De extensie AI Assistant gebruiken met Todoist

• Pro
  • Business

• Web
  • Windows 10
  • Linux

De AI Assistant-extensie bestaat uit verschillende handige opties die je workflows kunnen verbeteren! Naarmate we meer opties aan de extensie toevoegen, zullen we in dit artikel instructies voor elk ervan toevoegen.

De extensie instellen

1. Log in op Todoist op https://todoist.com of de desktop-apps.
  2. Klik op je avatar links bovenin.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik op Integraties in het menu aan de zijkant.
  5. Klik op Bladeren bovenin de Integraties-instellingen.
  6. In de lijst van beschikbare integraties, selecteer je AI Assistant.
  7. Klik op Add.
  8. Klik op Bevestigen.

Wanneer je de extensie voor de eerste keer uitvoert, word je om permissie voor toegang tot het lezen en schrijven van app-gegevens gevraagd.

Taken suggereren

Als je een grotere doelstelling voor ogen hebt, maar niet weet waar je moet beginnen, vraag dan om wat suggesties! Deze optie genereert een lijst met taaksuggesties om je te helpen je doel te bereiken. Hier is hoe:

1. Klik op het drie stippen-icoon in de rechterbovenhoek van een Todoist-project om het menu van het project te openen.
  2. Klik op Suggest tasks with AI Assistant.
  3. In het venster dat opent, gebruik je het tekstveld om een taak in te voeren die je in kleinere stukjes op wil splitsen en klik op Suggest tasks.
  4. Review de voorgestelde lijst taken.
  5. Klik op Add.

Tips krijgen om een taak te voltooien

Als je moeite hebt om erachter te komen hoe je een bepaalde taak moet uitvoeren, waarom vraag je dan niet om een tip?

Gebruik deze optie bij een van je bestaande taken. Het genereert de volgende uitvoerbare stap om het te voltooien:

1. Klik op een bestaande taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Klik op het drie stippen-icoon in de rechterbovenhoek van het taakoverzicht. Als je de taken in een lijst bekijkt, ga je met de muis over de taak en klik je op het drie stippen-icoon aan de rechterkant.
  3. Selecteer AI Assistant.
  4. Klik op Give tips for completing task. De AI-assistent genereert de volgende uitvoerbare stap voor deze taak.
  5. Klik op Add as comment om de tip aan de opmerking in je taak toe te voegen.
  6. Als je een nieuwe tip wil genereren, klik je op Try again.
  7. Om de AI Assistant af te sluiten en de actie te annuleren, klik je op Cancel.

Taken uitvoerbaarder maken

Als je je taken wil herschrijven om het gemakkelijker te maken om eraan te beginnen, zal deze optie je helpen dit te bereiken.

1. Klik op een bestaande taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Klik op het drie stippen-icoon in de rechterbovenhoek van het taakoverzicht. Als je de taken in een lijst bekijkt, ga je met de muis over de taak en klik je op het drie stippen-icoon aan de rechterkant.
  3. Selecteer AI Assistant.
  4. Klik op Make task more actionable. De AI-assistent genereert een alternatieve naam voor deze taak.
  5. Als je de nieuwe naam die door de extensie gegenereerd werd wil gebruiken, klik je op Rewrite task.
  6. Klik op Try again als je een andere variant van de taak wil zien.
  7. Om de AI Assistant af te sluiten en de actie te annuleren, klik je op Cancel.

Een taak opsplitsen in subtaken

Wanneer je een complexe taak hebt die meerdere stappen vereist, gebruik je deze optie om het op te splitsen en een lijst subtaken te genereren. Hier is hoe:

1. Klik op een bestaande taak om het taakoverzicht te openen.
  2. Klik op het drie stippen-icoon in de rechterbovenhoek van het taakoverzicht. Als je de taken in een lijst bekijkt, kan je met de muis over de taak gaan en op het drie stippen-icoon aan de rechterkant klikken.
  3. Selecteer AI Assistant.
  4. Klik op Break task down.
  5. De AI Assistant genereert een lijst subtaken. Review de lijst en deselecteer de checkboxes bij subtaken die niet nodig zijn.
  6. Klik op Add sub-tasks om ze aan je bestaande taak toe te voegen.
  7. Als je een nieuwe lijst subtaken wil genereren, klik je op Try again.
  8. Om de AI Assistant af te sluiten en de actie te annuleren, klik je op Cancel.

De extensie verwijderen

1. Klik op je avatar links bovenin.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op Integraties in het menu aan de zijkant.
  4. Klik op AI Assistant.
  5. Selecteer Verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Veelgestelde vragen

Artificiële intelligentie is een zeer complexe wetenschap en daarom zal dit artikel niet proberen om je een uitgebreide toelichting te geven hierover, maar een praktische introductie.

Bij Todoist gebruiken we OpenAI GPT-3, een dienst die tekst kan begrijpen en schrijven op een manier die zeer gelijkaardig is aan een mens. Het is getraind op een enorm aantal tekst van het internet en andere bronnen, dus het weet veel over veel verschillende thema's. Dit maakt het goed in het schrijven van essays, het genereren van taken of zelfs schrijven van code. Het kan ook helpen met het beantwoorden van vragen of tekst van de ene naar de andere taal vertalen.

Je kan meer informatie vinden op hun website https://openai.com/.

In het algemeen moet je onthouden: hoe specifieker en gekwalificeerder de data, hoe beter de uitkomst. In plaats van de vraag "Hoe verlies ik gewicht?" te stellen, kan je het volgende vragen: "Ik ben een man die 100 kg weegt en ik ben 185 cm groot. Ik wil graag 10 kg verliezen. Wat is de gemakkelijkste manier om dat te doen?"

De AI-extensie werkt het beste in het Engels. Hoewel het ook input in andere talen ondersteunt, merk je misschien dat het niet even goed werkt in alle talen. Hoewel wij hier geen controle over hebben, zal dit waarschijnlijk verbeteren in de toekomst door de ontwikkeling van betere modellen door OpenAI.

De extensie staat niet standaard ingeschakeld in je Todoist-account, dus als je het niet geïnstalleerd hebt, moet je verder niets doen.

Als je de extensie reeds geïnstalleerd hebt, maar het wil uitschakelen, kan je het verwijderen door de instructies hierboven te volgen.

Bij deze integratie geeft Todoist OpenAI geen toegang tot je Todoist-gegevens.OpenAI kan echter input (queries) van gebruikers gebruiken om hun modellen te verbeteren.

Eén van de beperkingen van onze AI Assistant is dat het mogelijk schadelijke content kan produceren wanneer gevraagd. Bij Todoist streven we ernaar een systeem te ontwikkelen dat geen schade veroorzaakt. Als onderdeel van deze verantwoordelijkheid hebben we een waarschuwingsbericht geïmplementeerd dat je waarschuwt voor mogelijke schadelijke uitvoer wanneer ons systeem een schadelijke query herkent.