Introduktion till projekt

Oavsett om du planerar en föreläsning eller skapar en webbsida, skapa då ett projekt och spara alla viktiga saker på en och samma plats!

Skapa ett projekt

Börja med att skapa ett projekt där dina uppgifter ska ligga.

1. Klicka på plustecknet i sidomenyn, bredvid arbetsytan där du vill skapa ditt projekt.
    • Klicka på plustecknet bredvid Mina projekt, om du vill skapa ett eget projekt.
    • Om du vill skapa ett teamprojekt, så ska du klicka på plustecknet bredvid teamet som du vill skapa projektet i. Välj sedan Lägg till projekt.
  2. Gå till Lägg till projekt-fönstret och skriv namnet på ditt nya projekt. Använd bokstäver, siffror eller specialtecken, såsom # " ( ) | & ! _ - eller , i namnet.
  3. (Valfritt) Välj en annan projektfärg i rullgardinsmenyn.
  4. (Valfritt) För att lätt komma åt projektet, så kan du klicka på reglaget för att lägga till det som favorit.
  5. Om du skapar ditt projekt i ett team, så kan du ställa in åtkomstnivån samt lägga projektet i en viss mapp.
  6. Klicka på Lägg till för att skapa projektet.

Använd projekt

Nu när du har skapat ditt projekt, så är det dags att lägga till och sortera dina uppgifter. Här nedan kommer några tips på hur man kan få ut det mesta av ett projekt i Todoist.

Lägg till uppgifter snabbt i ditt projekt

Fyll projektet med varenda relevant uppgift som du kommer på. Du brainstormar bara, så det finns inga dåliga idéer. Du kan lägga till en uppgift direkt i ditt projekt genom att klicka/trycka på Lägg till uppgift eller plustecknet (+) i projektet.

Snabbtips

När du snabbtillägger en ny uppgift, så kan du genast flytta den till ett projekt genom att skriva “#” i uppgiftsfältet och sedan skriva namnet på projektet.

Sätt förfallodatum

En del jobb måste göras nu och annat går att vänta med. För att se till att du gör saker i tid, så kan du ge varje uppgift ett förfallodatum.

Ställ in förfallodatum genom att skriva datumet i uppgiftsnamnet, som "Idag", "Nästa torsdag" eller "12 mars".

Ställ in uppgiftsprioritet

Vissa uppgifter är viktigare än andra. Gå igenom dina projekt och ge dina allra viktigaste uppgifter prioritet 1. Då blir de röda, så att du vet var du ska börja.

Ordna dina projekt med hjälp av avsnitt

Om du vill dela upp dina projekt i olika delar, så kan du skapa avsnitt och lägga uppgifterna i sina respektive avsnitt. Läs mer om detta i vårintroduktion till avsnitt.

Sedan kan du dra och släppa uppgifter för att ändra deras indragsnivå och göra dem till underuppgifter.

Redigera ett projekt

Behöver du ändra något i ditt projekt? Inga problem! Det är bara att följa en av våra guider här nedan:

Redigera ett projektnamn

Oavsett om du behöver korrigera ett stavfel eller ändra namnet helt, så gör du såhär för att redigera ett projektnamn i Todoist:

1. Klicka på web_three-dots.svgikonen med tre punkter till höger om projektnamnet.
  2. Välj Redigera i rullgardinsmenyn.
  3. Ange det nya namnet.
  4. Klicka på Spara.

Snabbtips

Om du redan jobbar i ett projekt i Todoist, klicka då på projektnamnet längst upp och gör dina ändringar. Klicka sedan på Sparaför att bekräfta.

Ändra färg på ett projekt

Lys upp och organisera din Todoist genom att färgkoda dina projekt. Såhär gör du:

1. Håll muspekaren över projektet som du vill ändra och klicka på de tre punkterna som du ser till höger om dess namn.
  2. Välj Redigera projekt.
  3. Välj vilken färg som du vill ha på ditt projekt i rullgardinsmenyn Färg.
  4. Klicka på Spara.

Organisera din projektlista

Ändra ordning manuellt på dina projekt genom att dra ett projekt till valfri plats i projektlistan.

Om du använder Todoist för iOS eller Android, så kan du följa de här stegen för att ändra ordning på projekten:

1. Tryck på Bläddra i fliklisten.
  2. Tryck och håll ned på en uppgift.
  3. Dra projektet till en ny plats på listan.

Uppgifterna i en teamarbetsyta är alfabetiskt sorterade och går inte att ändra ordning på. Om det är viktigt för dig att kunna sortera teamprojekt manuellt, så får du gärna berätta för oss vad du tycker!

Arkivera ett projekt

Arkivera ett projekt för att ta bort det från din projektlista. Detta är smidigt om du vill ta fram det och återställa det vid ett senare tillfälle.

1. Håll muspekaren över projektet som du vill radera och klicka/tryck på de tre punkterna som du ser till höger.
  2. Välj Arkivera projekt i rullgardinsmenyn.
  3. Klicka på Arkivera i popup-fönstret för att bekräfta.

Radera ett projekt

Gör dig av med gamla projekt och håll din projektlista snygg och prydlig.

Observera

Om det är ett delat projekt så kan du istället Gå ur projektet.

1. Håll muspekaren över projektet som du vill radera och klicka/tryck på de tre punkterna som du ser till höger.
  2. Välj Redigera projekt i rullgardinsmenyn.
  3. I popup-fönstret klickar du på Radera för att bekräfta.

Snabbtips

Om du har raderat ett projekt av misstag, så behöver du skapa ett nytt projekt och importera en säkerhetskopia. Om du har Pro-versionen eller Business-versionen, så skapar Todoist automatiskt säkerhetskopior av dina data varje dag som du loggar in i Todoist. Du kan ha upp till 21 säkerhetskopior i ditt konto. <></>

Kom igång

Vi hoppas att den här guiden har inspirerat dig till att ta tag i den där idén du har tänkt på ett tag! Om du vill ha tips på var du ska börja och hur, så kan du titta in i vårt mallgalleri, som innehåller dussintals med handplockade mallar.