Använd Todoist i Wayland

• Linux

Om du kör Wayland på din dator, så kanske du ser en del små grafikfel i Todoist, som orsakas av XWayland. De här felen kan innebära t.ex. suddiga typsnitt eller skalningsproblem när flera skärmar används.

Läs om hur du kan köra Todoist som en inbyggd Wayland-applikation utan något XWayland-lager:

Använd Snap för att köra Todoist på Wayland

1. Öppna en terminal.
  2. Ange det här kommandot för att starta Todoist: span run todoist --ozone-platform-hint=auto
  3. Kopiera Todoists .desktop-fil från /var/lib/snapd/desktop/applications.
  4. Klistra in den på den här platsen: ~/.local/share/applications
  5. Redigera dess Exec-rad för att lägga till detta: --ozone-platform-hint=auto parameter

Använd AppImage för att köra Todoist på Wayland

1. Öppna en terminal.
  2. Leta upp namnet på Todoists AppImage-fil genom att använda det här kommandot: ls ~/Applications/Todoist-*.AppImage
  3. Starta Todoist genom att använda det filnamnet: ~/Applications/Todoist-<filename>.AppImage --ozone-platform-hint=auto
  4. Redigera Todoists .desktop-fil i din datormiljö genom att lägga till följande på dess Exec-rad: --ozone-platform-hint=auto parameter

Få hjälp

Om du fortfarande har problem med att köra Todoist på Wayland, kontakta då oss.