Introduksjon til prosjekter

Enten du planlegger en presentasjon eller lager et nettsted, bør du opprette et prosjekt for å lagre alle de viktige detaljer på ett sentralt sted!

Opprett et prosjekt

Start ved å legge til et prosjekt der du kan legge til oppgavene dine

1. I menyen i sidestolpen klikker du på pluss-ikonet ved siden av arbeidsområdet der du vil opprette prosjektet ditt.
    • Hvis du vil opprette et privat prosjekt, klikker du på pluss-ikonet ved siden av Mine prosjekter.
    • Hvis du vil opprette et teamprosjekt, klikker du på pluss-ikonet ved siden av teamet du vil legge til prosjektet i, og deretter velger du Legg til prosjekt.
  2. I Legg til prosjekt-vinduet skriver du navnet til det nye prosjektet. Bruk bokstavar, tall eller spesialtegn, som # " ( ) | & ! _ - eller , i navnet.
  3. (Valgfritt) Velg en annen prosjektfarge fra rullegardinmenyen.
  4. (Valgfritt) For enkel tilgang til prosjektet, klikker du på bryteren for å legge det til blant favorittene dine.
  5. Hvis du oppretter prosjektet ditt i et team, kan du angi tilgangsnivå samt legge til prosjektet i en spesifikk mappe.
  6. Klikk på Legg til for å opprette prosjektet.

Bruk prosjekter

Nå som du har laget prosjektet ditt, er det på tide å legge til og organisere oppgavene dine. Nedenfor er noen tips om hvordan du får mest mulig ut av et prosjekt i Todoist.

Legg raskt til oppgaver i prosjektet ditt

Fyll det nye prosjektet ditt med alle de relevante oppgavene du kommer på. Dette er en idémylding, så det er ingen dårlige ideer! Du kan legge til en oppgave direkte i prosjektet ved å klikke/trykke på Legg til oppgave, eller du kan bruke knappen+ i prosjektet.

Raskt tips

Når du raskt legger til en ny oppgave, kan du umiddelbart flytte den til et prosjekt ved å skrive «#» direkte i oppgavefeltet etterfulgt av navnet til prosjektet.

Angi forfallsdatoer

Noen ting må gjøres umiddelbart, mens andre ting kan vente. For å forsikre deg om at ting blir gjort i tide, gir du hver oppgave en forfallsdato.

Angi en forfallsdato ved å skrive datoen i oppgavenavnet, for eksempel «i dag», «neste torsdag» eller «12 mars».

Angi oppgaveprioriteter

Noen oppgaver er viktigere enn andre. Gå gjennom prosjektet ditt og gi de viktigste oppgavene prioritet 1. De vises i rødt, så du vet hva du skal jobbe med først.

Organiser prosjektene dine ved hjelp av seksjoner

Hvis du ønsker å dele opp prosjektet ditt i forskjellige deler, kan du gjøre det ved å lage seksjoner og legge til oppgavene dine i den relevante seksjonen. Finn ut mer i introduksjonen vår til seksjoner.

Du kan deretter dra og slippe oppgaver for å gjøre dem til underoppgaver.

Rediger et prosjekt

Må du endre prosjektet ditt litt? Ikke noe problem! Følg ganske enkelt en av guidene nedenfor:

Endre et prosjektnavn

Enten du må rette opp en skrivefeil eller du må endre tittelen helt, kan du se hvordan du endrer et prosjektnavn i Todoist her:

1. Klikk på web_three-dots.svgde tre prikkene til høyre for prosjektnavnet.
  2. Velg Endre fra rullegardinmenyen.
  3. Skriv inn det nye navnet.
  4. Klikk på Lagre.

Raskt tips

Hvis du allerede har prosjektet åpent i Todoist, klikker du på prosjektnavnet øverst og foretar endringene dine. Deretter klikker du på Lagre for å bekrefte.

Endre farge på et prosjekt

Gjør hverdagen litt mer fargerik og organiser Todoist i samme slengen, ved å fargekode prosjektene dine. Slik gjør du det:

1. Før pekeren over prosjektet du vil endre navnet på, og klikk på de tre prikkene som dukker opp til høyre for navnet.
  2. Velg Endre prosjekt.
  3. Velg fargen du ønsker for prosjektet fra Farge-rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Lagre.

Organisere prosjektlisten din

Endre rekkefølgen til prosjektene dine manuelt ved å dra prosjektet til ønsket sted i prosjektlisten.

Hvis du bruker Todoist for iOS eller Android, følger du denne fremgangsmåten for å endre rekkefølgen til prosjektene:

1. Trykk på Bla gjennom i fanefeltet.
  2. Berør og hold på et prosjekt.
  3. Dra prosjektet til et nytt sted i listen.

Oppgaver i et teamarbeidsområde er sortert alfabetisk og kan ikke omorganiseres. Hvis det er viktig for deg å sortere teamprosjektene dine manuelt, kan du dele det i en tilbakemelding til oss!

Arkivere et prosjekt

Arkiver et prosjekt for å fjerne det fra prosjektlisten din, som er hendig for når du vil se og gjenopprette det senere.

1. Før pekeren over prosjektet du vil slette, og klikk på de tre prikkene som dukker opp til høyre.
  2. Velg Arkiver prosjekt fra rullegardinmenyen.
  3. I vinduet som dukker opp klikker du på Arkiver for å bekrefte.

Slett et prosjekt

Kvitt deg med gamle prosjekter, så prosjektlisten din er oversiktlig og ryddig.

Obs

Hvis et prosjekt er delt, har du muligheten til å forlate prosjektet i stedet.

1. Før pekeren over prosjektet du vil slette, og klikk på de tre prikkene som dukker opp til høyre.
  2. Velg Slett prosjekt fra rullegardinmenyen.
  3. I vinduet som dukker opp klikker du på Slett for å bekrefte.

Raskt tips

Hvis du slettet et prosjekt ved et uhell, må du opprette et nytt prosjekt og importere en sikkerhetskopi. Hvis du har Pro- eller Business-abonnementet, sikkerhetskopierer Todoist automatisk dataene dine hver dag du logger inn på Todoist. Du kan lagre opptil 21 sikkerhetskopier i kontoen din. <></>

Kom i gang

Vi håper denne guiden har fått deg til å begynne å jobbe med den ideen du har tenkt på så lenge! Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne, tar du en titt i malgalleriet vårt, som inneholder titalls utvalgte maler.