Felsök synkningsproblem i Todoist

Om Todoist inte synkar mellan dina enheter, prova då följande steg för att lösa problemet:

Synkronisera manuellt

Om ditt Todoist-konto inte synkar automatiskt, så kan du synkronisera manuellt i appen.

Om Todoist fortfarande inte synkar efter att du har provat att synkaen manuellt, prova då felsökningsstegen här nedan:

Kontrollera att rätt konto är inloggat

När Todoist på en enhet inte synkroniserar med en annan enhet, då kan det vara så att två olika Todoist-konton är inloggade på var och en av enheterna. Detta kan bero på att det finns flera konton eller att ett nytt konto har skapats av misstag.

Kontrollera om du är inloggad på samma konto på varje plattform i dina kontoinställningar.

• Klicka på din avatar i Todoist-apparna för webben, macOS och Windows. E-postadressen som är förknippad med kontot står ovanför inställningarna.
  • Tryck på kugghjulsikonen i Todoist för iOS och Todoist för Android, för att öppna inställningarna. Tryck sedan på Konto för att se e-postadressen som är förknippad med Todoist-kontot.

Varning

Se till att kolla båda e-postadresserna noga. I visa fall så kan det hända att ett nytt konto skapades, på grund av ett litet och omärkbart slarvfel (t.ex. ett av dina konton är länkat till dave@todoist.com och det andra till dave@todoist.con).

Kontrollera att du använder den senaste versionen av Todoist

Om du använder en gammal version av Todoist, så kan det skapa synkproblem. Kolla vår Vad är nytt?-sida för att se om du använder den senaste versionen av Todoist.

Om du får problem med att uppdatera till den senaste versionen, så kan du följa den här guiden för att verifiera att din enhet, operativsystem eller webbläsare fortfarande stöds.

Avancerade felsökningssteg

Om du använder webbappen, så kan du kolla om det finns ett webbläsartillägg eller insticksprogram som kanske stör Todoist, genom att öppna todoist.com i ett privat fönster. Om Todoist fungerar i ett privat fönster, så kan det innebära att ett av dina tillägg/insticksprogram blockerar din anslutning till Todists servrar.

Om du använder en av våra mobilappar, så bör du se till att mobildata är aktiverat för Todoist-appen.

I de flesta fall, så varnar appen dig när den inte synkar som den ska. Den gör det genom att visa en gul varningstriangel längst upp på skärmen. Om du ser den ikonen, så kan du klicka på den för att se om där står ett meddelande. Detta kan ge dig information om varför din app inte synkar (du kanske till exempel har nått en projektgräns) och därmed också hur du kan lösa problemet.

Alla Todoists användarversioner har specifika gränser för att underlätta prestandan. Om du uppnår några av de gränserna så kan det skapa synkproblem.

Läs mer om kontoversionernas gränser och kontrollera att ditt Todoist-konto inte har nått maxgränserna.

Att lösa dina synkproblem

Om du upplever synkproblem, så borde du normalt sett kunna lösa det genom att logga ut från ditt konto och in igen, rensa cacheminnet, eller installera om appen. Däremot så kan dessa lösningar innebära att du förlorar osynkade data.

För att kolla vilka data som inte har synkat som de ska, så kan du klicka på felloggsikonen längst upp i din app (den visas bara när det finns synkproblem).

Varning

Du kan undvika att förlora osynkade ändringar, genom att skriva ned vilka uppgifter eller data som inte har synkats, innan du loggar ut från ditt konto och in igen, rensar cacheminnet, eller ominstallerar appen.

Få mer hjälp

Om du har provat alla stegen här ovan och din app fortfarande inte synkar som den ska, anmäl det då till oss som ett tekniskt problem och ta med informationen här nedan:

• Appen som inte synkar som den ska. Du kan identidiera detta genom att följa stegen nedan:
    1. Logga in på Todoist i en webbläsare.
    2. Se till att du har den senaste versionen av din uppgiftslista (den som är lagrad på våra servrar), genom att först logga ut ur Todoists webbversion och sedan logga in igen.
    3. Lägg till en uppgift från en annan plattform (t.ex. din mobilapp) och se om den dyker upp i Todoists webbversion.
    4. Om den inte dyker upp, så ligger synkproblemet i appen där du lade till uppgiften.
    5. Om din tillagda uppgift dyker upp i Todoists webbversion, så lägger du till en ny uppgift från Todoists webbversion och kollar om den dyker upp i dina andra Todoist-appar. Om uppgiften inte dyker upp i en av dina appar, så betyder det att den appen har problem med synken.
  • The Appens versionsnummer
  • Vilka sorters data som inte synkar (uppgift/kommentar/etikett/projekt)
  • En skärmdump på eventuella fel/varningsloggar eller meddelanden
  • Alla felsökningssteg som du redan har försökt följa för att lösa problemet

Andra problem

Om Todoist inte synkar i din Apple Watch, vänligen se den här artikeln och följ stegen i avsnittet med vanliga frågor.

Om du använder ett av våra tillägg för Gmail, Chrome, eller Firefox, så kan du prova att ominstallera det och se om det löser problemet.

I vissa fall, så kan ett av dina tillägg blockeras av Todoist. Prova att inaktivera alla tillägg eller insticksprogram, förutom Todoist, för att se om det löser problemet.

Om du använder Outlook-tillägget, så kan du prova att rensa cacheminnet från den här katalogen: C:\Users\[username]\AppData\Local\Todoist\Outlook\

Om du använder 2-vägsintegrationen med Google Kalender och du upptäcker att Google Kalender inte synkar med Todoist, så kan du se avsnittet med vanliga frågor i den här artikeln och följa instruktionerna där.

Om en samarbetspartner har problem med att se samma data som du i ett delat projekt, så kan du prova att ta bort personen från projektet och bjuda in igen.

Om det inte fungerar att bjuda in personen igen, så kan du kontakta oss och ta med följande information i din anmälan:

• Länken till det påverkade delade projektet (öppna Todoist i din webbläsare, gå till projektet och kopiera länken i adressfältet)
  • E-postadressen som är förknippad med personens Todoist-konto, som har synkproblem

Underprojekt delas inte automatiskt när en person bjuds in till ett huvudprojekt. Bjud in dina medarbetare till varje underprojekt.

Om Todoist-widgetwn på din iOS- eller iPadOS-enhet inte blir synkad, kontrollera följande:

• Har du internetanslutning i din Apple-enhet? Om widgeten körs på ett mobilt nätverk, se då till att Todoist har tillåtelse att använda mobildata på Inställningar i din enhet → Mobildata
  • Enhetens batterinivå är 30 % eller mer, eller så körs inte enheten i strömsparläge.
  • Uppdatering av appen i bakgrunden är tillåtet i enhetens InställningarTodoist.
  • Todoist-appen är aktiv och körs.
  • Enhetens batteri är inte överhettat (den kan till exempel bli varm när man använder den som en WiFi-hotspot).

Om problemet kvarstår, vänligen kontakta oss.