Hantera teamets prenumerations- och faktureringsuppgifter

Alla team har sin egen fakturering, vilket innebär att om du vill skaffa flera team som alla har Business-funktioner, så behöver du uppgradera varje team till Business-versionen.

Varje team faktureras dessutom baserat på antalet användare per varje faktureringsperiod.

Betalningsmetoder

Använd några av de godkända betalkorten för att betala för ett team:

• American Express
  • China UnionPay (CUP)
  • Discover och Diners Club
  • EFTPOS Australia
  • Japan Credit Bureau (JCB)
  • Mastercard
  • Visa

Vi stöder inte köporder just nu.

Åtkomster

Teamets administratör är den enda personen som kan hantera fakturering för teamet och som kan lägga till eller ta bort medlemmar i teamet mellan faktureringsperioderna.

Såhär kommer det att hanteras på fakturan:

Om du har månadsfakturering och lägger till nya teammedlemmar mitt i faktureringsperioden, så kommer din nästa månadsfaktura att debitera dig för deras prenumeration under den kommande månaden, samt kostnaderna som baseras på tiden som de har tillhört teamet under föregående månad.

Om du har årsfakturering och lägger till en ny teammedlem mitt i faktureringsperioden, så kommer du att få en faktura följande månad och den baseras på originaldatumet för ditt köp. Din faktura kommer att inkludera beloppet som ska betalas för alla medlemmar under återstoden av deras årsprenumeration, samt kostnader som baseras på tiden som de har funnits i teamet under föregående årsfaktureringsperiod.

Om du tar bort en av teamets medlemmar, så kommer du endast att debiteras för tiden som de har funnits i teamet. Den motsvarande tiden som den borttagna medlemmen inte längre varit en del av teamet kommer att krediteras tillbaka till dig och dras omedelbart av från beloppet som ska betalas på din nästa månads- eller årsfaktura.

Ursprungspriser

Om du har den ursprungliga Business-versionen och vill byta till ett team, så kommer du att behålla ursprungspriset, under förutsättning att versionen är aktiv och i samma faktureringsperiod (månatlig eller årsvis).

Om du byter faktureringsperiod så går du miste om ursprungspriset.

Hitta till teamets fakturering

Om du är administratör i ett team så kommer du åt teamets fakturering såhär:

1. Logga in på ditt Todoist-konto på https://todoist.com.
  2. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  3. Välj Inställningar.
  4. Gå till den vänstra sidomenyn och leta upp teamet vars fakturering du vill se.
  5. Klicka på Fakturering under teamets namn.
  6. Klicka på Hantera fakturering.

Åtkomst till gamla fakturor

1. Logga in på Todoist-kontot på https://todoist.com.
  2. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  3. Välj Inställningar.
  4. Gå till den vänstra sidomenyn och leta upp teamet vars gamla fakturor du vill komma åt att se.
  5. Klicka på Fakturering under teamets namn.
  6. Klicka på Se faktureringshistorik.

Observera

Om du startade din prenumeration på Todoist Business innan mars 2022, så kan du komma åt alla fakturor före det datumet, på sidan med prenumerationsinställningar.

Uppgradera ett team till Business

Varning

Om du använder Todoist för iOS eller Todoist för Android, så kan du byta till Todoist i en webbläsare för att uppgradera eller nedgradera teamet.

När du uppgraderar ett team till Business-version så får alla teammedlemmar automatisk åtkomst till Pro-funktioner i sina egna projekt.

För att uppgradera ett team:

1. Logga in på Todoist-kontot på https://todoist.com.
  2. Öppna teaminställningar.
  3. Leta upp teamet i sidomenyn för att uppgradera det.
  4. Klicka på Fakturering.
  5. Klicka på Uppgradera.

Kvitton skickas inte automatiskt till teamadministratören när betalningen har gått igenom. Du kan komma åt kvittona när som helst i teamets faktureringsinställningar.

Nedgradera ett team

1. Logga in på Todoist-kontot på https://todoist.com.
  2. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  3. Välj Inställningar.
  4. Gå till den vänstra sidomenyn och leta upp teamet som du vill nedgradera.
  5. Klicka på Fakturering under teamets namn.
  6. Klicka på Hantera fakturering.
  7. Välj Avbryt betalningsplan.

Vanliga frågor

Nej. Dessvärre så har vi inte något sätt att överföra krediter på mellan olika team.

Nej. Om du har ändrat din faktureringsadress eller momsregistreringsnummer, så kommer du inte att kunna redigera tidigare fakturor retroaktivt. Om du behöver uppdatera en faktura, ta då kontakt med vår kundtjänst.

För att få pengarna tillbaka på en betalning för Pro- eller Business-versionen, så behöver du begära återbetalning inom 30 dagar efter att du började prenumerera, samt att du behöver ha den årsvisa faktureringen, såvida inte lagen säger något annat. Månatliga prenumerationer ger inte rätt till återbetalning. Läs mer i den här artikeln.

Om du har betalat för Pro och uppgraderar till Business innan du använder upp din Pro-tid, så kommer Pro-tiden som är kvar att läggas till som krediter i vårt system. Men, observera att den här krediten endast kan användas för att betala för Pro-prenumerationer.

Om du uppgraderar till Business inom 30 dagar efter att du har skaffat en Pro-prenumeration, så kan du ha rätt till att få alla pengarna tillbaka. Läs mer i den här artikeln.