Introduktion til projekter

Uanset om du planlægger en præsentation eller opretter en hjemmeside, kan du oprette et projekt og gemme alle de vigtige detaljer ét centralt sted!

Opret et projekt

1. I sidebjælken skal du klikke på plus-ikonet ud for det sted, hvor du vil oprette dit projekt.

Advarsel

Sørg for at oprette et projekt det rigtige sted! Selvom du kan flytte et personligt projekt til et team, vil du ikke kunne flytte et teamprojekt til dine personlige projekter.

• Hvis du vil oprette et personligt projekt, skal du klikke på plus-ikonet ud for Mine projekter.
    • Hvis du vil oprette et teamprojekt, skal du klikke på plus-ikonet ud for det team, du vil oprette projektet i, og vælge Opret projekt.
  2. Indtast navnet på dit nye projekt i vinduet Tilføj projekt. Brug bogstaver, tal eller specialtegn, såsom # " ( ) | & ! _ - eller , i navnet.
  3. (Valgfrit) Vælg en anden projektfarve i rullemenuen.
  4. (Valgfrit) For nem adgang til projektet kan du klikke på skifteren for at tilføje det til dine favoritter.
  5. Hvis du opretter dit projekt i et team, kan du angive adgangsniveauet samt føje projektet til en bestemt mappe.
  6. Klik på Tilføj for at oprette projektet.

Brug projekter

Nu hvor du har oprettet dit projekt, er det tid til at tilføje og organisere dine opgaver! Nedenfor er nogle tips til, hvordan du får mest muligt ud af et projekt i Todoist.

Fyld dit nye projekt med alle de relevante opgaver, du kan komme i tanke om. Det er en brainstorm, så der findes ikke dårlige ideer! Du kan føje en opgave direkte til dit projekt ved at klikke/trykke på knapperne Tilføj opgave eller +-knappen i projektet.

Kvik-tip

Når du kvik-tilføjer en ny opgave, kan du med det samme flytte den til et projekt ved at skrive "#" direkte i opgavefeltet og indtaste navnet på projektet.

Noget arbejde skal udføres her og nu, mens andre opgaver kan vente. For at sikre, at du får tingene gjort til tiden, bør du angive hver opgaves forfaldsdato.

Angiv en forfaldsdato ved at indtaste datoen i opgavens navn, som fx "I dag", "Næste torsdag" eller "12. marts".

Nogle opgaver er vigtigere end andre. Gennemgå dit projekt og sæt dine vigtigste opgaver som prioritet 1. De vil blive vist som røde, så du ved, hvad du skal arbejde på først.

Hvis du ønsker at opdele dit projekt i forskellige dele, kan du gøre det ved at oprette sektioner og føje dine opgaver til deres relevante sektion.

Kvik-tip

Ikke helt klar over, hvad en sektion er? Klik her for at lære mere.

Du kan derefter trække og slippe opgaver for at ændre indrykningsniveauet og omrokere dem som underopgaver.

Rediger et projekt

Har du brug for at lave nogle ændringer i dit projekt? Intet problem! Du skal blot følge en af vores vejledninger nedenfor:

Uanset om du har brug for at rette en stavefejl eller helt har ændret titlen, er det sådan her du redigerer et projektnavn i Todoist:

1. Klik på web_three-dots.svg ikonet med tre prikker til højre for projektets navn.
  2. Vælg Rediger i rullemenuen.
  3. Indtast det nye navn
  4. Klik på Gem.

Kvik-tip

Hvis du allerede arbejder inde i projektet, skal du klikke på projektnavnet øverst og foretage dine ændringer. Klik derefter på Gem for at bekræfte.

Giv dit Todoist et frisk pust og organiser tingene ved at farvekode dine projekter. Sådan gør du:

1. Hold markøren over det projekt, du vil ændre, og klik på ikonet med tre prikker, der vises til højre for projektets navn.
  2. Vælg Rediger projekt.
  3. Vælg den ønskede farve til dit projekt i rullemenuen Farve.
  4. Klik på Gem.

Organiser projekter

Skift rækkefølgen af dine projekter ved manuelt at trække projektet til din foretrukne placering på projektlisten.

Hvis du bruger Todoist til iOS eller Android, skal du følge disse trin for at ændre rækkefølgen på projekter:

1. Tryk på Gennemse i fanelinjen.
  2. Tryk og hold på et projekt.
  3. Træk projektet til en ny placering på listen.

Hvis du organiserer delte projekter, vil dine samarbejdspartnere ikke se ændringer i den rækkefølge, de får vist. De bliver også nødt til at trække projekterne for at følge, hvordan du placerede dem.

Slet et projekt

Kom af med gamle projekter, og hold din projektliste pæn og ryddelig. Sådan gør du:

Bemærk

Du kan ikke slette et projekt, hvis det er delt. I stedet kan du forlade projektet.

1. Hold markøren over det projekt, du vil slette, og klik på ikonet med tre prikker, der vises til højre.
  2. Vælg Slet projekt i rullemenuen.
  3. Klik på Slet i pop-op-vinduet for at bekræfte.

Kvik-tip

Det kan muligvis være smartere at arkivere et projekt i stedet. Når du arkiverer et projekt, fjernes det fra din projektliste, men du kan altid se og genoprette det igen senere. Bare følg alle de samme trin som ovenfor, men vælg Arkiver i stedet for at slette.

Få hjælp

Hvis du ved et uheld slettede et projekt, skal du oprette et nyt projekt og importere en backup.

Hvis du er på et Pro-abonnement eller Business-abonnement, vil Todoist automatisk oprette backups af dine data hver dag, du logger ind på Todoist. Du kan gemme op til 21 backups på din konto.

Hvis du har problemer med at oprette eller administrere projekter i Todoist, så kontakt os.