Felsök integrationen mellan Todoist och Outlook

• Gratis
  • Pro
  • Business

• macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10

Har du problem med att omvandla din Outlook-e-post till Todoist-uppgifter? Den här felsökningsguiden visar dig steg för steg hur du kan åtgärda vanliga problem med integrationen, så att du snabbt kan återgå till arbetet.

Begränsningar

Om du försöker installera Outlook-tillägget, men inte kan se alternativet att Hantera tillägg, så använder du förmodligen ett företagskonto där administrationen har inaktiverat installationen av webbtillägg, eller så använder du en kontotyp som inte stöds av webbtillägg, till exempel ett IMAP- eller POP3-konto.

På grund av säkerhetsbegränsningar som Google sätter på appar så går det inte att använda Google-inloggning för att autentisera ditt Todoist-konto. Som en lösning kan du lägga till ett lösenord i ditt Todoist-konto och använda inloggning med e-post och lösenord för att autentisera.

när du klickar på ett Outlook-meddelande i en Todoist-uppgift, så kommer din förvalda webbläsare automatiskt att öppna en ny flik, där du kan se meddelandet. Det går dessvärre inte att se meddelandet direkt i Outlook.

Fel

Om du loggar in i Outlook-tillägget med ditt Google-konto så kanske du ser det här felmeddelandet:

Den här webbläsaren eller appen kan vara osäker.

Du kan lösa det genom att öppna Outlooks webbapp och logga in med ditt Google-konto.

Om du använder Outlooks dator- eller mobilapp så kan du logga in med e-postadressen och lösenordet som hör till ditt Todoist-konto. Om du inte har något lösenord, så kan du läsa här om hur du skaffar ett.

När du använder Outlook-tillägget så kanske du se det här felmeddelandet:

Outlook-tillägget är overifierat och behöver administratörsgodkännande.

För att lösa detta så kan du kontakta din nätverksadministratör och be om åtkomst till alternativet Integrerade appar i 0365-administratörsportalen. Sedan behöver administratören välja Lägg till appar och söka på Todoist för Outlook.

Efter det, så kan din nätverksadministratör välja att distribuera integrationen till antingen alla användare eller specifika användare. Då behöver de ge samtycke till de åtkomster som krävs:

• Läsa din e-post
  • Logga in dig och läsa din profil
  • Bibehålla åtkomst till data som du har gett åtkomst till

Om du använder Todoist på ett företagsnätverk och får ett felmeddelande som börjar så här:

Något gick fel

AADSTS: felbeskrivning

Kontakta din IT-avdelning eller administration och uppge den exakta AADSTS-felkoden (till exempel: AADSTS50158), för att kunna hjälpa till att felsöka problemet. Här är en lista på alla Microsofts AADSTS-felkoder.

Saknade eller arkiverade e-postmeddelanden

Outlook-tillägget behöver din tillåtelse för att komma åt Microsoft Graphs API för att hämta en robust länk till e-postmeddelandet. Den här länken kommer att bifogas i din Todoist-uppgift. Det här är enda gången (och endast den här gången) som Todoist kommer att be om din tillåtelse att komma åt API:et.

Om du använder Outlook-tillägget och fortfarande blir uppmanad att logga in i ditt Microsoft-konto när du klickar på länken, så har e-postmeddelandet troligen flyttats, arkiverats eller raderats.

För att få åtkomst till ett e-postmeddelande som har flyttats, arkiverats eller raderats så kommer integrationen uppmana dig att logga in i ditt Microsoft-konto och godkänna att Microsoft Graph API får åtkomst. När du har godkänt så kommer e-postlänken att fungera, även om e-postmeddelandet har flyttats, arkiverats eller raderats.

Om du väljer att logga ut ur ditt konto i tilläggsinställningarna, så loggar du även ut ur både ditt Todoist- och Microsoft-konto.

Om du har använt Outlook-tillägget för att skapa en uppgift och sedan flyttat det länkade e-postmeddelandet ut ur mappen där det var sparat, så blir länken ogiltig och du kan inte längre använda den.

Du kan lösa detta genom att använda tillägget för att skapa en ny uppgift utifrån e-postens nya plats. Vi rekommenderar att du raderar den gamla uppgiften i Todoist som innehåller en trasig länk.

Hör av dig

Om du har provat alla felsökningssteg i den här artikeln, eller om du stöter på ett nytt problem när du använder integrationen, ta då kontakt med oss och ta med följande information i din anmälan:

• Outlook- och Todoist-apparnas versionsnummer
  • Skärmdump på eventuella fel- eller varningsmeddelanden
  • Alla felsökningssteg som du redan har försökt följa för att lösa problemet

Vi - Dermot, Omar, Stacey och våra 14 andra teammedlemmar - är fast beslutna att hjälpa dig få igång Outlook-tillägget igen.