Bruk Google Kalender med Todoist

• Beginner
  • Pro
  • Business

Sørg for at Google Kalender og Todoist er helt synkronisert med denne toveis integrasjonen.

Sett opp integrasjonen

Advarsel

Du kan konfigurere Google Kalender-integrasjonen i Todoist for iOS og Todoist for Android. Logg inn på todoist.com i en nettleser før du setter opp integrasjonen.

1. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Klikk på Integrasjoner-fanen.
  4. I Google Kalender-seksjonen klikker du på Koble til kalender.

Hvis du bruker Todoist for macOS eller for Windows, logger du inn på Todoist-nettappen for å koble til med Google Kalendar.

5. Logg inn med Google-kontoen din. Hvis det er to eller flere Google-kontoer, velger du kontoen du vil bruke med integrasjonen.
  6. Klikk på Tillat for å gi Todoist tilgang til Google-kalenderen din.
  7. Klikk på Godta for å gi Google Kalender tilgang til dataene dine.

Deretter konfigurerer du tilkoblingen mellom Todoist-prosjektene dine og en Google-kalender. Klikk på Legg til kalender og konfigurer det følgende:

• Google Kalender: Opprett en ny kalender du vil synkronisere prosjektet med. Hendelser opprettet i den valgte kalenderen blir bare lagt til som Todoist-oppgaver.

Advarsel

Det er ikke mulig å synkronisere flere Todoist-prosjekter med samme Google-kalender.

• Synkroniser: Synkroniser oppgaver fra alle prosjekter eller kun fra et spesifikt prosjekt til kalenderen. Hvis du ønsker å synkronisere flere prosjekter eller kalendere, kan du sette opp ekstra tilkoblinger senere.
  • Todoist-prosjekt for nye Google-hendelser: Velg hvilke prosjekter du vil at nye Google Kalender-hendelser skal synkroniseres til. (Hvis du ikke er sikker på hvilket prosjekt du skal velge, anbefaler vi at du bruker Todoist-innboksen. Du kan alltids flytte oppgavene til et annet prosjekt senere.)
  • Todoist-etikett for nye Google-hendelser: Skriv navnet til etiketten du vil legge til oppgaver synkronisert fra den valgte kalenderen.

Hvis etiketten ikke er i etikettlisten din, opprettes den automatisk etter at integrasjonen er satt opp.

• Varighet på Google-hendelse for nye Todoist-oppgaver: Velg en standard varighet for hendelser som synkroniseres fra nye Todoist-oppgaver. Nye oppgaver med en forfallsdato og et -tidspunkt vil dukke opp i Google Kalender med denne varigheten. (Du kan når som helst gjøre endringer for hendelsen i Google Kalender etter at den er opprettet.)
  • Todoist-oppgaver uten et forfallstidspunkt: Velg om du ønsker å synkronisere oppgaver med en forfallsdato, men ikke noe forfallstidspunkt. Du kan velge å synkronisere disse oppgavene som heldagshendelser i Google Kalender, eller du kan velge å kun synkronisere oppgaver med en forfallsdato og et forfallstidspunkt.
  • Fullførte Todoist-oppgaver: Velg om du ønsker at en hendelse skal bli værende i Google Kalender når den synkroniserte oppgaven fullføres i Todoist.

Klikk deretter på Koble til for å fullføre konfigureringen.

Når du velger å koble til den primære Google-kalenderen din, blir alle hendelser synkronisert med Todoist som oppgaver.

Hvis du fjerner disse oppgavene, blir også de tilsvarende kalenderhendelsene slettet.

Hvis du velger å avslutte bruken av integrasjonen, må du manuelt slette hendelsene som er generert av integrasjonen.

Koble sammen flere kalendere og prosjekter

Administrer alle hendelsene og oppgavene dine ved å synkronisere ekstra Google Kalender-kalendere med Todoist-prosjektene dine.

Hvis alternativet for synkronisering av Alle prosjekter er valgt når integrasjonen blir konfigurert for første gang, kan du ikke legge til tilkoblinger med enkeltprosjekter.

1. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Klikk på Integrasjoner-fanen.
  4. I Google Kalender-seksjonen klikker du på Legg til kalender.

Deretter setter du opp tilkoblingen mellom eventuelle Todoist-prosjekter og Google Kalender:

• Google Kalender: Opprett en ny kalender for å synkronisere med Todoist-prosjektet. Hendelser opprettet i den valgte kalenderen legges til som Todoist-oppgaver. På samme måte gjør dette det enkelt å vise eller skjule Todoist-relaterte hendelser i Google Kalender.

Advarsel

Det er ikke mulig å synkronisere flere Todoist-prosjekter med samme Google-kalender.

• Synkroniser: Velg å synkronisere oppgaver fra et spesifikt prosjekt til Google Kalender. Deretter konfigurerer du flere tilkoblinger senere for å synkronisere flere prosjekter.
  • Todoist-prosjekt for nye Google-hendelser: Velg hvilke prosjekter du vil at nye Google Kalender-hendelser skal synkroniseres til. (Hvis du ikke er sikker på hvilket prosjekt du skal velge, anbefaler vi at du bruker Todoist-innboksen. Du kan alltids flytte oppgavene til et annet prosjekt senere.)
  • Todoist-etikett for nye Google-hendelser: Skriv navnet til etiketten du vil legge til oppgaver synkronisert fra den valgte kalenderen.

Hvis etiketten ikke er i etikettlisten din, opprettes den automatisk etter at integrasjonen er satt opp.

• Varighet på Google-hendelse for nye Todoist-oppgaver: Velg en standard varighet for hendelser som synkroniseres fra nye Todoist-oppgaver. Nye oppgaver med en forfallsdato og et -tidspunkt vil dukke opp i Google Kalender med denne varigheten. (Du kan når som helst gjøre endringer for hendelsen i Google Kalender etter at den er opprettet.)
  • Todoist-oppgaver uten et forfallstidspunkt: Velg om du ønsker å synkronisere oppgaver med en forfallsdato, men ikke noe forfallstidspunkt. Du kan velge å synkronisere disse oppgavene som heldagshendelser i Google Kalender, eller du kan velge å kun synkronisere oppgaver med en forfallsdato og et forfallstidspunkt.
  • Fullførte Todoist-oppgaver: Velg om du ønsker at en hendelse skal bli værende i Google Kalender når den synkroniserte oppgaven fullføres i Todoist.

Klikk deretter på Koble til for å fullføre konfigureringen.Todoist_GCal_connected_multiple.png

Bruke integrasjonen

Etter å ha satt opp integrasjonen legges oppgaver med en forfallsdato og et forfallstidspunkt fra det eller de valgte Todoist-prosjektene automatisk til i Google-kalenderen du har valgt.

På samme måte vil alle vanlige hendelser opprettet i den kalenderen automatisk legges til i Todoist-prosjektet du har valgt.

Endringer du gjør i Google Kalender, som å endre navnet på en hendelse eller datoen, vil vises i Todoist – og vice versa.

Hvis du ha Pro- eller Business-abonnementet, kan du velge en tilpasset varighet for hendelser fra Todoist for hver oppgave. I oppgavenavnet legger du til en oppgavevarighet i minuter (for eksempel i 80m) eller skriv [Xm] (for eksmepel [80m]). Google Kalender oppretter en ny hendelse med en varighet på 1 time og 20 minutter.

Hvis du bruker [Xm]-formatet for varighet, og du lagrer endringer for oppgaven din, vil fjernes fra oppgavenavnet.

Uansett hvilket av de to formatene du bruker, vil Forfallsdato-delen i oppgavevisningen vise oppgavevarigheten (for eksempel 16:00–17:20).

For å legge til en etikett på Todoist-oppgaven din skriver du «@EtikettNavn» i tittelen til Google-hendelsen. Det vil bli tolket som en eksisterende etikett i Todoist.

For å få hendelsen din lagret i et annet prosjekt i Todoist, skriver du #Prosjektnavn i hendelsens tittel i den synkroniserte Google-kalenderen. Den synkroniserte oppgaven flyttes automatisk til det prosjektet.

Du kan legge til eller endre et prioritetsnivå ved å skrive !!1, !!2 eller !!3 i Google-begivenhetens tittel. Endringen vil umiddelbart reflekteres i Todoist.

Fjerne integarsjonen

1. Velg Innstillinger.
  2. Klikk på Integrasjoner-fanen.
  3. Klikk på avvis-ikonet ved siden av Google Kalender.
  4. Klikk på OK for å bekrefte.
  1. Velg Innstillinger.
  2. Klikk på Integrasjoner-fanen.
  3. I Google Kalender-seksjonen finner du tilkoblingen du vil fjerne.
  4. Velg Fjern.

Fjerne Todoist-oppgaver og Google Kalender-hendelser opprettet med denne integrasjonen

Når du fjernet integrasjonen mellom Todoist og Google Kalender, vil oppgaver og hendelser som ble opprettet i Google Kalender og Todoist-kontoen, fortsatt være der. Slik fjerner du dem:

1. Åpne Todoist-nettappen.
  2. Gå til prosjektet som Google Kalender-hendelsene har blitt synkronisert til.
    • Hvis du er usikker på hvilket prosjekt som ble synkronisert, finner du en synkronisert Todoist-oppgave i Google Kalender og søker etter den oppgaven i Todoist.
  3. Massevelg og slett alle oppgavene som har blitt synkronisert fra Google Kalender.
  4. Åpne Google Kalender.
  5. I det venstre panelet, under Mine kalendere, klikker du på X til høyre for kalenderen som ble opprettet under oppsettet av integrasjonen, som blir kalt Todoist som standard.
  6. Bekreft at du vil slette kalenderen ved å velge Fjern kalender.
  1. Logg inn på Todoist på https://todoist.com.
  2. Gå til prosjektet som Google Kalender-hendelsene har blitt synkronisert til.
    • Hvis du er usikker på hvilket prosjekt som ble synkronisert, finner du en synkronisert Todoist-oppgave i Google Kalender og søker etter den oppgaven i Todoist.
  3. Massevelg og slett alle oppgaver som har blitt synkronisert fra Google Kalender.
  4. Åpne Google Kalender.
  5. I det venstre panelet, under Mine kalendere, fjerner du merkingen for alle kalendere med unntak av den som var synkronisert til Todoist-kalenderen din, så du ikke ved et uhell fjerner oppgaver fra andre kalendere.
  6. Høyreklikk på hver hendelse som har blitt synkronisert fra Todoist, og velg Slett. Gjenta dette trinnet for alle hendelser som har blitt synkronisert fra Todoist-prosjekt(er).

Verdt å merke seg

• Google Kalender-integrasjonen synkroniserer kun vanlige hendelser med Todoist. Fokustid-, Ute av kontoret- og Jobbsted-hendelser er ekskludert.
  • For å flytte en oppgave til et annet prosjekt mens den er synkronisert med Google-kalenderen din, setter du opp integrasjonen slik at den synkronisere alle Todoist-prosjekter til Google-kalenderen. Hvis bare ett Todoist-prosjekt er synkronisert, kan ikke oppgaven flyttes til et annet prosjekt.
  • Oppgaver i et synkronisert prosjekt vises alltid i Google-kalenderen. Velg å synkronisere spesifikke prosjekter, i stedet for å synkronisere alle prosjekter, for å unngå å vise alle oppgavene dine i kalenderen.

Få hjelp

Hvis du har et spørsmål eller opplever et problem med integrasjonen, kan du finne ut hvordan du løser dem i feilsøkingsguiden vår.