Introduksjon til seksjoner

• Beginner
  • Pro
  • Business

Det er alltid lettere å håndtere et stort prosjekt når du deler det opp i deler som er enklere å håndtere, noe du kan gjøre med seksjoner.

Organiser prosjektene dine med seksjoner for å gruppere oppgavene dine sammen. Dette gir en bedre oversikt over hva som må gjøres.

Legg til seksjoner i prosjektet ditt, dra de relevante oppgavene til seksjonen der de hører til, og du vil se at det er mye enklere å oppnå fremdrift (i stedet for å bli overveldet av én enkelt lang liste).

Legg til en seksjon for et prosjekt

1. Øverst til høyre for et prosjekt klikker du på de tre prikkene.
  2. Velg Legg til seksjon.
  3. Skriv inn navnet til seksjonen din og klikk på Legg til seksjon.

Raskt tips

Opprett en seksjon direkte over eller under en eksisterende seksjon, ved å føre pekeren inn mellom seksjonene og klikke på Legg til seksjon-linjen som dukker opp.

Legge oppgaver til i en seksjon

Hold prosjektene dine organiserte ved å legge til oppgaver i seksjonene dine.

Legge en ny oppgave til i en seksjon

Det er fire måter du kan benytte for å legge til en ny oppgave i en seksjon:

• Opprett oppgaven hvor som helst i prosjektet, og dra oppgaven under seksjonen (sørg for at seksjonen er utvidet før du drar oppgaven).
  • Utvid seksjonen du ønsker å legge til den nye oppgaven i, og klikk deretter på Legg til oppgave-alternativet.
  • Hvis du allerede er i prosjektet som har seksjonen du vil legge oppgaven til, skriver du / etterfulgt av navnet til seksjonen (for eksempel /Møter). Hvis du ikke er i prosjektet med seksjonen du vil legge til oppgave i, kan du skrive # etterfulgt av prosjektet navn, og deretter / etterfulgt av seksjonens navn (for eksempel #Jobb /Møter).
  • Klikk på oppgaven for å åpne oppgavevisningen, og bruk deretter enten prosjektikonet eller skriv /SeksjonensNavn direkte etter oppgavenavnet for å legge til oppgaven i en seksjon.

Legge en eksisterende oppgave til i en seksjon

Det er to måter du kan benytte for å legge til en eksisterende oppgave i en seksjon:

1. Utvid seksjonen du ønsker å legge til den nye oppgaven i, hvis nødvendig.
  2. Dra oppgaven inn i seksjonen.
  3. Klikk på oppgaven for å åpne oppgavevisningen.
  4. Bruk prosjekter-ikoner eller skriv /Seksjonsnavn direkte etter oppgavenavnet.

Hvis oppgaven ikke er i samme prosjekt som seksjonen:

1. Klikk på oppgaven for å åpne oppgavevisningen.
  2. Klikk på prosjekter-ikonet for å velge et nytt prosjekt og en seksjon.

Raskt tips

I oppgavenavnet skriver du # etterfulgt av navnet til prosjektet. Deretter / etterfulgt av navnet til seksjonen (f.eks. #Jobb /Møter). Dette lar deg raskt tildele oppgaven til et nytt prosjekt og en ny seksjon. Hvis du trenger å flytte flere oppgaver til en seksjon, bruker du flervalg.

Endre navn på en seksjon

Raskt tips

Hvis du bruker Todoist på en datamaskin, eller i en nettleser på en mobil enhet, kan du raskt og enkelt endre navnet til en seksjon ved å åpne prosjektet der seksjonen hører til og klikke på seksjonens navn.

1. Klikk på navnet til seksjonen.
  2. Skriv inn det nye navnet til seksjonen.
  3. Klikk på Lagre.

Flytt en seksjon

Ønsker du å se seksjonen din plassert et annet sted i prosjektet ditt? Da er det bare å omorganisere den:

Dra ganske enkelt seksjonen til dens nye posisjon og slipp.

La du til en seksjon i feil prosjekt, eller trenger du bare å endre plassering? Bare flytt den!

Advarsel

Hvis seksjonen din er i et teamprosjekt, kan du bare flytte den til et annet prosjekt i det samme teamet.

1. Til høyre for en seksjon klikker du på de tre prikkene.
  2. Velg Flytt seksjon.
  3. Klikk på prosjektet du vil flytte seksjonen din til.

Når du flytter en seksjon til et annet prosjekt, vil alle oppgavene i seksjonen flyttes til det prosjektet.

Kopier en seksjon

Kopier en seksjon, og alle dens oppgaver, ved å klikke på de tre prikkene til høyre for seksjonens navn og velge Kopier seksjon.

Arkiver en seksjon

Arkiver en seksjon i prosjektet når som helst. Oppgaver som befinner seg i en arkivert seksjon merkes som fullført.

1. Til høyre for en seksjon klikker du på de tre prikkene.
  2. Velg Arkiver seksjon.
  3. Klikk på Arkiver for å bekrefte.

For å se den arkiverte seksjonen klikker du på Vis øverst til høyre for prosjektet og slår på Fullførte oppgaver. Arkiverte seksjoner vil være grå, og oppgavene i disse seksjonene vises som fullført.

Raskt tips

For å gjenopprette en arkivert seksjon klikker du på de tre prikkene til høyre og velger Hent seksjon tilbake fra arkiv. Oppgavene i seksjonen vil forbli fullført.

Slett en seksjon

Slett en seksjon for godt hvis du ikke trenger å se den og dens oppgaver senere.

Advarsel

Når du sletter en seksjon, vil dette slette alle dens aktive og fullført oppgaver. For å gjenopprette en slettet seksjon må du importere en sikkerhetskopi.

For å slette en seksjon, men beholde oppgavene, velger du oppgavene og trykker på Flytt til …-ikonet. Dette lar deg flytte dem til en seksjon eller et annet prosjekt.

1. Til høyre for en seksjon klikker du på de tre prikkene.
  2. Velg Slett seksjon.
  3. Klikk på Slett for å bekrefte.

Vanlige spørsmål

Du kan opprette opptil 20 seksjoner per prosjekt.

Nei, disse tingene kan kun legges til i oppgaver.

Nei, seksjoner kan ikke tildeles til brukere.

Nei, du kan kun arkivere en seksjon. For å motta Karma for aktive oppgaver i seksjonen må du huske å fullføre oppgavene først.

Nei, du kan kun arkivere seksjoner og prosjekter. Du kan i stedet enten fullføre eller slette individuelle oppgaver.

Nei, hvis du vil arkivere en seksjon, men beholde dens aktive oppgaver, må du flytte dem ut av seksjonen. En rask måte å gjøre dette på, er med flervalg av oppgavene. Deretter velger du hvilken seksjon eller hvilket prosjekt du vil flytte dem til.

Ja, spesialtegn, som # " ( ) | & , _ - og !, er støttet.