Introduksjon til etiketter

• Beginner
  • Pro
  • Business

Spar tid ved å gruppere lignende oppgaver sammen ved hjelp av etiketter. Du vil kunne hente frem en liste med alle oppgaver med en gitt etikett i løpet av sekunder. Du kan legge til hvilke som helst etiketter du måtte ønske, men vi kan foreslå noen populære det kan være greit å starte med:

• @e-post – Bruk denne etiketten til å lage en liste med alle e-post-oppgaver på tvers av prosjekter, så du kan svare på alle samtidig.
  • @venter – Legg til denne etiketten på alle oppgaver der du venter på noe for å komme i gang, så du ikke glemmer å følge opp.
  • @15_min – Sjekk denne etiketten når du har 15 ledige minutter til å gjøre et par små oppgaver.

Raskt tips

Du kan legge til spesialtegn, som @ " ( ) | & , og !, når du navngir etiketter.

Legg til en etikett på en oppgave

1. Klikk på +-ikonet for å opprette en ny oppgave.
  2. Skriv @ i oppgavefeltet (eller klikk på etiketten til høyre).labels-help-center.png
  3. I menyen som dukker opp, velger du etiketten(e) du ønsker å legge til. Fortsett med å skrive etikettnavnet for å snevre inn resultatene.
  4. Hvis en etikett du skriver ikke eksisterer ennå, får du muligheten til å opprette den. Fullfør det du skal skrive og klikk på Etikett ikke funnet. Opprett «Etikettnavn».

Legg til etikett for flere oppgaver:

1. Klikk på en oppgave for å redigere den.
  2. Skriv @ i oppgavefeltet, eller klikk på Etiketter på høyre side.
  3. I menyen som dukker opp, velger du etiketten du ønsker å legge til. Fortsett med å skrive etikettnavnet for å snevre inn resultatene.
  4. Hvis en etikett du skriver ikke eksisterer ennå, får du muligheten til å opprette den. Fullfør det du skal skrive og klikk på Etikett ikke funnet. Opprett «Etikettnavn».

Noen eksempler som kan inspirere deg!

Det er veldig mange måter å bruke etiketter på. Her er et par eksempler som kan inspirere deg:

• @5min
  • @30min
  • @60min
Du kan legge til disse etikettene til alle oppgaver i prosjektet, for å gjøre det enklere å estimere hvor lang tid det vil ta å fullføre hele prosjektet.
  • @formiddag
  • @ettermiddag
  • @kveld
  • @venter (hvis du venter på at noe skal skje før du kan starte)
  • @e-post
  • @skriving
  • @design
  • @utvikling
  • @25_prosent
  • @50_prosent
  • @75_prosent
  • @hjemme
  • @privat
  • @jobb
  • @kontoret
  • @huset
  • @treningsstudioet

Rediger en etikett

Endre navnet eller fargen til en etikett.

1. Klikk på Filtre og etiketter i sidestolpen.
  2. I Etiketter-seksjonen klikker du på etiketten.
  3. Klikk på de tre prikkene til høyre for etiketten.
  4. Velg Rediger etikett.
  5. Oppgi et nytt etikettnavn eller klikk på Etikettfarge-menyen for å velge en annen farge.
  6. Klikk på Lagre for å bekrefte.

Finn en etikett

Det er to måter å finne en etikett på i Todoist:

Søk etter en etikett

Klikk på Todoist-søkelinjen, eller bruk F-tastatursnarveien. Skriv @-symbolet i søkefeltet for å se en komplett liste med private og delte etiketter.

Klikk på en etikett fra søkeresultatene for å se alle oppgaver med den spesifikke etiketten.

Velg for eksempel @haster@ fra søkeresultatet for å finne alle oppgavene med etiketten @haster.

Vis alle etiketter

Klikk på Filtre og etiketter i sidestolpen. Bla ned til Etiketter-delen for å se en komplett liste med private og delte etiketter.

Velg en etikett fra listen for å se alle oppgaver med denne etiketten.

Raskt tips

Du kan se oppgavene i etikettene dine i tre forskjellige layouter: som en liste, en tavle eller en kalender (kalenderlayout er bare tilgjengelig for Pro- og Business-brukere)!

Bruk private og delte etiketter

For å holde etikettlisten organisert er det to forskjellige typer etiketter:

• Privat etiketter er etiketter du bruker og har opprettet selv. Disse etikettene kan ha hvilken som helst av de tilgjengelige fargene, og de blir i listen din frem til du sletter dem eller fjerner dem fra den private etikettlisten din.
  • Delte etiketter er etikettene som teammedlemmer har opprettet og bruker i delte prosjekter. Disse etikettene vil være grå som standard, og de vil kun være i listen med delte etiketter hvis det er noen aktive oppgaver med denne etiketten i et delt prosjekt.

Advarsel

Etiketter flyttet til den delte listen vil forsvinne hvis det ikke er noen aktive oppgaver med etiketten på seg.

Hvis du ikke lenger vil bruke en etikett i private prosjekter, men fortsatt vil bruke den på aktive oppgaver i delte prosjekter, kan du flytte den til den delte listen når som helst.

1. Høyreklikk på etiketten du ønsker å gjøre om til en delt etikett.
  2. Velg Flytt til delte etiketter.

Hvis du vil bruke en delt etikett i private prosjekter, kan du flytte den til din private etikettliste når som helst.

1. Høyreklikk på etiketten du ønsker å gjøre om til en privat etikett.
  2. Velg Flytt til private etiketter.

Slett en etikett

Nå og da kommer du kanskje over en etikett på listen din som du ikke lenger trenger. Ikke noe problem, du kan bare slette den! Slik gjør du det:

1. Velg Filtre og etiketter i menyen på venstre side.
  2. Rull ned til Etiketter.
  3. Finn etiketten du vil slette.
  4. Klikk på de tre prikkene ved siden av etiketten.
  5. Velg Slett etikett.
  6. Klikk på Slett for å bekrefte.

Vanlige spørsmål

Ja, både private og delte etiketter som har blitt slettet, vil fortsatt vises på fullførte oppgaver. Når du endrer en oppgave til ikke fullført, og denne oppgaven har en etikett som er slettet, vil en ny etikett opprettes og legges til i listen din med delte etiketter, selv om den opprinnelig var en privat etikett. Denne etiketten vil ha det samme navnet som da oppgaven ble fullført.

Når du sletter en privat etikett, fjernes den fra listen din med private etiketter, fra listen med delte etiketter du har med samarbeidspartnerne dine, og den vil også fjernes fra alle aktive oppgaver.

Når du sletter en delt etikett, vil den automatisk fjernes fra alle liste med delte etiketter og alle aktive oppgaver. Hvis etiketten var i noens private liste med etiketter, vil disse personene fortsatt ha tilgang til den, og den vil fortsatt viser på oppgaver som har etiketten i deres private prosjekter.

Nei, delte etiketter er grå som standard. For å endre den til en farge du ønsker, legger du den til i din personlige etikettliste.

Ja, alle medlemmer av det delte prosjektet kan endre navnet på eller slette en delt etikett. Endringene vil gjelde for alle av de aktive oppgavene med den etiketten.

Nei, det er kun mulig å endre rekkefølge på private etiketter.

Nei, det er ikke mulig å dra og slippe etiketter mellom den private og den delte listen med etiketter.