Roller och åtkomster i teamet

• Business

Det finns 3 tillgängliga användarroller i teamet: Administratör, Medlem (endast Business-versionen) och Gäst.

Administratör

Administratören har full åtkomst och kontroll av teamet och kan:

• ✅ Bläddra bland, förhandsvisa och gå med i alla synliga projekt i teamet
  • ✅ Skapa nya projekt i teamet
  • ✅ Bjuda in eller ta bort personer från teamet
  • ✅ Uppdatera folks roller i teamet
  • ✅ Uppdatera inställningarna för hela teamet
  • ✅ Radera teamet permanent
  • ✅ Hantera teamets fakturering
  • ✅ Ha ägarskap av data som läggs till i teamet

Observera

Ett team kan ha flera olika administratörer.

En person som skapar ett team kommer automatiskt att ställas in som administratör och kan ge andra personer administratörsbehörigheter. På gratisversionen blir alla som bjuds in till ett team inställda som administratörer.

Gästhantering

• Administratörer kan uppgradera gäster till fullvärdiga teammedlemmar.
  • Administratörer kan hantera gäståtkomster i Medlemsinställningarna (t.ex. ta bort en gäst från projekt i teamet).
  • Gäster är kostnadsfria och kommer inte hamna på fakturan.

Medlem

En medlem kan samarbeta med hela teamet, men har begränsad åtkomst till övergripande inställningar:

• ✅ Bläddra bland, förhandsvisa och gå med i alla synliga projekt i teamet
  • ✅ Skapa nya projekt i teamet
  • ✅ Bjud in personer till teamet
  • ❌ Ta bort personer från teamet
  • ❌ Uppdatera andras roller i teamet
  • ❌ Uppdatera inställningarna för hela teamet
  • ❌ Radera teamet permanent
  • ❌ Hantera teamets fakturering
  • ❌ Ha ägarskap av data som läggs till i teamet

Observera

Medlemsrollen finns endast tillgänglig i Business-versionen. I gratisversionen blir alla inbjudna användare i teamet automatiskt administratörer.

Gäst

En gäst är en person utanför teamet som är inbjuden till ett specifikt projekt.

Gäster får inte automatiskt åtkomst till ett team och alla tillhörande data, utan behöver bjudas in till specifika projekt för att få åtkomst.

• ❌ Bläddra bland, förhandsvisa och gå med i alla synliga projekt i teamet
  • ❌ Skapa nya projekt i teamet
  • ❌ Bjud in eller ta bort persojner från teamet
  • ❌ Uppdatera andras roller i teamet
  • ❌ Uppdatera inställningarna för hela teamet
  • ❌ Radera teamet permanent
  • ❌ Hantera teamets fakturering
  • ❌ Ha ägarskap av data som läggs till i teamet

För att bjuda in gäster till ett projekt:

1. Välj ett projekt som du vill dela med en gäst i ditt team.
  2. Klicka på Dela-ikonen längst upp till höger.
  3. Skriv personens e-postadress.
  4. Klicka på rollmenyn och välj Gäst.
  5. Klicka på Bjud in.

Administratörsåtkomst

Teamets administratörer är de enda som har åtkomst till följande funktioner:

1. Klicka på teamet i sidomenyn.
  2. Klicka på Medlemmar längst upp till höger.
  3. Leta upp personen som du vill ta bort och klicka på hens roll (antingen Admin, Medlem eller Gäst) till höger om personens namn.
  4. Klicka på Ta bort från team.
  1. Klicka på teamet i sidomenyn.
  2. Välj Medlemmar längst upp till höger. En lista med teammedlemmar kommer att visas.
  3. Klicka på rollmenyn och välj lämplig roll (Medlem eller Administratör).

Observera

Medlemsrollen går inte att ändra till gästroll eftersom medlemmar är en del av teamet och gäster har bara åtkomst till specifika projekt. För att göra det, behöver du först ta bort eb nedken från teamet i (Medlemsinställningarna) för att stoppa personens åtkomst till ditt team och sedan bjuda in igen som gäst till specifika projekt.

Gäståtkomsten är förinställd som "på" men teamets administratör kan stänga av den:

1. Klicka på teamet i sidomenyn.
  2. Klicka på Inställningar längst upp till höger.
  3. Sätt på Inaktivera gäster under Säkerhet.

Få hjälp

Om du har problem med roller eller åtkomster i teamet, kontakta då oss.