Att använda Outlook med Todoist

• Gratis
  • Pro
  • Business

• Webben
  • macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10

Med Outlook-tillägget för Todoist, så kan du enkelt göra om ett e-postmeddelande till en ny Todoist-uppgift.

Systemkrav

Outlook-tilläggets ramverk stöder e-postkonton som ligger hos dessa värdar i Microsofts moln-e-posttjänster:

• Outlook.com
  • Live.com
  • Hotmail.com
  • E-postkonton i Office 365
  • Molnaktiverade Microsoft Exchange-konton

Outlook-tillägget stöds i Outlook 2019 eller senare versioner på Windows, samt Outlook 2016 eller senare versioner på macOS. Om du använder en äldre version av Outlook, så kan du istället använda tillägget genom att öppna Outlook i en webbläsare och logga in där.

Installera tillägget

Kolla först att du använder ett företagskonto i Outlook och att din administratör har inaktiverat webbtillägg. Om du använder ett Outlook-konto som inte stöder webbtillägg, som t.ex. ett IMAP- eller POP3-konto, så kanske Outlook-tillägget inte fungerar.

Om ditt Outlook-konto är inställt på att fungera med webbtillägg, så kan du följa dessa steg:

1. Öppna valfritt e-postmeddelande i Outlook.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter längst upp till höger.
  3. Välj Hämta tillägg.
  4. Sök efter Todoist.
  5. Klicka på Lägg till för att installera tillägget.
  6. Klicka på Fortsätt.

Observera

När du öppnar tillägget för första gången, så kan du bli ombedd att logga in i ditt Microsoft-konto med dina inloggningsuppgifter till Outlook.

Lägga till en uppgift i Todoist

Snabbtips

Om du vill öppna e-postmeddelandet som du använde för att skapa en uppgift, så klickar du på uppgiften i Todoist. E-postmeddelandet kommer då att öppnas automatiskt i ett webbläsarfönster.

1. Öppna meddelandet i Outlook som du vill göra om till en uppgift.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter längst upp till höger i e-postmeddelandet.
  3. Skrolla ned till Todoist-ikonen.
  4. Klicka på Lägg till i Todoist.
  5. Om du blir ombedd att logga in på ditt Todoist-konto, så klickar du på Logga in och sedan på "Agree".
  6. Då öppnas en Todoist-panel, där du kan ange uppgiftsnamn, lägga till förfallodatum, projekt, etiketter och prioritetsnivå.
  7. När du är klar med att redigera din uppgift, så klickar du på Lägg till uppgift.
  8. Uppgiften kommer att läggas till i ditt valda projekt.

Använd Snabbtilläggningen för att göra om e-post till en uppgift

1. Öppna e-postmeddelandet som du vill göra om till en uppgift.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter längst upp till höger i e-postmeddelandet.
  3. Skrolla ned till Todoist-ikonen.
  4. Klicka på Lägg till i inkorgen i Todoist.
  5. En uppgift kommer automatiskt att läggas till i din inkorg i Todoist.

Ta bort Outlook-tillägget

1. Logga in på ditt Outlook-konto.
  2. Öppna ett e-postmeddelande.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter längst upp i e-postvyn.
  4. Klicka på Hämta tillägg.
  5. Klicka på "My add-ins" i vänstermenyn.
  6. Klicka på ikonen med tre punkter under Todoist-ikonen.
  7. Klicka på "Remove".

Bra att veta

• Om du antingen har ett företagskonto där installationen av webbtillägg har inaktiverats, eller om du använder en kontotyp som inte stöds av webbtillägg, som t.ex. ett IMAP- eller POP3-konto, så kanske Outlook-tillägget inte fungerar på ditt konto.
  • Om ditt e-postkonto inte är ligger hos någon av dessa värdar i Microsofts moln-e-posttjänster, så kan Todoist kanske inte hämta länkarna som behövs för att se dina e-postmeddelanden i uppgiften. Som en lösning på det kan du skapa en uppgift i din e-post och öppna e-postmeddelandet direkt i Outlook.
  • Det finns inget alternativ att öppna Todoist-uppgifter i Outlooks datorapp. Istället kan du öppna dina uppgifter i Outlooks webbapp.

Vanliga frågor

Vänligen följ de här instruktionerna för att avinstallera legacy-insticksprogrammet. Radera OutlookTodoistADX från din applista.

Nej, för närvarande går det endast att lägga till en förfallotid när man är i Todoist.

Det finns olika metoder att ta bort åtkomst på, beroende på vilken sorts Microsoft-konto du har. Om du använde tillägget med ett personligt konto, så kan du hantera åtkomster i dina kontoinställningar i Microsoft:https://account.live.com/Consent/Manage. Om du använde ett arbets- eller skolkonto, så kan du hantera dina åtkomster i Mina appar-portalen:https://myapplications.microsoft.com/.

Om du tar bort Outlook-tilläggets åtkomster, så kommer du inte att kunna använda det, tills dess att du tillåter tillägget att få åtkomst till dina uppgifter.

Detta händer förmodligen eftersom e-postmeddelandet som du försöker öppna har blivit flyttat, arkiverat eller raderat.

För att kunna komma åt ett e-postmeddelande som har flyttats, arkiverats eller raderats, så kan Outlook-tillägget komma att be dig om ditt Microsoft-konto, för att kunna få ditt godkännande att använda Microsoft Graph-API:et.

Du behöver åtkomst till API:et för att kunna hämta en stabil e-postlänk, som sedan bifogas till din Todoist-uppgift. Så snart du gjort deet, så kommer e-postlänken att fungera, även om e-postmeddelandet har flyttats, arkiverats eller raderats. Vi använder endast ditt godkännande för att ge åtkomst till Graphs API för att hämta en webblänk till e-postmeddelandet, inte för något annat.

Tillägget kommer vanligtvis att kunna göra detta automatiskt genom att använda Single sign-on (SSO), som körs i bakgrunden. Däremot så finns detta alternativ inte tillgängligt på alla Outlook-plattformar och kontotyper. Därför kan du i vissa fall bli ombedd att logga in på ditt Microsoft-konto.

Om du väljer att logga ut i tilläggsinställningarna, så loggar vi ut dig ur Todoist och även ditt Microsoft-konto.

Om du har flyttat det länkade e-postmeddelandet ut ur den mapp som det låg i när du skapade uppgiften, så har länken blivit ogiltig och du kan inte längre använda den. Om så är fallet, kan du skapa en ny uppgift på e-postmeddelandets nya plats (och det kan vara en god idé att radera den gamla uppgiften med den trasiga länken).

Detta kan hända om du antingen har ett företagskonto där installationen av webbtillägg har inaktiverats, eller så använder du en kontotyp som inte stöds av webbtillägg, som t.ex. IMAP- eller POP3-konton.

Dessvärre inte. Den tidigare modellen av att bädda in hela Todoist i Outlook går inte att göra längre. Vi är verkligen ledsna för eventuell förvirring som detta medför, men detta är integrationsmodellen som Microsoft väljer att gå vidare med och det är den enda som de kommer att stödja.

Logga in med din e-post och ditt lösenord (om du inte har ett lösenord, så kan du skapa ett), eller öppna Outlooks webbapp och logga in i där med ditt Google-konto.

Kontakta din nätverksadministratör och be dem ge dig åtkomst till alternativet Integrerade appar i O365-adminportalen. Sedan borde de kunna Lägga till appar och söka på "Todoist for Outlook".

Efter det, så kan de välja att distribuera integrationen till antingen alla användare eller specifika användare. Då behöver de ge samtycke till de åtkomster som krävs. De specifika åtkomsterna som krävs för insticksprogrammet är:

• Läsa din e-post
  • Logga in dig och läsa din profil
  • Bibehålla åtkomst till data som du har gett åtkomst till