Johdatus muistutuksiin

• Pro
  • Business

Haluatko tietää kaiken muistamisen salaisuuden? Anna Todoistin muistuttaa sinua.

Olipa kyseessä tärkeän raportin takaraja tai ystävän syntymäpäivä, määritä vain muistutus ja voit olla huoletta. Todoist lähettää sinulle push-ilmoituksen tai sähköpostin tehtävistä, joten et koskaan unohda mitään tärkeää.

Pikavinkki

Etsitkö tietoja ilmoituksista? Tarkista tämä artikkeli.

Automaattisten muistutusten määrittäminen

Kun asetat tehtävälle eräajan, Todoist asettaa sinulle automaattisesti muistutuksen.

Esimerkiksi kun luot tehtävän huomiselle kello 16:00, Todoist lähettää automaattisesti muistutuksen 30 minuuttia etukäteen.

Voit muuttaa muistutuksen oletusasetuksia valitaksesi, kuinka paljon etukäteen haluat vastaanottaa automaattisen muistutuksen ja lähetetäänkö se push-ilmoituksena, työpöytäilmoituksena vai sähköpostitse:

1. Klikkaa vasemassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Klikkaa Muistutukset.
  4. Ota käyttöön haluamasi ilmoitustyyppi:
    • Työpöytäilmoitus, jotta saat ilmoituksia käyttöjärjestelmän kautta.
    • Mobiili-ilmoitus, jotta saat ilmoituksia mobiililaitteellasi.
    • Sähköpostit, jotta saat muistutusviestin sähköpostiisi, jonka olet lisännyt Asetukset → Tili.
  5. Valitse suhteellinen aika avattavasta Automaattiset muistutukset -kohdasta.

Mukautettujen muistutusten määrittäminen

Luo yksittäisiä tai useita mukautettuja muistutuksia mille tahansa tehtävälle riippumatta siitä, onko sillä eräpäivä ja -aika.

Mukautettuja muistutuksia on kahdenlaisia:

• Päivämäärä ja aika: lähetä muistutus tiettynä päivänä ja kellonaikana
  • Sijainti: lähetä muistutus tietyssä paikassa

Opi lisäämään sijaintimuistutus tehtävään.

Mukautetun muistutuksen lisääminen tiettyyn päivämäärään ja kellonaikaan:

1. Klikkaa Muistutukset-painiketta tekstieditorissa. Jos tehtävänäkymä on auki, napsauta Muistutukset-osiota.
  2. KLikkaa Päivämäärä ja aika -välilehteä lisätäksesi:
    • Eräaika: luo ilmoitus tietylle ajalle (esimerkiksi: 19:00)
    • Päivä ja aika: luo ilmoitus tietylle päivälle ja ajalle (esimerkiksi: maanantai 19:00)
    • Toistuva eräpäivä ja aika: luo toistuva ilmoitus (esimerkiksi: joka maanantai 19:00)
  3. Klikkaa Ennen tehtävää -välilehteä luodaksesi muistutuksen tietyksi ajaksi ennen tehtävän eräpäivää ja -aikaa.

Jaetuissa projekteissa voit lisätä muistutuksen tietylle yhteiskäyttäjälle. Klikkaa profiilikuvaasi muistutuksen määräajan vieressä ja valitse vastuuhenkilö.

4. Tallenna muistutus klikkaamlla Lisää muistutus.

Pikanäppäinten käyttäminen muistutusten luomiseen

Varoitus

Muistutuksen pikanäppäimet eivät toimi Microsoft Swiftkeyn kanssa. Voit ratkaista tämän poistamalla kyseisen näppäimistön käytöstä tai vaihtamalla toiseen näppäimistöön Windows-laitteella.

Lisää nopeasti muistutus käyttämällä "!"-pikavalintaa tehtävää luodessasi tai muokkaaessasi.

Kirjoita "!" tehtävän nimikenttään ja sen jälkeen haluamasi muistutuksen aika (tai valitse vain yksi hyödyllisistä ehdotuksista, jotka tulevat näkyviin).

Voit asettaa muistutuksen tietylle ajalle (kuten “!15:00”), tietyn ajan kuluttua (esim. “!2t”) tai varmistaaksesi, että saat ilmoituksen X aikaa ennen kuin tehtäväsi erääntyy (esim. "!30me" tai "!30min ennen"). Todoist ymmärtää jopa, kun lisäät muistutuksen "!myöhemmin" (eli 4 tuntia myöhemmin), "!huomenna" (eli seuraavana päivänä klo 9:00) tai "!joka la 9:00" (eli joka lauantai klo 9:00).

Tässä on luettelo tuetuista muistutuksista:

PikanäppäinEsimerkkiMitä se tekee

!30m

Työkokous tänään 10:30 !30m

Muistutus asetettu 30 minuutin päähän nykyisestä ajasta (aika, kun se on lisätty tehtävään)

!2t30m

Vahvista hotellivaraus !2t30m

Muistutus asetettu 2 tunnin ja 30 minuutin päähän nykyisestä ajasta (aika, jolloin tehtävään lisättiin)

!0me tai! 0min ennen

Lounas ravintolassa 13:00 !0meMuistutus asetettu eräaikaan mennessä (0 minuuttia ennen)

!myöhemmin

Tyhjennä roskat !myöhemminMuistutus asetetaan noin 4 tunnin päähän nykyisestä ajasta (pyöristetty lähimpään tuntiin).

!1te tai !1t ennen

Valmistele kokouksen esityslista 11:00 !1t ennenMuistutus asetetaan 1 tunti ennen eräaikaa
Huomautus: Kun lisätään tehtäviin, joilla ei ole eräaikaa, tämä luo muistutuksen, joka on asetettu 1 tunnin päähän nykyisestä ajasta.

!11:00 !1te !2pve

Hammaslääkäriaika to 14:00 !11:00 !1te !2pveAsetetaan useita muistutuksia: seuraava esiintymä klo 11:00, 1 tunti ennen eräpäivää ja 2 päivää ennen eräpäivää klo 9:00

!18:00

Käy kaupassa töiden jälkeen !18:00Muistutus asetetaan seuraavaan esiintymään klo 18

!30me tai !30m ennen

Ota vitamiinit joka päivä 9:00 !30meJokaiselle tehtävän esiintymälle asetetaan muistutus 30 minuuttia ennen 9:00

!huo 15:00

Lähetä raportti ennen päivän loppua !huo 15:00Muistutus asetetaan huomiseksi 15:00

!ma 9:00

Tarkista viikon aikataulu !ma 9:00Muistutus asetetaan maanantaille 9:00

!joka 17:00

Päiväarviointi joka päivä !joka 17:00Muistutus asetetaan joka päivälle 17:00

!joka la 9:00

Kastele kasvit joka viikonloppu !joka la 9:00Muistutus asetetaan joka lauantaiksi 9:00

UKK

V: Kaikki mahdolliset päivämäärät ja ajat, joita voidaan käyttää tehtävien ajoitukseen, toimivat myös muistutuksien kohdalla.

Ehdottomasti! Käytä vain toistuvia eräpäiviä ja -aikoja.

Ei. Oletusmuistutukset lähetetään tehtävän eräajan mukaan.

sijaintiin perustuvat muistutukset ovat saatavilla vain iOS- tai Android-laitteille. Saat lisätietoja sijaintimuistutuksista täältä.

Kyllä, mutta voit torkkua vain Android- tai iOS-laitteessa saamasi muistutukset.

• Androidissa napauta vain muistutuksessa Torkuta.
  • iOS:ssä paina muistutusta pitkään, napauta Torkuta ja valitse joko Torkuta 5 minuutiksi (oletus), Torkuta 3 tunniksi tai Torkuta 9:00 asti.

Oletusaika muistutusten torkuttamiselle Androidissa on 30 minuuttia, ja iOS:ssä se on 5 minuuttia. Voit kuitenkin muuttaa tätä asetuksessasi:

1. Napauta Selaa oikeassa alakulmassa.
  2. Napauta rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse Muistutukset.
  4. Napauta Kun torkutetaan..., voit asettaa uuden oletusajan muistutusten torkutukselle.

Valitettavasti se on tunnettu rajoitus, tehtävän suorittaminen yhdellä laitteella ei tyhjennä toisen laitteen ilmoituksia. Työskentelemme tämän ratkaisemiseksi tulevaisuudessa.

Kaikki Todoist-muistutukset, olivatpa ne aikaan tai paikkaan perustuvia, katsotaan aikaherkiksi ilmoituksiksi, joten sinun pitäisi silti saada ne, vaikka Keskity-tila olisi otettu käyttöön iOS-laitteellasi.