Samarbeta med ditt team i Todoist

• Business

När du har skapat ditt team i Todoist, så kan du börja samarbeta med dina kollegor. Alla i teamet får automatisk åtkomst till projekt, så det är snabbt och enkelt att börja jobba!

Snabbtips

Samarbetar du med en vän eller familjemedlem? Prova att dela ett eget projekt istället.

Här är några enkla men ändå kraftfulla funktioner som gör det lätt som en plätt att jobba på teamets projekt:

Skapa ett teamprojekt

När du är administratör eller medlem i ett team, så kan du skapa projekt. Såhär gör du:

1. Klicka på teamets namn i sidomenyn.
  2. Klicka på Lägg till längst upp till höger.
  3. Välj Lägg till projekt.
  4. Ge ditt projekt ett namn.
  5. Klicka på Lägg till.

Gå med i ett teamprojekt

När du är administratör eller medlem i ett team, så får du automatiskt åtkomst till att se alla olåsta projekt. Om du däremot vill vara med och jobba på ett projekt, så måste du gå med i det. Såhär gör du:

1. Klicka på teamets namn i sidomenyn.
  2. (Valfritt) För att få en överblick på alla projekt som du inte redan är med i, klicka då på Projekt jag inte deltar i.
  3. Klicka på projektet som du vill delta i.
  4. Klicka på Gå med längst upp till höger.

Gå ur ett teamprojekt

1. Gå till sidomenyn och leta upp projektet du vill gå ur.
  2. Håll muspekaren över projektet.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter som visas till höger om projektnamnet.
  4. Välj Gå ur.
  5. Klicka på Gå ur igen för att bekräfta.

Observera

Antalet personer som kan gå med i ett projekt beror på din teamversion.

Tilldela en teamuppgift

Tilldela en befintlig uppgift

Du kan tilldela fler uppgifter på samma gång! Såhär gör du.

1. Klicka på tilldelningsikonen till höger om uppgiftsnamnet i valfritt delat projekt.
  2. Välj personens namn i rullgardinsmenyn.

Tilldela en ny uppgift

1. Öppna valfritt delat projekt och klicka på + Lägg till uppgift.
  2. Skriv uppgiftsnamnet och sedan ett plustecken (+) följt av personens namn.
  3. Välj personens namn i rullgardinsmenyn.

Snabbtips

Visste du att du kan ställa in en påminnelse åt någon annan? Såhär gör du.

Vanliga frågor

Kan jag skapa egna projekt som inte blir tillgängliga för alla per automatik?

Javisst. Det är bara att ändra projektåtkomsten till Låst. Du kan läsa mer om det i den här artikeln.

Jag har ett Business-konto och jag vill begränsa projektdelningen för användare som inte är medlemmar i mitt team. Går det att göra?

Ja, du kan läsa mer här. Observera att du måste vara administratör för att kunna ställa in åtkomst för ditt team.

Kan man tilldela flera personer samma uppgift?

Det går inte att tilldela flera olika personer samma uppgift. Du kan läsa mer om det, inklusive några alternativa lösningar, i den här artikeln.

Kan man tilldela sig själv en uppgift?

Ja, det kan du! När du tilldelar en uppgift, så är det bara att välja "Jag". Observera att du bara kan göra detta i ett delat projekt.