Använd Snabbtilläggningen i Todoist

• Gratis
  • Pro
  • Business

Vi har inte kommit på ett sätt att lägga till uppgifter genom telepati (ännu), men Todoists Snabbtilläggning är det näst bästa.

Snabbtilläggning är det smartaste sättet att:

• Lägga till en ny uppgift
  • Ställa in förfallodatum och tidpunkt för en uppgift
  • Sätta etikett på en uppgift
  • Ställa in prioritetsnivå på en uppgift
  • Lägga till en uppgift i ett projekt
  • Lägga till en uppgift i ett avsnitt
  • Tilldela en person en uppgift
  • Sätt påminnelse på en uppgift

Du skriver bara (eller dikterar) alla uppgifter på en och samma rad. Den smarta snabbtilläggningen kommer i de flesta fall att automatiskt känna igen, markera och lägga till förfallodatum när du skriver in dem i ett uppgiftsnamn. Synnerligen behändigt när du lägger till uppgifter på din mobila enhet.

Observera

För närvarande stöder vi inte förfallodatum på tjeckiska och turkiska. Berätta för oss om du vill att vi ska stödja de här språken i framtiden.

Använd Snabbtilläggning

Om du använder Todoists webbapp eller datorapparna, så ska du klicka på Lägg till uppgift eller trycka på kortkommandot Q för att öppna Snabbtilläggningen.

Om du använder Todoist for iOS eller Android, så ska du trycka eller dra den Dynamiska tilläggningsknappen till en valfri plats i ditt projekt eller din vy.

Skriv in ditt uppgiftsnamn och:

Skriv in datum och tid i uppgiftsfältet med naturligt språk, som t.ex. "imorgon kl. 16.00" eller "varannan tisdag med start den 3 mars". Snabbtilläggningen kommer automatiskt att känna igen förfallodatumet och lägga till det när du sparar din uppgift. Här är en lista med exempel på datumformat som du kan använda.

Ibland plockar vår smarta Snabbtilläggning upp information som egentligen är del av ditt uppgiftsnamn. Till exempel, för uppgiften "Skapa månadsrapport" så kommer "månad" automatiskt att markeras som ett förfallodatum. Klicka eller tryck bara på ordet för att göra om det till oformaterad text. Läs mer om hur man stänger av smart datumigenkänning helt och hållet.

Skriv ett @ följt av ett etikettnamn. Till exempel, @e-post. Du kan välja från en lista med befintliga etiketter eller skapa helt nya.

Skriv p1, p2, eller p3 för att indikera uppgiftens prioritetsnivå.

Skriv “!” i uppgiftens namnfält, direkt följt av önskad tid för påminnelsen.

Du kan ställa in en påminnelse för en specifik tid (som“!15:00”), för när en viss tid har gått (t.ex. “!2 h”), eller för att se till att du blir aviserad X antal timmar och minuter innan uppgiften ska göras (t.ex. “!30 mf” or "!30 min före"). Todoist kommer även att känna igen när du lägger till en påminnelse för “!senare” (d.v.s. 4 timmar senare), “!imorgon” (d.v.s. nästa dag klockan 09:00), eller "!var lör 09:00" (d.v.s. varje lördag klockan 09.00). Du hittar hela listan med kortkommandon som stöds i den här artikeln.

Skriv in ett nummertecken (#) direkt följt av projektnamnet. Till exempel, “#Jobb”. Du kommer att kunna välja från en lista med befintliga projekt, eller skapa ett helt nytt.

Så snart du har tilldelat din uppgift ett projekt, så kan du specificera vilket avsnitt som uppgiften ska placeras i. Du behöver bara skriva ett snedstreck (/) med avsnittsnamnet direkt efter. Om du till exempel vill att uppgiften ska ligga under Adminavsnittet i ditt Jobbprojekt, så skriver du “#Jobb /Admin”.

Skriv ett plustecken (+) direkt följt av personens namn. Till exempel, “+Lena”. Du kommer att kunna välja från en lista med nuvarande projektmedarbetare.

Detta går endast att göra i delade projekt, så du måste specificera ett delat projekt (genom att först skriva ett nummertecken (#) ) och sedan lägga till den person som ska tilldelas.

Ställ in ett globalt kortkommando för Snabbtilläggning

Att byta kontext kan snabbt störa din koncentration, särskilt när jobbet är utspritt i olika appar.

Snabbtilläggningens globala kortkommando är ett kraftpaket som kan fånga upp idéer och uppgifter i samma ögonblick som du kommer på dem. Använd det för att skriva ned uppgifter utan att behöva avbryta ditt arbete – även om du befinner dig i en annan app.

I Todoist för macOS eller Windows kan du använda globala kortkommandon för att öppna Snabbtilläggningen medan appen är minimerad. Använd standardkommandon eller ställ in dina egna i de avancerade inställningarna:

1. Öppna Todoist för macOS eller Windows.

Om du använder Todoist i en webbläsare, så ska du byta till någon av datorapparna.

2. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj fliken Avancerat.
  5. Leta upp Snabbtilläggning av uppgift bland kortkommandona.
  6. Klicka på Avfärda.
  7. Ställ in ditt eget unika, globala kortkommando för att öppna Snabbtilläggningen.

Få hjälp

Om du har problem med att använda Snabbtilläggningen eller dina globala kortkommandon i Todoist, kontakta då oss.