Todoistin synkronointiongelmien vianetsintä

Jos Todoist ei synkronoidu sovelluksiesi välillä, kokeile seuraavia vaiheita ongelman ratkaisemiseksi:

Manuaalisen synkronoinnin suorittamine

Jos Todoist-tilisi ei synkronoidu automaattisesti, suorita manuaalinen synkronointi sovelluksessa.

Jos Todoist ei edelleenkään pysty synkronoimaan manuaalisen synkronoinnin jälkeen, kokeile alla olevia vianetsintävaiheita:

Tarkista, että olet kirjautunut oikealle tilille

Jos yhden laitteen Todoist ei synkronoidu toisen kanssa, saatat olla kirjautuneena eri Todoist-tilille. Tämä voi johtua siitä, että sinulla on useita tilejä tai jos loit vahingossa uuden tilin.

Tarkista tilin asetuksista, oletko kirjautunut samalle tilille jokaisella alustalla.

• Klikkaa profiilikuvaasi verkko-, macOS- ja Windows-sovelluksessa. Tiliin liitetty sähköpostiosoite näkyy asetusten yläpuolella.
  • Napauta Todoistin mobiilisovelluksissa rataskuvaketta avataksesi Asetukset. Napauta sitten Tili nähdäksesi Todoist-tiliin liitetyn sähköpostiosoitteen.

Varoitus

Tarkista molemmat sähköpostiosoitteet huolellisesti. Joissakin tapauksissa voi tapahtua, että uusi tili luotiin pienen ja tuskin havaittavan kirjoitusvirheen takia (ts. toinen tilistäsi on linkitetty osoitteeseen dave@todoist.com ja toinen osoitteeseen dave@todoist.con).

Todoistin uusimman version tarkistaminen

Todoistin vanhentuneen version suorittaminen voi aiheuttaa synkronointiongelmia. Tarkista Mitä uutta -sivulta, käytätkö Todoistin uusinta versiota.

Jos uusimpaan versioon päivittämisessä on ongelmia, tarkista tästä oppaasta, onko laite, käyttöjärjestelmä tai selain edelleen tuettu.

Edistyneet vianmääritysvaiheet

Jos käytät verkkosovellusta, voit tarkistaa, onko käytössäsi selainlaajennus, joka saattaa häiritä Todoistia, avaamalla todoist.com yksityisessä ikkunassa. Jos Todoist toimii yksityisessä ikkunassa, se voi tarkoittaa, että yksi laajennuksistasi estää yhteyden Todoistin palvelimiin.

Jos käytät jotakin mobiilisovelluksistamme, varmista, että matkapuhelindata on käytössä Todoist-sovelluksessa.

Useimmissa tapauksissa sovellus yrittää varoittaa sinua, kun se ei synkronoidu oikein. Tämä tapahtuu näytön yläpalkkiin ilmestyvän keltaisen varoituskolmion avulla. Jos näet tämän kuvakkeen, klikkaa sitä nähdäksesi viestin. Tämä antaa sinulle tietoa siitä, miksi sovellustasi ei synkronoida (esimerkiksi olet ehkä saavuttanut projektirajan) ja siten myös siitä, miten ongelma ratkaistaan.

Jokaisella Todoistin uunnitelmalla on tietyt rajat sujuvan suorituskyvyn varmistamiseksi. Näiden rajojen ylittäminen voi aiheuttaa synkronointiongelmia.

Tutustu eri suunnitelman rajoituksiin ja tarkista Todoist-tilisi nähdäksesi, onko se ylittänyt suunnitelman rajat.

Synkronointiongelman korjaaminen

Jos sinulla on synkronointiongelma, pystyt yleensä korjaamaan ongelman kirjautumalla ulos ja kirjautumalla uudelleen sisään, tyhjentämällä välimuistin tai asentamalla sovelluksen uudelleen. Nämä korjaukset voivat kuitenkin aiheuttaa synkronoimattomien tietojen menettämisen.

Voit tarkistaa, mitä tietoja ei ole synkronoitu onnistuneesti, klikkaamalla sovelluksen yläosassa olevaa virhelokikuvaketta (tämä näkyy vain synkronointiongelman yhteydessä).

Varoitus

Jotta vältät synkronoimattomien muutosten menettämisen, huomaa, mitkä tehtävät tai tiedot eivät synkronoidu, ennen kuin kirjaudut ulos uudelleenkirjautumista, välimuistin tyhjentämistä tai sovelluksen uudelleen asentamista varten.

Hanki lisää apua

Jos olet kokeillut kaikkia yllä olevia vaiheita ja sovelluksesi ei vieläkään synkronoidu oikein, ilmoita siitä meille teknisenä ongelmana ja sisällytä alla olevat tiedot:

• Sovellus, joka ei synkronoidu oikein. Voit tunnistaa tämän seuraamalla seuraavia vaiheita:
    1. Kirjaudu sisään Todoistiin selaimella.
    2. Varmista, että sinulla on tehtäväluettelon uusin versio (palvelimillemme tallennettu) kirjautumalla ulos Todoistin verkkoversiosta ja kirjautumalla takaisin sisään.
    3. Lisää tehtävä toisesta alustasta (esimerkiksi mobiilisovelluksestasi) ja tarkista, ilmestyykö se verkkosovellukseen.
    4. Jos et näe tehtävää, sinulla on synkronointiongelma mobiilisovelluksen kanssa.
    5. Jos lisäämäsi tehtävä näkyy verkkosovelluksessa, yritä lisätä uusi tehtävä verkkosovelluksessa ja katso, näkyykö se muissa Todoist-sovelluksissa. Jos tehtävä ei näy muissa sovelluksessasi, jolloin synkronointiongelma on verkkosovelluksessa
  • Sovelluksen versionumero
  • Tietotyyppi, joita ei synkronoida (tehtävä/kommentti/tunniste/projekti)
  • Kuvakaappaus virheistä, varoituslokeista tai viesteistä
  • Kaikki vianmääritysvaiheet, joita olet jo yrittänyt ongelman ratkaisemiseksi

Muut ongelmat

Jos Todoist ei synkronoidu Apple Watchin kanssa, lue tämä artikkeli ja noudata UKK-osion ohjeita.

Jos käytät jotakin Gmail-, Chrome- tai Firefox-laajennuksistamme, yritä asentaa se uudelleen ja katso, korjaako se ongelman.

Joissakin tapauksissa yksi muista laajennuksista tai apuohjelmista saattaa estää Todoistin toimisen. Kokeile poistaa kaikki laajennukset Todoistia lukuun ottamatta ja katso, korjaako tämä ongelman.

Jos käytät Outlook-apuohjelmaa, kokeile tyhjentää välimuisti tästä hakemistosta: C: \Käyttäjät\ [käyttäjänimi]\AppData\Local\Todoist\Outlook\

Jos käytät kaksisuuntaista integraatiota Google Kalenterin kanssa ja huomaat, että Google Kalenteri ja Todoisti ei synkronoidu, lue tämä artikkeli ja noudata UKK-osion ohjeita.

Jos jollakin yhteiskäyttäjistäsi on vaikeuksia nähdä samat tiedot, jotka näet jaetussa projektissa, voit yrittää poistaa henkilön projektista ja kutsua uudelleen.

Jos yhteiskäyttäjän kutsuminen uudelleen projektiisi ei auta, ota meihin yhteyttä ja sisällytä raporttiin seuraavat tiedot:

• Linkki kyseiseen jaettuun projektiin (avaa Todoist selaimessasi, siirry projektiin ja kopioi linkki osoitepalkista)
  • Synkronointiongelman kokeneen yhteiskäyttäjän Todoist-tiliin liitetty sähköpostiosoite

Aliprojekteja ei jaeta automaattisesti, kun yhteiskäyttäjä kutsutaan pääprojektiin. Kutsu yhteiskäyttäjät jokaiseen aliprojektiin.

Jos iOS- tai iPadOS-laitteen Todoist-widgetti ei synkronoidu, tarkista seuraavat asiat:

• Verkkoyhteys Apple-laitteessa. Jos widgetti on käytössä matkapuhelinverkossa, tarkista laitteen AsetuksetMobiilidata, saako Todoist käyttää matkapuhelindataa.
  • Laitteen akun varaustaso on 30 % tai korkeampi tai laite ei ole virransäästötilassa.
  • Apin päivitys taustalla on sallittu, tarkista kohdastaAsetuksetTodoist.
  • Todoist-sovellus on aktiivinen ja käynnissä.
  • Laitteen akku ei ylikuumene (esimerkiksi käytettäessä sitä WiFi-hotspotina).

Jos ongelma jatkuu, ota meihin yhteyttä.