De board-layout gebruiken in Todoist

• Beginner
  • Pro
  • Business

Boards zijn een krachtige manier om Todoist-projecten te organiseren en te visualiseren.

Van wekelijkse maaltijdplannen tot vijf-jarige bedrijfsstrategieën, boards geven je een vogelperspectief op je vooruitgang en helpen je werk gedaan te krijgen.

Met de board-layout kan je:

• Secties toevoegen en herschikken.
  • Secties gebruiken om fases van het project weer te geven.
  • Taken verslepen naar de relevante secties.
  • Voltooide taken bekijken.

In het project worden taken weergegeven als kaartjes. Elke sectie wordt als een kolom weergegeven. Taken die niet tot een sectie behoren, verschijnen standaard in de kolom "Geen sectie".

Wanneer de board-layout ingeschakeld is, wordt het op alle toestellen gesynchroniseerd:

Todoist voor iOSTodoist voor Android

De board-layout selecteren

Bij de aanmaak van een nieuw project, selecteer je Board onder Overzicht.

Om de board-layout in te schakelen voor een bestaand project of overzicht:

1. Open Vandaag, Aankomend, of een project, label of filter in de zijbalk.
  2. Klik op het overzicht-icoon rechts bovenin.
  3. Selecteer Board.

Snelle tip

Gebruik de sneltoets Shift + V om naar de lijst-layout of agenda-layout te schakelen.

Overschakelen vanaf de board-layout

1. Open Vandaag, Aankomend, of een project, label of filter in de zijbalk.
  2. Klik op het overzicht-icoon rechts bovenin.
  3. Selecteer Lijst.

Een nieuwe sectie in de board-layout aanmaken

1. Scroll door je bestaande secties aan de rechterkant en klik op Sectie toevoegen of druk op de s-toets om een nieuwe sectie aan het eind toe te voegen. Een andere manier is om met je muis over de bestaande secties te bewegen en op Sectie toevoegen te klikken om een nieuwe sectie op die plaats aan te maken.
  2. Voer de naam van je sectie in.
  3. Klik op Sectie toevoegen of druk op Enter om op te slaan.

Secties in de board-layout herordenen

1. Beweeg met de muis over een sectienaam.
  2. Sleep je sectie naar een nieuwe positie in het project.

Taken in de board-layout aanmaken

1. Klik op + Taak toevoegen in een sectie waar je je taak wil toevoegen, of gebruik Snel toevoegen door op het +-icoon in de rechterbovenhoek te klikken. Je kan ook op de a-toets drukken om een nieuwe taak aan de eerste beschikbare kolom toe te voegen.
  2. Voer de naam van je taak en eventuele parameters (zoals deadline, prioriteit, labels, etc.) in. Je kan ook de sneltoets / gebruiken om een taak toe te voegen aan een specifieke sectie, vanaf een willekeurige plek.
  3. Klik op Taak toevoegen om je nieuwe taak op te slaan.

Taken in de board-layout herordenen

Herorden taken door ze binnen de sectie te verslepen, of van de ene sectie naar de andere.

Als een taak subtaken heeft, zijn ze niet zichtbaar in de board-layout en kunnen ze niet op dezelfde manier herordend worden. In de plaats hiervan open je de taak in het taakoverzicht en herorden je de subtaken.

Snelle tip

🏃‍♀️ Geef je volgende project een snelle start met boards-sjablonen die je ondersteunen tijdens het schrijven van een boek, het managen van social media, het ontwikkelen van een app en nog veel meer.

Veelgestelde vragen

Ja, de geselecteerde layout wordt gesynchroniseerd tussen leden van een project. Als iemand naar een andere layout schakelt, zal dit voor iedereen te zien zijn.

Ja, alle veranderingen die je in de board-layout maakt worden gesynchroniseerd tussen alle leden van het project.

Ja, het is op alle platforms mogelijk om meerdere taken te selecteren in de board-layout.

Dit is momenteel niet mogelijk. Wanneer je print in de board-layout zal je project automatisch naar een lijst omgezet worden. We voegen in de toekomst mogelijk een optie toe om je board-layout te printen.