Använd kalenderintegrationen

• Gratis
  • Pro
  • Business

Med kalenderintegrationen kan du se dina Google Kalender-händelser bredvid dina uppgifter i Idag- och Kommande-vyerna, så att det blir enklare att planera dagen och veckan. Med kalendern kan du även synka uppgifterna som du lagt i tidsblock, till Google Kalender, för att spegla ditt schema även där.

1 - Calendar - Week view.png

Varning

Just nu kan du bara använda kalenderintegrationen med Google Kalender. Det innebär att du inte kan använda både den äldre Google Kalender-integrationen och den här funktionen samtidigt. Du kan läsa mer om det här.

Installera integrationen

1. Logga in i Todoist på https://app.todoist.com/
  2. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj fliken Kalendrar.
  5. Klicka på anslut Google Kalender.
  6. Bocka i alla åtkomstrutor som krävs.

Observera

Todoist begär Google Kalender-behörigheternas hela tillämpningsområde, så att du kan synkronisera schemalagda uppgifter som händelser. Vi varken lagrar händelser i Todoists databaser eller kan komma åt dem på något sätt. Vi lagrar bara en referens per kalender, så att du kan välja vilka kalendrar du vill se händelser från i Todoist.

Nu kommer dina Google Kalender-händelser att visas i Idag- och Kommande-vyerna.

2 - Calendar - Settings - Connect.png

De visas även som skrivskyddade händelser. Det innebär att de inte går att redigera i Todoist. Istället kan du klicka på en händelse i Todoist för att öppna den och redigera den i Google Kalender.

Se kalenderhändelser i Todoist

Kalenderhändelser kommer att se lite annorlunda ut beroende på vilken layout som du har satt på din uppgiftslista.

Om du använder antingen list- eller anslagslayouterna, så kommer händelserna att grupperas längst upp i din uppgiftslista.

3 - Calendar - Events list.png

Om du använder kalenderlayouten, så kommer dina händelser att visas som tidsblock, beroende på hur länge du har ställt in dem att pågå.

Observera

Det är bara dagens och framtida händelser som visas för dig och i Todoist. Händelsernas synlighet och inställningar delas inte med några andra personer i projektet eller teamet.

Öppna händelseinformation

Klicka på händelsenamnet som du vill titta närmare på. Detta öppnar händelsen i Google Kalender, där du kan komma åt all information som finns gällande händelsen.

Dölj specifika kalendrar

Todoist standardhämtar händelser från alla kalendrar i det anslutna Google Kalender-kontot, men du kan välja själv vilka kalendrar du vill se i Todoist.

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster i Todoist.
  2. Välj Inställningar.
  3. Öppna kalenderfliken.
  4. Aktivera eller inaktivera kalendrarna som du vill se i Todoist.

Visa händelser från flera olika kalendrar

Det går bara att ansluta ett Google Kalender-konto i taget. Däremot kan du visa händelser från andra kalendrar genom att prenumerera på fler kalendrar med Google-kalendern som du har integrerat med Todoist:

1. Öppna din Google Kalender.
  2. Klicka på plustecknet bredvid Andra kalendrar.
  3. Du får två alternativ, beroende på vilken sorts kalender du vill visa händelser från:
    • Prenumerera på en kalender: Välj det här alternativet för att visa händelser från ett annat Google Kalender-konto.
    • Från URL: Välj det här alternativet för att visa händelser från en annan kalenderleverantör, t.ex. Kalender på iCloud.

Läs mer i den här hjälpartikeln från Google.

För att integrationen ska funka så behöver du kolla att kalendrarna du prenumererar på har slagit på delningsåtkomsten Se alla händelsedetaljer för respektive konto:

1. Håll muspekaren över kalendern som du prenumererar på i Google Kalenders vänstermeny.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter.
  3. Välj Inställningar.
  4. Skrolla ned och leta upp Dela med specifika personer eller grupper.
  5. Ställ in delningsåtkomsterna på Se alla händelsedetaljer.

Synka uppgifter som ligger i tidsblock till Google Kalender

Att synka uppgifter till din kalender är en Experimentell funktion. Den gör att du kan synkronisera dina tilldelade uppgifter, som har minst ett datum och en tid, till Google Kalender. På så vis kan du visa ditt Todoist-schema i din kalender och det blir enklare att hitta en tillgänglig tid för nya händelser eller mötesinbjudningar.

Innan du börjar, kolla först att du har slagit på Experimentella funktioner i ditt Todoist-konto. Sedan kan du slå på alternativet Synka uppgifter till kalender på:

1. Logga in i Todoists webbapp eller någon av datorapparna.
  2. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  3. Välj Inställningar.
  4. Klicka på Kalenderfliken.
  5. Slå på Synka uppgifter till kalender. Händelser komemr då att skapas i en ny kalender som heter Todoist.

Om du inte vill synka dina uppgifter till din kalender, så kan du lämna det här alternativet avstängt. Om du har slagit på det här alternativet och vill stänga av synkroniseringen, så kommer Todoist-kalendern och dess händelser automatiskt att tas bort från din kalender.

Din synkade information

Efter att du har installerat integrationen, så kommer du att se specifik information som synkas mellan Todoist-uppgifter och Google Kalender-händelser:

If in Todoist, youI din kalender kan du sedan
lägga till en uppgift med förfallodatum, förfallotid och varaktighet

en synkad händelse läggs till (uppgifter med endast förfallodatum kommer inte att synkas)

uppdatera uppgiftsnamnethändelsenamnet blir uppdaterat
uppdatera uppgiftens förfallodatumhändelsens startdatum blir uppdaterat
uppdatera uppgiftens förfallotid eller varaktighethändelsens start- och slutdatum blir uppdaterade
slutför uppgiftenhändelsenamnet blir uppdaterat med en bock ✔️ och stannar i kalendern
ta bort uppgiftens förfallotid eller varaktighetden synkade händelsen tas bort från kalendern
radera uppgiftenden synkade händelsen tas bort från kalendern
Om detta händer i Google KalenderDå händer detta i Todoist
händelsenamnet blir uppdateratuppgiftsnamnet blir uppdaterat
händelsens startdatum blir uppdateratuppgiftens förfallodatum blir uppdaterat
start- och slutdatumen blir uppdateradeuppgiftens förfallotid eller varaktighet blir uppdaterad
the event's recurrence is updated and it applies to all succeeding eventsuppgiftens upprepning blir uppdaterad
händelsens upprepning ändras till en enskild förekomst ("Endast denna händelse")❌ uppgiftens upprepning blir inte uppdaterad
händelsen blir ändrad till en heldagshändelseuppgiftens förfallotid eller varaktighet tas bort. Sedan tas den synkade händelsen bort
den synkade händelsen raderasuppgiften raderas
add a new event to the "Todoist" calendar❌ it won't create a task in Todoist

Begränsningar i återkommande förfallodatum

Återkommande uppgifter som har minst en förfallotid kommer att synkroniseras som återkommande händelser i Google Kalender. Uppdateringar av upprepningen synkroniseras tillbaka till Todoist. Däremot så finns det några tillfällen då synkroniseringen inte kan utföras:

• Uppdateringar av en enskild händelse ("endast denna händelse")
  • Vissa komplexa, anpassade upprepningar

För att ta dig runt de här begränsningarna, så rekommenderar vi att du bokar om återkommande uppgifter direkt i Todoist.

Observera

När du lägger till nya händelser i "Todoist"-kalendern så kommer det inte att skapas nya uppgifter i Todoist. Integrationen synkroniserar endast ändringar av händelser som är kopplade till befintliga uppgifter. För att snabbt skapa nya uppgifter när du tittar på Google Kalender, så kan du använda kortkommandot till den globala Snabbtilläggningen.

Ordna din vecka i tidsblock

Om du har Pro- eller Business-versionen, så kan du skapa tidsblock (eller tidsboxar) för dina uppgifter, kring dina händelser i kalendervyn:

1. Logga in i Todoists webbapp eller någon av datorapparna.
  2. Öppna Kommande-vyn.
  3. Klicka på Visa längst upp till höger.
  4. Välj Kalender.
  5. Klicka på Vecka bredvid Layout. Då ser du alla veckans händelser.

Här är några bästa praxis när du skapar tidsblock:

• Starta en veckoöversikt.
  • Lägg till ett förfallodatum, en förfallotid och varaktighet på viktiga uppgifter som du måste göra klart nästa vecka. Det är precis lika lätt som att släppa uppgiften på en viss tid.
  • Lägg till ett förfallodatum på andra uppgifter som du vill jobba på nästa vecka. När tiden är inne så kan du dra varje uppgift från "Hela dagen"-avsnittet till ett specifikt tidsblock.
  • Justera din veckoplanering genom att dra tidsblock kring dina fasta händelser.
  • Om du har aktiverat att synka uppgifter som händelser, så kommer dina tidsblock att visas i Google Kalender. Då får du en fullständig översikt av ditt schema.

Sergio · Kundtjänstspecialist

Spana in den här artikeln i Hjälpcentralen om hur man använder tidsblock för att göra veckogenomgångar!

Koppla ifrån din kalender

Om du inte vill se dina händelser längre i Todoist längre, så är det bara att koppla ifrån kalendern:

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster i Todoist.
  2. Välj Inställningar.
  3. Öppna kalenderfliken.
  4. Klicka på "Disconnect".

Vanliga frågor

Försök att göra en manuell synkning av dina Todoist-data. Om du fortfarande saknar vissa kalendrar eller händelser, så kan det vara en god idé att koppla ifrån och återansluta kalenderintegrationen.

Det går inte att redigera händelser i Todoist, eftersom de är skrivskyddade objekt. Däremot så kan du klicka på en händelse för att öppna den i din kalenderapp, där du kan redigera den.

För närvarande så kan du endast ansluta direkt till ett kalenderkonto. Som en nödlösning kan du koppla andra kalendrar till Google-kalendern som du har integrerat till Todoist. När händelserna från dina andra kalendrar dyker upp i din Google-kalender, så synkroniseras de även med Todoist.

Google Kalender är den första kalenderappen som stöds. Vi planerar att lägga till stöd för andra kalenderappar i framtiden.

De här duplicerade händelserna är skapade av den äldre Google Kalender-integrationen och är inte kopplade till några andra händelser eller uppgifter i ditt Todoist-konto. Därför kan du tryggt ta bort de här dubbletterna.

Händelser går inte att synkronisera till andra tjänster och de sparas inte heller i några säkerhetskopior. Till skillnad från uppgifter så är händelser skrivskyddade objekt som visas i Todoist. Detta innebär att de inte går att redigera på något sätt.

Vi sparar inte händelser i Todoists databaser och kan inte heller se dem på något sätt. Vi sparar endast en referens per kalender, för att du ska kunna välja vilka kalendrar du kan se händelser från i Todoist.

Då kommer integrationen att sluta fungera. För att lösa det, så kan du inaktivera och aktivera funktionen igen i dina Todoist-inställningar.

Integrationen stöder inte Google Kalender-uppgifter. För att synka ditt Google Kalender-innehåll till Todoist, så kan du prova att skapa en händelse istället.

Hör av dig

Om du får några får problem med kalenderintegration, ta då kontakt med oss, så kan vi - Sergio, Keita, Marija och våra 14 andra teammedlemmar - se till att integrationen fungerar, så att du kommer tillbaka på rätt spår.