Att använda Newton Mail med Todoist

• Business
  • Gratis
  • Pro

• macOS
  • iOS
  • Android
  • Linux

Newton Mail är en plattformsoberoende applikation för e-posthantering, som är känd för sitt utbud av unika funktioner som primärt används inom affärskommunikation.

Med Newton Mail så kan du på ett enkelt sätt göra om dina e-postmeddelanden till Todoist-uppgifter utan att lämna din inkorg, markera text från din e-post och snabbt göra om den till uppgifter som du ger specifikt förfallodatum, etiketter, prioritet och projekt.

Denna integration stöds på macOS, Windows, Linux, iOS och Android.

Hur man installerar Todoist-integrationen

1. Gå till https://newtonhq.com/ och skrolla ned för att ladda nedladda ned appen Newton Mail (till mobilen eller datorn).
  2. Öppna appen:
    • Om du inte har ett Newton Mail-konto, så kan du trycka på "Start free trial" om du har mobilappen, eller "Get started" i datorappen, för att registrera ett nytt Newton Mail-konto.
    • Om du redan har ett Newton Mail-konto, så väljer du bara "Log in to Newton".
  3. Om du har loggat in på ditt konto, så kan du klicka på ett e-postmeddelande för att öppna det.
  4. På webben så flyttar du markören till vänster om avsändarens namn, så kommer en rund ikon med tre punkter att visas. På mobilen så kommer ikonen med tre punkter att vara till höger om avsändarens namn.
  5. Klicka eller tryck på de tre punkternabredvid avsändarens namn.
  6. En rullgardinsmeny kommer att visas. Under "Save Email To" så klickar eller trycker du på Todoist.
  7. Du kommer att bli omdirigerad till din webbläsare, där du klickar på "Agree" för att ge Newton tillåtelse att få åtkomst till ditt Todoist-konto.

Hur man använder integrationen

1. Öppna ett e-postmeddelande i Newton Mail, flytta markören till vänster om avsändarens namn, så kommer en rund ikon med tre punkter att visas. På mobilen så kommer ikonen med tre punkter att vara till höger om avsändarens namn.
  2. Klicka eller tryck på de tre punkterna ... bredvid avsändarens namn.
  3. En rullgardinsmeny kommer att visas. Under "Save Email To" så klickar eller trycker du på Todoist.
  4. Ett separat "Add a task"-fönster kommer att öppnas, där du kan redigera uppgiftsnamnet (ämnesraden i det valda e-postmeddelandet kommer som standard att bli uppgiftsnamn) och meddelandets innehåll kommer att läggas till under "Notes"-avsnittet (dina Todoist-kommentarer).
  5. Under "Project" så kan du välja vilket projekt som du vill att den här uppgiften ska läggas till i. Klicka bara på projektet i rullgardinsmenyn eller skriv projektnamnet direkt i Sökfältet.
  6. Klicka på ikonen med tre punkter under projektfältet för att lägga till mer detaljer i din uppgift:
    • Tilldela någon den här uppgiften genom att klicka på fältet under "Assign to".
    • Lägg till en etikett på din uppgift under "Label".
    • Sätt prioritet på uppgiften under "Priority".
    • Lägg till ett förfallodatum och/eller förfallotid under "Due date".
  7. Klicka på "Add Task".
  8. En ny uppgift kommer att skapas i Todoist, med en hyperlänk till det ursprungliga e-postmeddelandet i Newton.
Du kan även snabbt göra om e-post till Todoist-uppgifter genom att markera texten i ett e-postmeddelande, högerklicka på den markerade texten och välja Todoist. Detta kommer att skapa en uppgift där e-postens ämnesrad blir uppgiftsnamn och den markerade texten ihop med information om avsändaren läggs till i anteckningsavsnittet som en uppgiftskommentar, med en länk tillbaka till e-postmeddelandet i Newton.

För mer information om hur man använder den här integration, gå till Newton Mails blogginlägg för Todoist.

Vanliga frågor

Den här integrationen hanteras av Newton. Vänligen kontakta kundtjänsten för att få hjälp av Newton på hello@newtonhq.com.