Naviger raskere med kommandomenyen og tastaturet ditt

• Business
  • Beginner
  • Pro

• Nett
  • macOS
  • Windows 10

Rediger og naviger gjøremålslisten din uten å berøre musen, takket være kraftig tastaturnavigering, snarveier og kommandomenyen.

Raskt tips

For å få tilgang til den komplette oversikten over tilgjengelige snarveier, klikker du på spørsmålstegnet. Dette åpner listen med tastatursnarveier. Du kan også bruke kommandomenyen (⌘ + K eller Ctrl + K).

Slik navigerer du i Todoist med tastaturet

Du kan bruke tastaturet til:

• Hopp raskt fra oppgave til oppgave med pil ned-tasten (eller J) og pil opp-tasten (eller K).
  • Utfør handlinger, som å velge (X), redigere (⌘ + E eller Ctrl + E) kommentere (C), planlegge (T) eller åpne en oppgave (Enter) med mer.
  • Fullfør en oppgave med E.

I tavlevisning kan du bevege deg mellom oppgaver fra forskjellige seksjoner fra venstre til høyre med venstre pil-tasten og høyre pil-tasten.

Bruk Tab-tasten til å fokusere rundt om i appen for å nå forskjellige elementer i en oppgave. Du kan gå bakover med Shift + Tab.

• Hjem (H).
  • I dag (G og deretter T).
  • Kommende (G og deretter U).
  • Prosjekter (G og deretter P).
  • Etiketter (G og deretter L).
  • Varsler (O og deretter N).
  • Innstillinger (O og deretter S).
  • Filtre og etiketter (G deretter V).

Hva er kommandomenyen?

Kommandomenyen lar deg finne og bruke alle disse tastatursnarveiene. Tenk på det som et sentralisert sted med handlinger i Todoist, som hjelper deg med å navigere, legge til og redigere oppgaver – uten at du må bruke noe annet enn tastaturet.

Du vil se mange kommandoer som benytter én bokstav eller en kombinasjon av tastaturkommandoer, og mange av disse vil du nok synes er raskere å benytte enn musen, f.eks. det å fullføre en oppgave, finne et spesifikt prosjekt eller bare naviger tilbake til startsiden.

Raskt tips

Ser du etter en spesifikk handling? Søk etter den ved å skrive i kommandomenyen, og listen med tilgjengelige handlinger vil tilpasse seg søket ditt. Beveg deg gjennom alternativene med pil ned-tasten og pil opp-tasten, og trykk på Enter for å velge.

Tilgang til kommandomenyen

Skriv ganske enkelt ⌘ + K på macOS eller Ctrl + K på Windows.

Raskt tips

Hvis du vil vite mer, kan du lese artiklene om tastatursnarveier og hvordan du bruker søk.