Slutför en uppgift som har återkommande förfallodatum

• Gratis
  • Pro
  • Business

• macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10
  • Linux

När uppgiften med det återkommande förfallodatumet sluförs så byter den automatiskt till sitt nästa förfallodatum, utan att du behöver göra något.

Slutför en uppgift som har återkommande förfallodatum

För att slutföra en uppgift som har återkommande förfallodatum, så kan du klicka eller trycka på cirkeln bredvid uppgiften.

Man kan inte se slutförda uppgifter som har återkommande förfallodatum i sin lista över slutförda uppgifter i ett projekt. Däremot kan man se dem i sin aktivitetslogg.

Slutför en förfallen uppgift

När du schemalägger din uppgift att återkomma varje! dag eller varje dag, så kommer förfallodatumet att ändras beroende på vilket datum du slutför uppgiften på.

Om din uppgift förföll igår och du slutför den idag, så flyttas inte uppgiften till idag. Istället flyttas den till morgondagens datum.

Slutför en ombokad uppgift

När en uppgift med ett återkommande förfallodatum blir ombokad manuellt, så hoppar den över alla förekomster mellan nu och när uppgiften blir schemalagd manuellt.

Här är ett exempel:

Tänk dig att det är 1 november 2000 idag och att en uppgift förfaller varje 1 december.

Om uppgiften blir ombokad till den 5 januari 2001 och slutförs innan eller på det nya förfallodatumet, så kommer nästa förekomst att slutföras. Nästa förekomst efter den 5 januari blir den 1 december 2001.

Uppgiften förfaller nu den 1 december 2002.

Slutför en uppgift med återkommande förfallodatum permanent

För att slutföra en uppgift, men inte längre uppdatera förfallodatumet till nästa förekomst:

1. Klicka på uppgiften för att öppna uppgiftsvyn.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter.
  3. Klicka på Slutför permanent.

Ångra en slutförd uppgift som har återkommande förfallodatum

När du slutför en uppgift som har ett återkommande förfallodatum, så poppar ett Ångrafönster upp längst ned till vänster i Todoist. Det här popupfönstret visas bara i några sekunder.

Recurring Date.png

Klicka på Ångra om du inte vill slutföra uppgiften än. Det återkommande förfallodatumet kommer att hoppa tillbaka till datumet som var innan du slutförde den.

Om du har slutfört en uppgift och Ångra-fönstret inte syns längre, så går det inte längre att återställa det.

Få hjälp

Om du har slutfört en uppgift med ett återkommande förfallodatum, men upplever problem med själva återkommandet, ta då kontakt med oss. Vi — Marco, Sergio, Stef, eller någon annan av våra 14 teammedlemmar - hjälper dig gärna lösa problemet.