Brug Google Kalender sammen med Todoist

• Begynder
  • Pro
  • Business

Hold din Google Kalender og Todoist fuldt ud synkroniserede med denne tovejs integration.

Konfigurer integrationen

Advarsel

Du kan ikke konfigurere Google Kalender-integrationen i Todoist til iOS og Todoist til Android. Log ind på todoist.com i en webbrowser, før du konfigurerer integrationen.

1. Klik på din avatar øverst til venstre.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Klik på fanen Integrationer.
  4. I Google Kalender-sektionen klikker du på Forbind kalender.

Hvis du bruger Todoist til macOS eller til Windows, skal du logge ind på Todoists webapp for at oprette forbindelse til Google Kalender.

5. Log ind med din Google-konto. Hvis der er to eller flere Google-konti, skal du vælge den konto, der skal bruges til integrationen.
  6. Klik Tillad for at give Todoist adgang til din Google Kalender.
  7. Klik Accepter for at give Google Kalender adgang til dine data.

Dernæst skal du oprette forbindelsen mellem dine Todoist-projekter og en Google Kalender. Klik på Tilføj kalender og konfigurer følgende:.

• Google Kalender: Opret en ny kalender til at synkronisere projektet med. Begivenheder oprettet i den valgte kalender vil kun blive tilføjet som Todoist-opgaver.

Advarsel

Det er ikke muligt at synkronisere flere Todoist-projekter med den samme Google Kalender.

• Synkronisering: Synkroniser opgaver fra Alle projekter eller Et specifikt projekt til kalenderen. Hvis du vil synkronisere flere projekter eller kalendere, kan du konfigurere yderligere forbindelser senere.
  • Todoist-projekt til nye Google-begivenheder: Vælg, hvilket projekt du vil synkronisere nye Google Kalender-begivenheder med. (Hvis du ikke er sikker på, hvilket projekt du skal vælge, anbefaler vi at bruge din Todoist-indbakke. Du kan altid flytte opgaverne til et andet projekt senere.)
  • Todoist-etiket til nye Google-begivenheder: Skriv navnet på den etiket, du vil tilføje til opgaver, der er synkroniseret fra den valgte kalender.

Hvis denne etiket ikke er på din etiketliste, oprettes den automatisk efter konfigurering af integrationen.

• Varighed af Google-begivenhed for nye Todoist-opgaver: Vælg en standardvarighed for begivenheder, der synkroniseres fra nye Todoist-opgaver. Nye opgaver med forfaldsdato og -tidspunkt vises i Google Kalender med denne varighed. (Du kan altid foretage ændringer af begivenheden i Google Kalender, når den er oprettet.)
  • Todoist-opgaver uden forfaldstidspunkt: Vælg, om du vil synkronisere opgaver med en forfaldsdato men intet forfaldstidspunkt. Du kan vælge at synkronisere disse opgaver som heldagsbegivenheder i Google Kalender, eller du kan vælge kun at synkronisere opgaver med en forfaldsdato og -tidspunkt.
  • Udførte Todoist-opgaver: Vælg, om du vil lade en begivenhed blive i Google Kalender, når den synkroniserede opgave er udført i Todoist.

Klik derefter på Opret forbindelse for at fuldføre opsætningen.

Når du vælger at linke din primære Google Kalender, vil alle begivenheder synkroniseres med Todoist som opgaver.

Hvis du fjerner disse opgaver, vil de tilsvarende kalenderbegivenheder også blive slettet.

Hvis du vælger at stoppe med at bruge integrationen, skal du manuelt slette begivenhederne, der er genereret af integrationen.

Forbind flere kalendere og projekter

Administrer alle dine begivenheder og opgaver ved at synkronisere yderligere Google Kalendere med dine Todoist-projekter.

Hvis synkroniseringsindstillingen Alle projekter er valgt, når integrationen konfigureres første gang, kan du ikke tilføje forbindelser med enkeltprojekter.

1. Klik på din avatar øverst til venstre.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Klik på fanen Integrationer.
  4. I Google Kalender-sektionen klikker du på Tilføj kalender.

Opret derefter forbindelsen mellem et hvilket som helst Todoist-projekt og Google Kalender:

• Google Kalender: opret en ny kalender til synkronisering med Todoist-projektet. Begivenheder oprettet i den valgte kalender tilføjes som Todoist-opgaver. På samme måde gør dette det nemt at vise eller skjule Todoist-relaterede begivenheder i Google Kalender.

Advarsel

Det er ikke muligt at synkronisere flere Todoist-projekter med den samme Google Kalender.

• Synkronisering: Vælg at synkronisere opgaver fra et specifikt projekt til Google Kalenderen. Senere hen kan du oprette yderligere forbindelser for at synkronisere flere projekter.
  • Todoist-projekt til nye Google-begivenheder: Vælg, hvilket projekt du vil synkronisere nye Google Kalender-begivenheder med. (Hvis du ikke er sikker på, hvilket projekt du skal vælge, anbefaler vi at bruge din Todoist-indbakke. Du kan altid flytte opgaverne til et andet projekt senere.)
  • Todoist-etiket til nye Google-begivenheder: Skriv navnet på den etiket, du vil tilføje til opgaver, der er synkroniseret fra den valgte kalender.

Hvis denne etiket ikke er på din etiketliste, oprettes den automatisk efter konfigurering af integrationen.

• Varighed af Google-begivenhed for nye Todoist-opgaver: Vælg en standardvarighed for begivenheder, der synkroniseres fra nye Todoist-opgaver. Nye opgaver med forfaldsdato og -tidspunkt vises i Google Kalender med denne varighed. (Du kan altid foretage ændringer af begivenheden i Google Kalender, når den er oprettet.)
  • Todoist-opgaver uden forfaldstidspunkt: vælg, om du vil synkronisere opgaver med en forfaldsdato men intet forfaldstidspunkt. Du kan vælge at synkronisere disse opgaver som heldagsbegivenheder i Google Kalender, eller du kan vælge kun at synkronisere opgaver med en forfaldsdato og -tidspunkt.
  • Udførte Todoist-opgaver: Vælg, om du vil lade en begivenhed blive i Google Kalender, når den synkroniserede opgave er udført i Todoist.

Klik derefter på Opret forbindelse for at fuldføre opsætningen.Todoist_GCal_connected_multiple.png

Brug integrationen

Når integrationen er blevet konfigureret, vil opgaver med en forfaldsdato og -tidpunkt fra de valgte Todoist-projekter automatisk blive tilføjet til den Google-kalender, du har valgt.

Ligeledes vil alle almindelige begivenheder, der oprettes i den kalender, automatisk blive tilføjet til det Todoist-projekt, du har valgt.

Ændringer du foretager i Google Kalender – såsom at redigere en begivenheds navn eller ændre datoen – afspejles i Todoist og omvendt.

Hvis du er på Pro- eller Business-abonnementet, kan du indstille en tilpasset begivenhedsvarighed fra Todoist fra opgave til opgave. Tilføj en opgavevarighed i minutter i opgavenavnet (for eksempel: i 80m) eller skriv [Xm] (for eksempel: [80m]). Google Kalender opretter en ny begivenhed med en varighed på 1 time og 20 minutter.

Hvis du bruger varighedsformatet [Xm], og du gemmer ændringer af din opgave, fjernes [80m] fra opgavenavnet.

Med et af de to formater vil sektionen Forfaldsdato i opgavevisningen vise opgavens varighed (fx: 16:00-17:20).

For at tilføje en etiket til din Todoist-opgave skriver du "@LabelNavn" i Google-begivenhedens titel. Det vil blive analyseret som en eksisterende etiket i Todoist.

For at få din begivenhed gemt i et andet projekt i Todoist, skal du skrive #Projektnavn i begivenhedens titel i din synkroniserede Google Kalender. Den synkroniserede opgave vil automatisk blive flyttet til dette projekt.

Du kan tilføje eller ændre et prioritetsniveau ved blot at skrive !!1, !!2 eller !!3 i Google-begivenhedens titel. Ændringerne afspejles øjeblikkeligt i Todoist.

Fjern integrationen

1. Vælg Indstillinger.
  2. Klik på fanen Integrationer.
  3. Klik på afvis-ikonet ud for Google Kalender.
  4. Klik på OK for at bekræfte.
  1. Vælg Indstillinger.
  2. Klik på fanen Integrationer.
  3. Find den forbindelse, du vil fjerne, i sektionen Google Kalender.
  4. Vælg Fjern.

Fjern Todoist-opgaver og Google Kalender-begivenheder oprettet med denne integration

Når du fjerner integrationen mellem dit Todoist og Google Kalender, vises de opgaver og begivenheder, der blev oprettet i din Google Kalender og Todoist-konto, stadig. Sådan fjerner du dem:

1. Åbn Todoists webapp.
  2. Gå til det projekt, som dine Google Kalender-begivenheder er blevet synkroniseret med.
    • Hvis du ikke er sikker på, hvilket projekt der blev synkroniseret, skal du finde en synkroniseret Todoist-opgave i din Google Kalender og søge efter den opgave i Todoist.
  3. Marker og slet alle opgaver, der blev synkroniseret fra Google Kalender.
  4. Åbn Google Kalender.
  5. I venstre panel, under Mine kalendere, klikker du på X til højre for den kalender, der blev oprettet under opsætningen af integrationen, der som standard kaldes Todoist.
  6. Bekræft, at du vil slette kalenderen ved at vælge Fjern kalender.
  1. Log ind på Todoist på https://todoist.com.
  2. Gå til det projekt, som dine Google Kalender-begivenheder er blevet synkroniseret med.
    • Hvis du ikke er sikker på, hvilket projekt der blev synkroniseret, skal du finde en synkroniseret Todoist-opgave i din Google Kalender og søge efter den opgave i Todoist.
  3. Marker og slet alle opgaver, der er blevet synkroniseret fra Google Kalender.
  4. Åbn Google Kalender.
  5. I venstre panel, under Mine kalendere, fravælger du alle kalendere undtagen den, der blev synkroniseret til din Todoist-konto, så du ikke ved et uheld fjerner opgaver fra andre kalendere.
  6. Højreklik på hver begivenhed, der er blevet synkroniseret fra Todoist og vælg Slet. Gør dette for alle begivenheder, der er blevet synkroniseret fra dine Todoist-projekter.

Værd at bemærke

• Google Kalender-integrationen synkroniserer kun almindelige begivenheder med Todoist. Fokustid, Ikke på kontoret og arbejdslokation-begivenheder inkluderes ikke.
  • For at flytte en opgave til et andet projekt, mens den er synkroniseret med din Google Kalender, skal du oprette integrationen for at synkronisere alle Todoist-projekter til Google Kalenderen. Hvis kun et enkelt Todoist-projekt er synkroniseret, kan opgaven ikke flyttes til et andet projekt.
  • Opgaver i et synkroniseret projekt vil altid vises i Google kalenderen. Vælg at synkronisere specifikke projekter i stedet for at synkronisere alle projekter for at forhindre visning af alle dine opgaver i din kalender.

Få hjælp

Hvis du har et spørgsmål eller har oplevet et problem med integrationen, kan du lære, hvordan du løser dem med vores fejlfindingsvejledning.