Introduktion till säkerhetskopior

• Pro
  • Business

• Webben
  • macOS
  • Windows 10

Slipp oroa dig över att bli av med dina projekt, uppgifter eller kommentarer. Om du är en Pro- eller Business-användare, så skapar Todoist automatiskt säkerhetskopior för aktiva uppgifter i alla dina pågående projekt. Det är enkelt att återställa ett projekt, när som helst.

Varning

Säkerhetskopior skapas endast från och med den dagen då ditt konto blir uppgraderat från Bas till Pro eller Business.

Om du raderar ett projekt medan du använder Todoist Bas, så kommer du därför inte att kunna hitta det i dina säkerhetskopior, efter att du har uppgraderat till Pro eller Business.

Ladda ned en säkerhetskopia

Observera

Om du dessutom har aktiverat tvåfaktorsautentisering på ditt konto, så behöver du en kod från din autentiseringsapp för att kunna ändra din e-postadress. Läs mer.

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Öppna fliken med säkerhetskopior.
  4. Klicka på ladda ned bredvid någon av de automatiska säkerhetskopiorna. Det kommer att starta en nedladdning av en .zip-fil som innehåller .csv-filer för vart och ett av dina pågende projekt, inklusive alla aktiva uppgifter (slutförda uppgifter och arkiverade projekt är inte inkluderade).
  5. Extrahera innehållet i ZIP-filen.

Du kan även klicka på + Skapa säkerhetskopia längst upp i din säkerhetskopieflik för att manuellt skapa en säkerhetskopia av alla dina aktiva projekt.

Varning

När man laddar ned en säkerhetskopia, så kommer inte startdatumet på ett återkommande förfallodatum att sparas på säkerhetskopian. Om du till exempel har en uppgift med det återkommande förfallodatumet varje år start 31 januari och sedan exporterar och importerar en säkerhetskopia, så kommer uppgiftens förfallodatum att ändras till varje år.

Återställ en säkerhetskopia

1. Skapa ett nytt projekt.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter längst upp till höger i projektet.
  3. Välj Importera från mall.
  4. Välj (eller dra och släpp) CSV-filen från mappen med den extraherade ZIP-filen som innehåller projektet som du vill återställa.

Alla aktiva uppgifter, förfallodatum, kommentarer och filer från det säkerhetskopierade projektet kommer att läggas till i det nya projektet.

Alla dina data är i tryggt förvar hos Todoist. Om du vill läsa mer om detta, gå då till vår säkerhetspolicy.

Vanliga frågor

Tyvärr så är det inte möjligt. Säkerhetskopior skapas endast från och med den dagen då kontot blir uppgraderat till Pro eller Business.

Säkerhetskopior kan lagra upp till 500 kommentarer per uppgift.

Säkerhetskopior skapas endast på de dagar då du loggar in i Todoist och gör ändringar.

Ja, totalt 21 säkerhetskopior sparas automatiskt i ditt konto. När en säkerhetskopia skapas så raderas gamla säkerhetskopior automatiskt.

Om du har Pro- eller Business-versionen, så kan du följa de här stegen för att återställa uppgiften från en säkerhetskopia av projektet:

1. Ladda ned och öppna en säkerhetskopia.
  2. Leta upp CSV-filen av projektet som innehåller uppgiften du behöver återställa.
  3. Skapa ett nytt projekt.
  4. Importera CSV-filen till det nya projektet. Den blir en kopia av originalprojektet.
  5. Flytta de återställda uppgifterna till det ursprungliga projektet.
  6. Radera det nya projektet som du importerade CSV-filen till.

Om du har Gratisversionen, så går det dessvärre inte att återställa en raderad uppgift.