Introduksjon til prosjekter

Enten du planlegger en presentasjon eller lager et nettsted, bør du opprette et prosjekt og lagre alle de viktige detaljer på ett sentralt sted!

Opprett et prosjekt

1. I menyen i sidestolpen klikker du på pluss-ikonet ved siden av steder der du vil opprette prosjektet ditt.

Advarsel

Pass på at du oppretter prosjektet på riktig sted! Selv om du kan flytte et privat prosjekt til et team, kan du ikke flytte et teamprosjekt til de private prosjektene dine.

• Hvis du vil opprette et privat prosjekt, klikker du på pluss-ikonet ved siden av Mine prosjekter.
    • Hvis du vil opprette et teamprosjekt, klikker du på pluss-ikonet ved siden av teamet du vil legge til prosjektet i, og deretter velger du Legg til prosjekt.
  2. I Legg til prosjekt-vinduet skriver du navnet til det nye prosjektet. Bruk bokstavar, tall eller spesialtegn, som # " ( ) | & ! _ - eller , i navnet.
  3. (Valgfritt) Velg en annen prosjektfarge fra rullegardinmenyen.
  4. (Valgfritt) For enkel tilgang til prosjektet, klikker du på bryteren for å legge det til blant favorittene dine.
  5. Hvis du oppretter prosjektet ditt i et team, kan du angi tilgangsnivå samt legge til prosjektet i en spesifikk mappe.
  6. Klikk på Legg til for å opprette prosjektet.

Bruk prosjekter

Nå som du har laget prosjektet ditt, er det på tide å legge til og organisere oppgavene dine! Nedenfor er noen tips om hvordan du får mest mulig ut av et prosjekt i Todoist.

Fyll det nye prosjektet ditt med alle de relevante oppgavene du kommer på. Dette er en idémylding, så det er ingen dårlige ideer! Du kan legge til en oppgave direkte i prosjektet ved å klikke/trykke på Legg til oppgave, eller du kan bruke knappen+ i prosjektet.

Raskt tips

Når du raskt legger til en ny oppgave, kan du umiddelbart flytte den til et prosjekt ved å skrive «#» direkte i oppgavefeltet etterfulgt av navnet til prosjektet.

Noen ting må gjøres umiddelbart, mens andre ting kan vente. For å forsikre deg om at ting blir gjort i tide, gir du hver oppgave en forfallsdato.

Angi en forfallsdato ved å skrive datoen i oppgavenavnet, for eksempel «i dag», «neste torsdag» eller «12 mars».

Noen oppgaver er viktigere enn andre. Gå gjennom prosjektet ditt og gi de viktigste oppgavene prioritet 1. De vises i rødt, så du vet hva du skal jobbe med først.

Hvis du vil dele opp prosjektet ditt i flere forskjellige deler, kan du også gjøre det ved å opprette seksjoner og legge til oppgavene dine i de relevante seksjonene.

Raskt tips

Ikke sikker på hva en seksjon er? Klikk her for å finne ut mer.

Du kan deretter dra og slippe oppgaver for å gjøre dem til underoppgaver.

Rediger et prosjekt

Må du endre prosjektet ditt litt? Ikke noe problem! Følg ganske enkelt en av veiledningene nedenfor:

Enten du må rette opp en skrivefeil eller du må endre tittelen helt, kan du se hvordan du endrer et prosjektnavn i Todoist her:

1. Klikk på web_three-dots.svgde tre prikkene til høyre for prosjektnavnet.
  2. Velg Endre fra rullegardinmenyen.
  3. Skriv inn det nye navnet.
  4. Klikk på Lagre.

Raskt tips

Hvis du allerede jobber i prosjektet, klikker du på prosjektnavnet øverst og foretar endringene dine. Deretter klikker du på Lagre for å bekrefte.

Gjør hverdagen litt mer fargerik og organiser Todoist i samme slengen, ved å fargekode prosjektene dine. Slik gjør du det:

1. Før pekeren over prosjektet du vil endre navnet på, og klikk på de tre prikkene som dukker opp til høyre for navnet.
  2. Velg Endre prosjekt.
  3. Velg fargen du ønsker for prosjektet fra Farge-rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Lagre.

Organisere prosjekter

Endre rekkefølgen til prosjektene dine manuelt ved å dra prosjektet til ønsket sted i prosjektlisten.

Hvis du bruker Todoist for iOS eller Android, følger du denne fremgangsmåten for å endre rekkefølgen til prosjektene:

1. Trykk på Bla gjennom i fanefeltet.
  2. Berør og hold på et prosjekt.
  3. Dra prosjektet til et nytt sted i listen.

Hvis du organiserer delte prosjekter, vil ikke samarbeidspartnerne dine se endringer i rekkefølgen. De må også dra prosjektene for å gjøre om på dem på samme måte som deg.

Slett et prosjekt

Kvitt deg med gamle prosjekter, så prosjektlisten din er oversiktlig og ryddig. Slik gjør du det:

Obs

Du kan ikke slette et prosjekt hvis det er delt. I stedet har du muligheten til å forlate prosjektet.

1. Før pekeren over prosjektet du vil slette, og klikk på de tre prikkene som dukker opp til høyre.
  2. Velg Slett prosjekt fra rullegardinmenyen.
  3. I vinduet som dukker opp klikker du på Slett for å bekrefte.

Raskt tips

Du vil kanskje arkivere et prosjekt i stedet. Når du arkiverer et prosjekt fjernes det fra prosjektlisten, men du kan når som helst se på prosjektet og gjenopprette det. Bare følg de samme trinnene som ovenfor, men velg Arkiver i stedet for slett.

Få hjelp

Hvis du har slettet et prosjekt ved et uhell, må du opprette et nytt prosjekt og importere en sikkerhetskopi.

Hvis du bruker Pro-abonnementet eller Business-abonnementet, vil Todoist automatisk sikkerhetskopiere dataene dine hver dag du logger deg inn på Todoist. Du kan lagre opptil 21 sikkerhetskopier på kontoen din.

Hvis du har problemer med å opprette og administrere prosjekter i Todoist, kan du ta kontakt med oss.