Hantera din fakturering av Pro-versionen

• Pro

Hur du uppdaterar dina faktureringsuppgifter

Det är viktigt att hålla dina faktureringsuppgifter aktuella, så att din prenumeration håller sig aktiv. Hur du uppdaterar dina faktureringsuppgifter beror på vilken plattform som du använde när du skaffade din prenumeration:

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  2. Välj Inställningar.
  3. Öppna fliken Prenumeration.
  4. Klicka på Gå till fakturering.
  5. I avsnittet med faktureringsuppgifter så klickar du på Uppdatera uppgifter.
  6. Uppdatera dina uppgifter.
  7. Klicka på Spara.

För att ändra dina faktureringsuppgifter via App Store, så kan du följa Apples instruktioner.

För att ändra dina faktureringsuppgifter via Google Play, så kan du följa Googles instruktioner.

Hur du uppdaterar dina kortuppgifter

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  2. Välj Inställningar.
  3. Öppna fliken Prenumeration.
  4. Klicka på Gå till fakturering.
  5. I avsnittet för Betalningsmetod så klickar du på Lägg till betalningsmetod.
  6. Skriv in dina nya kortuppgifter.
  7. Välj om du vill använda det här kortet som förvald betalningsmetod.
  8. Klicka på Lägg till.

För att ändra dina kortuppgifter till App Store, så kan du följa Apples instruktioner.

För att ändra dina kortuppgifter till Google Play, så kan du följa Googles instruktioner.

Hur du byter din faktureringsperiod

Pro-versionen finns tillgänglig på månadsvis eller årsvis basis och du kan ändra din faktureringsperiod när du vill.

Däremot, hur du ändrar faktureringsperiod (samt konsekvenserna av ändringen) beror på om du uppgraderade genom Todoists webbsida, eller genom en tredjeparts-Store.

Om du uppgraderade till Pro med ett betal- eller kreditkort på vår webbsida, så kan du göra såhär för att byta faktureringsperiod:

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Öppna fliken Prenumeration.
  4. Klicka på Gå till fakturering.
  5. Klicka på Uppdatera version till höger.
  6. Välj ny faktureringsperiod, månatlig eller årlig.
  7. Klicka på Välj.
  8. Klicka på Fortsätt för att spara ändringarna.

Att byta från månadsvis till årsvis

När du ändrar din faktureringsperiod från månadsvis till årsvis, så etablerar du en ny faktureringsperiod som påbörjas den dagen.

Din betalningsplan kommer att förnyas automatiskt exakt ett år efter det datumet då du gjorde bytet. Om du har oanvänd tid kvar på din förra månadsprenumeration, så kommer återstående tid att dras av från din kommande faktura för din årsprenumeration.

• Till exempel: Om du uppgraderade till månadsvis Pro den 20 april 2022 och bytte till årsvis betalning den 16 maj 2022, så kommer den nya faktureringsperioden att starta den 16 maj. Det innebär att ditt förnyelsedatum blir satt till den 16 maj 2023. Motsvarande värdet av de återstående fyra dagarna på din månadsprenumeration kommer att dras av från din nästa faktura.

Att byta från årsvis till månadsvis

När du ändrar din faktureringsperiod från årsvis till månadsvis, så förnyas din betalningsplan automatiskt exakt en månad efter datumet då du gjorde bytet.

Återstående tid på din förra årsprenumeration kommer att omvandlas till kontokrediter, som kommer att användas för att helt eller delvis täcka kommande månadsbetalningar, tills ditt kontosaldo tar slut.

• Till exempel: Om du till exempel uppgraderade till årsvis Pro den 20 april 2022 och bytte till månadsvis betalning den 20 juli 2022, så kommer den nya faktureringsperioden att starta den 20 juli. Det innebär att ditt förnyelsedatum blir satt till den 20 augusti 2022. Motsvarande värdet av de återstående nio månaderna på din årsprenumeration kommer att användas för att betala för dina kommande månadsfakturor, tills att ditt kontosaldo tar slut.

För att ändra din faktureringsperiod via App Store, så kan du följa Apples instruktioner. Om du påbörjade prenumerationen via App Store eller Mac App Store och bytte din faktureringsperiod från månadsvis till årsvis eller tvärtom, så kommer bytet endast att utföras efter att nuvarande period löper ut.

• Till exempel: Om du till exempel har en årsvis prenumeration och du byter faktureringsintervall till månadsvis medan du fortfarande har 6 månader kvar till faktureringsperiodens slut, så kommer du att behålla årsprenumerationen tills att den löper ut. Så snart din prenumeration löper ut, så kommer den nya månadsvisa faktureringsperioden att etableras

Om du vill byta din faktureringsperiod från månadsvis till årsvis eller tvärtom, så kan du säga upp din nuvarande prenumeration via Google Play. Så snart du har gjort det, så kan du skapa en ny prenumeration, där du väljer den nya faktureringsperioden.

Eftersom faktureringsperioden av typen löpande abonnemang som köpts via Google Play inte kan ändras, så kommer inte din nuvarande faktureringsperiod att påverkas. Du kommer bara att etablera en ny faktureringsperiod när du skaffar ny prenumeration.

Vanliga frågor

Om du har en årsprenumeration så har du rätt till återbetalning inom 30 dagar efter köp eller förnyelse. Du hittar instruktioner till hur du begär en återbetalning här.

För att byta din betalningsmetod, så behöver du säga upp din befintliga prenumeration och prenumerera på Todoist Pro igen, med den betalningsmetod som du föredrar.

Observera

Vänligen observera, att om du prenumererar via App Store eller Google Play, så kommer prenumerationsbetalningen att dras av direkt, även om du fortfarande hade Todoist Pro-tid kvar på ditt konto (det kommer att läggas till igen så fort din betalversion löper ut).

Dessvärre, på grund av en begränsning av betalningssystemet, så kommer du inte att kunna radera dina kortuppgifter förrän du lägger till ett nytt kort på faktureringssidan. Kontakta oss för att begära att kortet ska raderas från ditt konto.