Bruke kalenderintegrasjonen

• Beginner
  • Pro
  • Business

Kalenderintegrasjonen lar deg se Google Kalender-hendelser sammen med oppgavene i I dag- og Kommende-visningen, noe som gjør det enkelt å planlegge dagen og uken. Den lar deg også synkronisere tidsblokkerte oppgaver til Google Kalender, for å speile planen din der.

1 - Calendar - Week view.png

Advarsel

Kalender-integrasjonen kan bare brukes med Google Kalender. Som et resultat av dette, kan du ikke bruke både den gamle Google Kalender-integrasjonen og denne funksjonen samtidig. Finn ut mer her.

Sett opp integrasjonen

1. Logg inn på Todoist på https://app.todoist.com/
  2. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Velg Kalender-fanen.
  5. Klikk på Koble til Google Kalender.
  6. Merk av alle de nødvendige boksene for tillatelser.

Obs

Todoist ber om full tilgang til Google Kalender-tillatelser, slik at du kan synkronisere planlagte oppgaver som hendelser. Vi lagrer verken hendelser i Todoist-databasene eller får tilgang til dem på noen måte. Vi lagrer kun en referanse til hver kalender, slik at du kan velge hvilke kalendere du vil vise hendelser fra i Todoist.

Google Kalender-hendelsene dine dukker nå opp i I dag- og Koommende-visningen.

2 - Calendar - Settings - Connect.png

De vises også som skrivebeskyttede hendelser, så de ikke kan redigeres i Todoist. I stedet klikker du på en hendelse i Todoist for å åpne og redigere den i Google Kalender.

Se kalenderhendelser i Todoist

Kalenderhendelsene dine varierer litt i utseende avhengig av hvilken layout du har valgt for oppgavelisten din.

Hvis du bruker enten liste- eller tavlelayout, blir hendelser gruppert i en hendelsestabel ovenfor oppgavelisten din.

3 - Calendar - Events list.png

Hvis du bruker kalenderlayouten, vises hendelsene dine som tidsblokker, avhengig av hvilken varighet du har gitt dem.

Obs

Hendelser for både i dag og fremtidige dager er kun synlige for deg og i Todoist. Hendelsers synlighet og innstillinger deles ikke med noen andre i prosjektet eller teamet.

Tilgang til detaljer om hendelse

Klikk på navnet til hendelsen du vil ta en nærmere titt på. Dette åpner hendelsen i Google Kalender, hvor du får tilgang til all informasjon relatert til hendelsen.

Skjul spesifikke kalendere

Som standard henter Todoist hendelser fra hver kalender i den tilkoblede Google Kalender-kontoen. Du kan imidlertid selv bestemme hvilke kalendere du vil se i Todoist:

1. Klikk på avataren din øverst til venstre i Todoist.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Åpne Kalender-fanen.
  4. Aktiver eller deaktiver kalenderne du vil se i Todoist.

Vise hendelser fra flere kalendere

Du kan bare koble til én Google Kalender-kalenderkonto om gangen. Du kan imidlertid se hendelser fra andre kalendere ved å abonnere på flere kalendere med Google-kalenderen du har integrert med Todoist:

1. Åpne Google-kalenderen din.
  2. Klikk på plussikonet ved siden av Andre kalendere.
  3. Avhengig av hvilken kalender du vil se hendelser fra, har du to alternativer:
    • Abonner på en kalender: Velg dette alternativet for å vise hendelser fra en annen Google Kalender-konto.
    • Fra URL-adresse: Velg dette alternativet for å vise hendelser fra andre kalendertilbydere, som iCloud Calendar.

Finn ut mer i denne hjelpeartikkelen fra Google.

For at integrasjonen skal fungere må du sjekke at kalenderne du abonnerer på, har delingstillatelser for Se alle hendelsesdetaljer aktivert for kontoen:

1. Før pekeren over kalendere du abonnerer på i menyen på venstre side i Google Kalender.
  2. Klikk på de tre prikkene.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Bla ned og finn Del med spesifikke personer eller grupper.
  5. Angi delingstillatelsen til Se alle hendelsesdetaljer.

Synkronisere tidsblokkerte oppgaver til Google Kalender

Synkronisering av oppgaver til kalenderen din er en eksperimentell funksjon. Den gjør det mulig å synkronisere de tildelte oppgavene dine, som har minst en dato og et klokkeslett, til Google Kalender. Dette lar deg speile Todoist-planen i kalenderen din, noe som igjen gjør det enklere å finne ledig tid til nye hendelser eller møteinvitasjoner.

For å komme i gang sjekker du om Eksperimentelle funksjoner er slått på for Todoist-kontoen din. Slå deretter på alternativet Synkroniser oppgaver til kalender:

1. Logg inn på Todoist-nettappen eller en av datamaskinappene.
  2. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Klikk på Kalender-fanen.
  5. Slå på Synkroniser oppgaver til kalender. Hendelser blir opprettet i en ny kalender kalt Todoist.

Hvis du ikke vil synkronisere oppgavene dine med kalenderen din, lar du dette alternativet være av. Hvis du har aktivert dette alternativet, og du vil slå av synkroniseringen, fjernes Todoist-kalenderen og dens hendelser automatisk fra kalenderen din.

Din synkroniserte informasjon

Etter å ha satt opp integrasjonen, er den første synkroniseringen begrenset til oppgaver med en tidsfrist i dag og i fremtiden. Du ser spesifikk informasjon synkronisert mellom Todoist-oppgaver og Google Kalender-hendelser:

Hvis du gjør dette i Todoist:Skjer følgende i kalenderen din:
Legger til en oppgave med en forfallsdato, forfallstidspunkt og varighet.

En synkronisert hendelse legges til (oppgaver med bare en forfallsdato synkroniseres ikke).

Oppdaterer oppgavenavnet.Hendelsesnavnet oppdateres.
Oppdaterer oppgavens forfallsdato.Hendelsens startdato oppdateres.
Oppdaterer oppgavens forfallstidspunkt eller varighet.Hendelsens start- og sluttdato oppdateres.
Fullfører oppgaven.Hendelsesnavnet oppdateres med en hake ✔️, og hendelsen forblir i kalenderne.
Fjerner oppgavens forfallstidspunkt eller varighet.Den synkroniserte hendelsen fjernes fra kalenderen.
Sletter oppgaven.Den synkroniserte hendelsen fjernes fra kalenderen.
Hvis du gjør dette i Google Kalender:Skjer følgende i Todoist:
Hendelsesnavnet oppdateres.Oppgavenavnet oppdateres.
Hendelsens startdato oppdateres.Oppgavens forfallsdato oppdateres.
Hendelsens start- og sluttdato oppdateres.Oppgavens forfallstidspunkt og varighet oppdateres.
Hendelsens gjentakelse oppdateres og gjelder for alle påfølgende hendelser.Oppgavens gjentakelse oppdateres.
Hendelsens gjentakelse endres til én forekomst («Kun denne hendelsen»).❌ Oppgavens gjentakelse oppdateres ikke.
Hendelsen endres til en heldagshendelse.Oppgavens forfallstidspunkt eller varighet fjernes, og deretter fjernes den synkroniserte hendelsen.
Den synkroniserte hendelsen slettes.Oppgaven slettes.
Legger til en ny hendelse i «Todoist»-kalenderen.❌ Den oppretter ikke en oppgave i Todoist.

Begrensninger med tilbakevendende forfallsdatoer

Tilbakevendende oppgaver med minst et forfallstidspunkt synkroniseres som tilbakevendende hendelser i Google Kalender.

Når en gjentakelse ikke støttes av Google Kalender (for eksempel «annenhver» eller «hver X. [periode]), oppretter vi en vanlig hendelse for den nåværende forekomsten, og deretter opprette vi en ny når neste forekomst kommer.

Oppdateringer av gjentakelsen synkroniseres tilbake til Todoist. Det er imidlertid noen få scenarier der synkronisering ikke kan skje:

• Oppdateringer av én enkelt forekomst («kun denne hendelsen»)
  • Og noen komplekse tilpassede gjentakelser (som «hver dag unntatt [dag]»)

Til slutt er det for øyeblikket ikke mulig å beholde den fullførte tilbakevendende hendelsen med et avkrysningsmerke i Google Kalender, på samme måte som i Todoist.

For å omgå disse begrensningene anbefaler vi å planlegge tilbakevendende oppgaver direkte fra Todoist.

Obs

Å legge til nye hendelser i «Todoist»-kalenderen oppretter ikke nye oppgaver i Todoist. Integrasjonen synkroniserer bare endringer i hendelser knyttet til eksisterende oppgaver. For å opprette nye oppgaver raskt når du ser på Google Kalender, bruker du den globale Legg til raskt-tastatursnarveien.

Tidsblokker for uken

Hvis du har Pro- eller Business-abonnementet, kan du lage tidsblokker (eller tidsbokser) av oppgavene dine rundt hendelsene i kalendervisningen:

1. Logg inn på Todoist-nettappen eller en av datamaskinappene.
  2. Åpne Kommende-visningen.
  3. Klikk på Visning øverst til høyre.
  4. Velg Kalender.
  5. Klikk på Uke ved siden av Layout. Du ser alle hendelsene dine for uken.

Her er noen gode rutiner når du tidsblokkerer oppgavene dine:

• Start en ukentlig gjennomgang.
  • Legg til forfallsdato, forfallstidspunkt og varighet til viktige oppgaver du må oppnå neste uke. Det er like enkelt som å dra oppgaven til et bestemt tidspunkt.
  • Legg til en forfallsdato til andre oppgaver du vil jobbe med neste uke. Når den tiden kommer, drar du hver oppgave fra «Hele dagen»-seksjonen til en spesifikk tidsblokk.
  • Juster de ukentlige planene dine ved å dra tidsblokkerte oppgaver rundt dine faste hendelser.
  • Hvis du har aktivert synkronisering av oppgaver som hendelser, vises de tidsblokkerte oppgavene dine i Google Kalender, slik at du får en fullstendig oversikt over planen din.

Sergio · Spesialist på kundeopplevelser

Ta en titt på denne hjelpesenterartikkelen om hvordan du bruker tidsblokkering for å gjøre ukentlige gjennomganger!

Koble fra kalenderen din

Hvis du ikke lenger vil se hendelser i Todoist, kan du enkelt koble fra kalenderen:

1. Klikk på avataren din øverst til venstre i Todoist.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Åpne Kalender-fanen.
  4. Klikk på Disconnect (Koble fra).

Vanlige spørsmål

Prøv å manuelt synkronisere Todoist-dataene dine. Hvis du fortsatt mangler kalendere eller hendelser, kan du prøve å koble fra og koble til kalenderintegrasjonen på nytt.

Det er ikke mulig å redigere hendelser i Todoist, siden de er skrivebeskyttede objekter. Du kan imidlertid klikke på en hendelse for å åpne den i kalenderappen din, hvor du kan redigere den.

Foreløpig kan du bare koble direkte til én kalenderkonto. Som en løsning kan du abonnere på andre kalendere til Google-kalenderen du har integrert med Todoist. Når hendelsene fra de andre kalenderne dine vises i Google-kalenderen din, synkroniseres de også med Todoist.

Google Kalender er den første kalenderappen som støttes. Vi håper å legge til støtte for andre kalenderapper i fremtiden.

Disse duplikate hendelsene ble opprettet av den gamle Google Kalender-integrasjonen, og de er ikke koblet til noen andre hendelser eller oppgaver i Todoist-kontoen din. Det er trygt å manuelt fjerne disse duplikatene.

Hendelser synkroniseres ikke til andre tjenester, og de vises heller ikke i sikkerhetskopier. I motsetning til oppgaver, er hendelser skrivebeskyttede objekter som vises i Todoist. Dette betyr at de ikke kan redigeres på noen måte.

Vi lagrer ikke hendelser i Todoist-databasene våre, og vi kan ikke se dem på noen måte. Vi lagrer kun en referanse for hver kalender, for å gjøre det mulig for deg å velge hvilke kalendere du kan se hendelser fra i Todoist.

Integrasjonen slutter å fungere. For å løse dette problemet må du deaktiver og aktiver funksjonen i Todoist-innstillingene dine.

Integrasjonen støtter ikke Google Kalender-oppgaver. For å synkronisere innholdet i Google Kalender med Todoist kan du prøve å opprette en hendelse i stedet.

Hvis du har kalenderintegrasjonen og har slått på «Synkroniser oppgaver til kalender», oppretter de tidsblokkerte oppgavene dine hendelser i Google Kalender i en «Todoist»-kalender. Sørg for at «Todoist»-kalenderen er skjult i kalenderinnstillingene dine for å unngå å se de synkroniserte hendelsene ved siden av oppgavene dine i Todoist.

Ta kontakt

Hvis du opplever problemer med kalenderintegrasjonen, tar du kontakt med oss! Vi, Sergio, Keita, Marija eller et av våre andre 14 teammedlemmer, sørger for at integrasjonen din begynner å fungerer og får deg tilbake på rett spor.