Att använda Zoho Flow med Todoist

Zoho är en samling programvara som är framtagen för att hjälpa företag att blomstra. Den har flera plattformar som kan förbättra din organisations arbetsflöden, varav en är Zoho Flow.

Genom att integrera Zoho Flow med Todoist, så kan du installera automatiserade åtgärder mellan Todoist och andra plattformar.

Snabbtips

För att läsa mer om hur man använder Zoho Flow med Todoist, så kan du gå till hjälpcentralen hos Zoho Flow.

Hur man installerar integrationen

1. Du kan gå till ditt konto i Zoho Flow, eller skapa ett konto om du inte redan har ett.
  2. Skapa ditt första flöde genom att klicka på "Create Flow" eller på plustecknet (+).
  3. Namnge ditt flöde och skriv en beskrivning.
  4. Klicka på "Create". Sedan kan du anpassa ditt flöde.
  5. Klicka på "Configure" bredvid "App".
  6. Sök efter och välj Todoist.
  7. Välj vilken åtgärd du vill ska utlösa ditt flöde (t.ex. när du slutför en uppgift eller skapar ett nytt projekt) och klickar på "Next".
  8. Om det är första gången som du använder Todoist och Zoho Flow ihop, så kommer du att bli ombedd att godkänna en anslutning till ditt Todoist-konto:
    • Klicka på "Connect".
    • Namnge din anslutning (till exempel Mitt Todoist).
    • Välj om du vill att anslutningen ska utföra "All triggers and actions" (alla utlösare och åtgärder) eller "Only specific triggers and actions" (endast specifika utlösare och åtgärder).
    • Klicka på "Authorize" längst ned till höger.
    • I popup-fönstret som visas klickar du på "Agree".
  9. Du kommer att få upp en lista över olika alternativ som du kan använda för att anpassa din utlösare. När du är nöjd med din utlösare, så klickar du på "Done" längst ned till höger.
  10. Du kommer att se en tavla med din utlösare på. I den vänstra menyn så väljer du en åtgärd som du vill automatisera. Dra den till tavlan och släpp den där.
    • Du kan till exempel skrolla ned till Todoist, öppna rullgardinsmenyn för att se åtgärdslistan och välja "Create a project" (skapa ett projekt). Om du drar det här alternativet till tavlan, så kommer det att installeras så att närhelst din utlösare blir utlöst, så kommer ett nytt projekt att skapas i ditt Todoist.
  11. Du kan lägga till flera åtgärder på tavlan. När din utlösare aktiveras, så kan flera olika automatiseringar startas samtidigt.

Hur man tar bort integrationen

1. Logga in på ditt Zoho Flow-konto.
  2. Öppna "Settings" i vänstermenyn.
  3. Välj "Connections".
  4. Leta upp din Todoist-anslutning och håll muspekaren över den.
  5. Klicka på soptunnan på skärmens högersida.
  6. Bekräfta att du vill radera anslutningen genom att klicka på "Delete".

Snabbtips

Du kan även använda Zoho Mail och Zoho Cliq med Todoist. Ta en titt på artiklarna här nedan för att läsa mer: