på AI Assistant.
  5. Velg Fjern.
  6. Klikk på Fjern for å bekrefte.

Vanlige spørsmål

Kunstig intelligens er en ekstremt kompleks vitenskap, og derfor har ikke denne artikkelen som mål å gi deg en omfattende fremstilling av emnet, men heller gi deg en praktisk introduksjon.

Hos Todoist bruker vi OpenAI GPT-3, en tjeneste som kan forstå og skrive tekst på en veldig lik måte som et menneske ville gjort. Den har blitt trent på en enorm mengde tekst fra internett og andre kilder, så den vet mye om mange forskjellige emner. Dette gjør den god til å skrive essays, generere oppgaver eller til og med skrive ut kode. Den kan også hjelpe deg med å svare på spørsmål eller oversette tekst fra ett språk til et annet.

Du finner mer informasjon på nettstedet deres https://openai.com/.

Vanligvis er tommelfingerregelen at jo mer spesifikke og kvalifiserte dataene er, desto bedre blir resultatet. Eksempel: I stedet for å bruke søket «Hvordan går jeg ned i vekt?», kan du si «Jeg er en mann som veier 100 kg og er 1,9 meter høy. Jeg vil gjerne gå ned 20 kg. Hva er den enkleste måten å gjøre det på?»

De AI-baserte utvidelsen fungerer best på engelsk. Selv om den også støtter inndata på andre språk, vil du kanskje legge merke til at den ikke fungerer like bra på dem alle. Selv om vi ikke har kontroll over dette, vil dette sannsynligvis bli bedre i fremtiden gjennom OpenAIs utvikling av bedre modeller.

Utvidelsen er ikke aktivert på Todoist-kontoen din som standard, så hvis du ikke har installert den, er ingen ytterligere handling nødvendig.

Hvis du allerede har installert utvidelsen, men du ønsker å deaktivere den, kan du fjerne den ved å følge instruksjonene ovenfor.

Med denne integrasjonen gir ikke Todoist Open AI tilgang til noen del av dine Todoist-data. Men OpenAI kan bruke brukerinndata (forespørsler) til å forbedre modellene sine.

En av begrensningene til AI Assistant er at den kan sende ut skadelig innhold når den blir bedt om det. Hos Todoist er vi forpliktet til å jobbe for å utvikle et system som ikke vil forårsake skade. Som en del av dette ansvaret har vi implementert en advarselsmelding som varsler deg om potensielt skadelig utdata når systemet vårt gjenkjenner et skadelig søk.