Planera framåt med Kommande-vyn

• Gratis
  • Pro
  • Business

Om du snabbt vill se alla dina kommande uppgifter och organisera dem på samma ställe, så kan du prova Kommande-vyn. Där kan du kolla en kommande deadline, enkelt skapa eller boka om uppgifter så att det passar ditt schema bättre, samt se över dina planer för kommande dagar, veckor och månader.

Se över dina kommande uppgifter

1. Klicka på Kommande i sidolisten.
  2. Skrolla genom listan för att se uppgifter som är schemalagda när som helst i framtiden.
  3. För att snabbt komma till ett framtida datum så klickar du på nuvarande månad längst upp till vänster och väljer månaden och datumet som du behöver.
  4. Se en annan vecka genom att klicka på pilarna som pekar åt vänster och höger, längst upp till höger (bredvid Idag-knappen). Klicka på någon av veckodagarna för att se uppgifter som är schemalagda den dagen.
  5. Gå längst upp till höger och klicka på Idag för att gå tillbaka till dagens datum. upcoming-view-anatomy.png

Snabbtips

Om du använder Pro eller Business, så har du åtkomst till kalenderlayouten i din Kommande-vy. När du visar Kommande-vyn i kalenderlayouten så kan du välja om du vill se alla framtida förekomster av dina återkommande uppgifter i din kalender. Klicka på Visa längst upp till höger i Todoist och slå sedan på eller av Framtida förekomster.

Schemalägg eller boka om uppgifter

1. Klicka på Kommande i sidolisten.
  2. Gå till valfritt framtida datum genom att skrolla nedåt i uppgiftslistan, eller använda veckoöversikten längst upp.
  3. Klicka på + Lägg till uppgift för att skapa en uppgift på den valda dagen.

För att boka om en befintlig uppgift, så är det bara att dra och släppa den på ett nytt datum, eller så kan du hålla muspekaren över en uppgift och klicka på kalenderikonen bredvid den, för att välja ett nytt datum där.

För att snabbt boka om förfallna uppgifter, så klickar du på Boka om längst upp till höger.

Snabbtips

Om det sitter en punktmarkering under ett datum, så betyder det att du har uppgifter som är schemalagda den dagen (åtminstone en). Datum utan punktmarkering har inga inplanerade uppgifter.

Bra att veta

• Du kan se och schemalägga uppgifter två år framåt i Kommande-vyn.
  • Förfallna uppgifter visas längst upp i uppgiftslistan, så att du kan gå igenom dem. Boka om för att välja ett nytt förfallodatum för dessa uppgifter.
  • Det finns inget alternativ i schemaläggaren att tilldela uppgiften ett dåtida datum.
  • Om en uppgift har ett återkommande förfallodatum och du använder list- eller anslagslayouten, så kommer du bara att se uppgiftens nästa återkommande förfallodatum.
  • På grund av tekniska begränsningar i Android-widgeten och i WearOS, så visar Kommande-vyn endast de närmsta 7 dagarna och inkluderar inte veckoöversikten längst upp.

Få hjälp

Om du har problem med att använda Kommande-vyn för att skapa eller schemalägga Todoist-uppgifter, kontakta då oss.