Slå på och av smart datumigenkänning

• Gratis
  • Pro
  • Business

Den smarta datumigenkänningen känner automatiskt igen förfallodatum när du skriver in dem i uppgiftens namnfält. Det är det snabbaste sättet att schemalägga dina uppgifter, inklusive de återkommande.

Slå på smart datumigenkänning

Smart datumigenkänning slås automatiskt på när du skapar ditt första Todoist-konto. Men för säkerhets skull kan du hitta den såhär:

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Allmänt i sidomenyn.
  4. Slå på Smart datumigenkänning.

Bortse från ett smart datum

Ett datum kan ibland faktiskt vara en del av uppgiftens namn. I en uppgift som heter "Rapportera varje månad", så kommer orden varje månad automatiskt att kännas igen som ett återkommande förfallodatum och bli markerat som ett sådant.

Såhär gör du för att förhindra Todoist från att göra om det till ett förfallodatum:

Tryck på Radera eller backsteg efter att Todoist har markerat ordet eller orden.

Stäng av smart datumigenkänning

Inaktivera smart datumigenkänning helt och hållet genom att stänga av det här alternativet i den allmänna inställningarna.

1. Klicka på ditt avatarfoto längst upp till vänster.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Allmänt i sidomenyn.
  4. Stäng av Smart datumigenkänning.
  5. Klicka på Uppdatera för att bekräfta.

Efter att du har stängt av smart datumigenkänning helt och hållet, så kan du bara lägga till eller ändra återkommande förfallodatum på en uppgift genom att använda schemaläggaren.

Hör av dig

Om du skulle få problem med att sätta på eller stänga av smart datumigenkänning, ta då kontakt med oss, så kan vi - Stef, Melis, David eller någon annan av våra 14 teammedlemmar - gärna hjälpa dig!