Formatera en CSV-fil för att importera den till Todoist

• Pro
  • Business
  • Gratis

• Webben
  • macOS
  • Windows 10

Håller du reda på uppgifter i ett annat program eller kalkylblad, men har bestämt dig för att importera dem till Todoist? Inga problem — exportera bara dina uppgifter från det andra programmet eller kalkylbladet till en CSV-fil och importera dem till Todoist.

När du importerar uppgifter med hjälp av en CSV-fil, så måste du hålla dig till ett särskilt format som Todoist känner igen. Ladda ned den här mallen och gör ändringar i den, så att du kan importera dina uppgifter utan problem.

När du korrläser din CSV-fil, se då till att varje rad följer dessa regler:

KolumnInnehållBeskrivning
TYPEtask, section, eller note (dessa är skiftlägeskänsliga och ska skrivas med små bokstäver)Använd task för att lägga till en uppgift. Använd sectionför att lägga till ett avsnitt. Använd note om du vill lägga till en kommentar till uppgiften i raden ovanför.
CONTENT

uppgiftsnamn, avsnittsnamn, eller kommentarsinnehåll

Skriv uppgiftsnamnet om du lägger till en uppgift ("task").

(När du skapar en uppgift, så kan du lägga till etiketter genom att skriva @etikettnamnet som tillägg till uppgiftens namn.)

Skriv avsnittssnamnet om du lägger till ett avsnitt ("section").

Skriv kommentarstext om du lägger till en kommentar ("note").

DESCRIPTION

uppgiftsbeskrivningens innehåll

Fyll i uppgiftsbeskrivningens innehåll om du vill lägga till en beskrivning.

PRIORITY

1, 2, 3, eller 4

Skriv 1 för att lägga till p1 till uppgiften (högsta prioritet).

Skriv 2 för att lägga till p2 till uppgiften.

Skriv 3 för att lägga till p3 till uppgiften.

Skriv 4 för att lägga till p4 till uppgiften (lägsta prioritet).

Lämna denna ruta tom så läggs p1 automatiskt till på uppgiften.

INDENT

1, 2, 3 eller 4

Använd 1 så får uppgiften inget indrag (vilket innebär att den är en huvuduppgift).

Använd 2 för att ge uppgiften ett indrag så att den blir en underuppgift.

Använd 3 för att ge uppgiften ett indrag så att den blir en underunderuppgift.

Och så vidare.

Lämna denna ruta tom så får den inget indrag.

AUTHORAnvändarnamn (ID)

Lägg till användarnamn + användar-ID inom parentes på den person som skapade uppgiften.

Till exempel: Erik (14781400).

Lämna denna ruta tom så läggs ditt namn och ID till automatiskt.

RESPONSIBLEAnvändarnamn (ID)

Lägg till användarnamn + användar-ID inom parentes på den person som du vill tilldela denna uppgift.

Till exempel: Erik (14781400).

Lämna denna ruta tom för att inte tilldela någon uppgiften.

DATE

förfallodatum och tid eller återkommande förfallodatum och tid.

Lägg till förfallodatum och tid om du vill schemalägga uppgiften. Du kan också ställa in ett återkommande förfallodatum.

Lämna denna ruta tom för att inte ge uppgiften något förfallodatum.

DATE_LANGSpråkkod

Lägg till språkkod för språket i din Todoist-app, för att ställa in förfallodatum (om du vill ha det). Dessa är officiella språkkoder i Todoist:

cs för tjeckiska.

da för danska.

de för tyska.

en för engelska.

es för spanska.

fi för finska.

fr för franska.

it för italienska.

ja för japanska.

ko för koreanska.

nb för norska.

nl för nederländska.

pl för polska.

pt_BR för brasiliansk portugisiska.

ru för ryska.

sv för svenska.

zh_CN för förenklad kinesiska.

zh_TW för traditionell kinesiska.

TIMEZONETidszon

Lägg till den tidszon som är inställd i ditt Todoist-konto. (Du hittar din tidszon under Inställningar > Allmänt.)

Till exempel: Europe/Stockholm.

Lämna denna ruta tom så väljer Todoist automatiskt din tidszon.

DURATIONEn siffra som står för hur länge uppgiften ska pågå

Lägg till det uppskattade antalet minuter som det bör ta att jobba på en uppgift.

Lämna den här rutan tom för att inte lägga till någon uppgiftslängd.

DURATION UNIT"minute" för minuter eller "None" för Ingen

Specificera måttenheten för uppgiftslängden.

Om det inte finns någon längd på uppgiften så kommer None att visas i den här rutan.

metaview_style=board

Importera mallen i anslagslayout.

Spara en CSV-fil med UTF-8-kodning

För att Todoist ska kunna importera CSV-filen på rätt sätt, så behöver du se till att den har kodats i UTF-8-format.

Lär dig hur man sparar en CSV-fil med UTF-8-kodning i Microsoft Excel, Numbers och Anteckningar.

1. Öppna din CSV-fil i Microsoft Excel.
  2. Klicka på Arkiv längst upp till vänster på skärmen.
  3. Välj Spara som...
  4. Öppna menyn bredvid Filformat.
  5. Välj CSV UTF-8 (Kommaavgränsat) (.csv).
  6. Klicka på Spara.
  1. Öppna din CSV-fil i Numbers.
  2. Klicka på Arkiv längst upp till vänster på skärmen.
  3. Välj Exportera till...
  4. Välj CSV...
  5. Klicka på Avancerade alternativ.
  6. Öppna rullgardinsmenyn bredvid Textkodning.
  7. Välj Unicode (UTF-8).
  8. Klicka på Nästa.
  9. Klicka på Spara efter att du valt filens namn och plats.
  1. Öppna din CSV-fil i Notepad.
  2. Klicka på Arkiv längst upp till vänster på skärmen.
  3. Välj Spara som...
  4. Välj följande alternativ:
    • Öppna menyn Spara som typ och välj Alla filer.
    • Öppna menyn Kodning och välj UTF-8.
    • Döp om din fil med .csv som filtillägg. Om du till exempel vill att filen ska heta "Jobb" så ska du spara den som Jobb.csv.
  5. Klicka på Spara.

Återställ en import

När en CSV-fil har blivit importerad till Todoist, så går det inte att återställa processen. Som en nödlösning kan du markera flera uppgifter och radera alla uppgifter som blev importerade av misstag.

Vanliga frågor

Du kan ta fram den informationen genom att exportera ett delat Todoist-projekt som användaren är delaktig i:

1. Hitta det delade Todoist-projektet som användaren har gått med i.
  2. Gå längst upp till höger och klicka på web_three-dots.svgikonen med tre punkter.
  3. Välj att Exportera som mall.
  4. Välj Exportera som fil.
  5. Öppna CSV-filen och sök upp användarnamnet och användar-ID:t i RESPONSIBLE ("ansvarig")-rutan i raden för den tilldelade uppgiften.

Dubbelkolla att alla celler har korrekt innehåll - om ett misstag har gjorts i cellen, så kommer Todoist att ignorera den raden och gå vidare till nästa.

Vänligen observera att innehållet (såsom task, section och note) skrivna i TYPE-spalten är skiftlägeskänsliga och ska skrivas med små bokstäver.

Du kan fixa det genom att följa dessa steg:

1. Klicka på kolumn A för att välja hela kolumnen.
  2. Klicka på fliken Data.
  3. Klicka på alternativet Text i kolumner.
  4. Välj Avskiljare och klicka på Nästa.
  5. Bocka i Semikolon och bocka ur övriga rutor.
  6. Klicka på Klar för att bekräfta.

Ja, det kommer det att göra! Oavsett om du exporterar ett projekt som en CSV-fil i listlayout eller anslagslayout, så behåller det sin vy när man importerar det.