Att använda Outlook med Todoist

• Gratis
  • Pro
  • Business

• Webben
  • macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10

Håll din Outlook-inkorg i skinande rent skick genom att göra om dina e-postmeddelanden till Todoist-uppgifter som du kan jobba på senare. Lär dig hur du konfigurerar, använder och tar bort Outlook-tillägget.

Systemkrav

Skapa ett e-postkonto med någon av dessa tjänster som stöds av Microsoft, för att använda Outlook-tillägget:

• Outlook.com
  • Live.com
  • Hotmail.com
  • E-postkonton i Office 365
  • Molnaktiverade Microsoft Exchange-konton

Om ditt e-postkonto inte finns i någon av tjänsterna som stöds så kommer inte integrationen att fungera. Som ett alternativ så kan du istället vidarebefordra inkommande e-post som uppgifter eller kommentarer till Todoist.

För att Todoist för Outlook ska funka optimalt, så behöver du kolla att din dator kör något av följande operativsystem:

• Windows: Outlook 2019 eller senare
  • macOS: Outlook 2016 eller senare

Om du använder en äldre version av Outlook, så behöver du öppna en webbläsare och logga in i ditt Outlook-konto för att använda tillägget.

Installera Outlook-tillägget

Varning

Om du använder ett företagskonto i Outlook, så behöver du kolla om din administration har aktiverat webbtillägg. Om tilläggen är inaktiverade eller om du använder ett personligt IMAP- eller POP3-e-postkonto så kommer inte integrationen att fungera.

1. Logga in på ditt Microsoft Outlook-konto.
  2. Öppna ett e-postmeddelande.
  3. Klicka på appikonen längst upp till höger om e-postmeddelandet.
  4. Välj Hämta tillägg.
  5. Sök efter Todoist.
  6. Klicka på Lägg till för att installera tillägget.
  7. Klicka på Fortsätt.

Skapa en uppgift med Outlook-tillägget

Det går att skapa uppgifter med Outlook-tillägget på två sätt:

Lägg en uppgift i inkorgen

1. Öppna e-postmeddelandet.
  2. Klicka på Appar längst upp till höger om e-postvyn.
  3. Klicka på Lägg till i inkorgen i Todoist. Detta lägger meddelandet som en uppgift i din inkorg.

Lägg till en uppgift i ett valfritt Todoist-projekt

1. Öppna e-postmeddelandet.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter längst upp till höger om e-postvyn.
  3. Skrolla ned till Todoist-ikonen.
  4. Klicka på Lägg till i Todoist.

Om du blir ombedd att logga in på ditt Todoist-konto, så klickar du på Logga in"Agree".

5. Ange ett uppgiftsnamn, sätt förfallodatum, välj projekt, etiketter och prioritetsnivå.

Observera

Det går inte att sätta förfallotid eller varaktighet på uppgiften med tillägget.

6. Klicka på Lägg till uppgift. Detta lägger till uppgiften i ditt valda projekt.

Ta bort Outlook-tillägget

1. Öppna en webbläsare.
  2. Logga in på ditt Outlook-konto.
  3. Öppna ett e-postmeddelande.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter längst upp i e-postvyn.
  5. Klicka på Hämta tillägg.
  6. Klicka på "My add-ins" på vänstersidan.
  7. Klicka på ikonen med tre punkter under Todoist-ikonen.
  8. Klicka på "Remove".

Återkalla åtkomst till ditt Microsoft-konto

Hur du återkallar åtkomsten beror på vilken kontotyp du har i Microsoft.

Om du återkallar Outlook-tilläggets åtkomster, så kommer du inte att kunna använda integrationen, till dess att du återigen tillåter åtkomst till dina uppgifter.

Hör av dig

Om du skulle få problem med att installera eller använda Todoist för Outlook-tillägget, ta då kontakt med oss, så kan vi - Dermot, Sergio, Omar eller någon annan i vår kundtjänst - gärna hjälpa dig!