Att använda Llama Life med Todoist

• Business
  • Gratis
  • Pro

• Webben

Llama Life är ett roligt (men kraftfullt!) fokuseringsverktyg som hjälper dig beta av listor, inte bara skapa listorna. Llama Life använder ett koncept som kallas timeboxing. Det är en teknik där man sätter en viss tid (genom att använda en nedräkningstidtagare) på varje individuell uppgift. Detta skapar mentalt utrymme för att fokusera på en uppgift i taget.

När du ansluter Llama Life till Todoist, så kan du på ett enkelt sätt synka dina Todoist-uppgifter som förfaller idag in i Llama Life, så att du kan göra om dem till hanterbara små produktivitetsbitar.

Hur man installerar integrationen

1. Öppna Llama Life.
  2. Välj "Settings" längst upp.
  3. Välj "Todoist Integration", sedan "Connect to Todoist".
  4. Detta kommer att öppna ett fönster där du blir ombedd att godkänna att Llama Life läser dina Todoist-uppgifter.
  5. När du har givit ditt godkännande, å öppnas ett nytt fönster.
  6. Välj "Preset List" längst upp till höger.
  7. Under alternativet "Todoist Today" väljer du "Load".
  8. Det var allt! Nu kan du börja använda integrationen.

Hur man använder integrationen

1. I Llama Life så kan du ändra ordningen på dina uppgifter genom att dra och släppa dem där du vill ha dem.
  2. Du kan lägga till/redigera en varaktighet i minuter för varje uppgift. Om du inte väljer varaktighet, så kommer en standardtid på 25 minuter att ställas in.
  3. Uppgiften längst upp på din lista laddas automatiskt in i tidtagaren. Den här uppgiften bör vara ditt nuvarande fokus.
  4. När du är redo att påbörja uppgiften, så startar du tidtagaren genom att klicka på "play".
  5. När uppgiften är slutförd, så klickar du bara på "Complete".
  6. Det här är en envägsintegration. Det innebär att när du slutför en uppgift i Llama Life, så kommer uppgiften inte att slutföras samtidigt i Todoist.

Snabbtips

I Todoist så kan du lägga till en siffra i slutet av uppgiftsnamnet, så kommer siffran automatiskt att konverteras till minuter i Llama Life. Om du till exempel skriver Skriv dagbok 60, så kommer en timma att automatiskt läggas till i Llama Life. För mer information om hur man använder alla funktioner i Llama Life, vänligen gå till deras webbsida.

Vanliga frågor

Det är bara att öppna alternativet "Preset Lists" och välja alternativet "Edit" under "Todoist Today".

Om du inte vill använda Llama Life med Todoist längre, kan du ta bort integrationen såhär:

1. Öppna Todoists webbapp.
  2. Klicka på ditt profilfoto längst upp till höger.
  3. Välj Integrationer.
  4. Klicka på X-ikonen bredvid Llama Life.
  5. Välj "Disconnect".