Installera Todoist för Linux

• Linux

När du använder en enhet som kör Linux, så finns det flera sätt att installera Todoist på.

Installera Todoist med Snap

1. Om du inte redan har installerat Snap på din Linux-enhet, följ då de här stegen för att installera det i din Linux-distribution.
  2. Öppna en terminal.
  3. Installera Todoist genom att köra kommandot sudo snap install todoist.
  4. Ange det här kommandot för att förhindra uppdateringar av snaps medan du kör: sudo snap set core experimental.refresh-app-awareness=true. Utan det här kommandot så kan uppdateringarna störa driften av Todoist-appen.
  5. Öppna Todoist.

Installera Todoist med AppImage

1. Öppna AppImageLaunchers "latest release"-sida.
  2. Ladda ned Lite-versionen av AppImageLauncher för din systemarkitektur (antingen x86_64 eller i386) och distribution.

Om det uppstår problem med Lite-versionen, så kan du installera standardversionen istället.

3. Ladda ned den senaste versionen av Todoist AppImage.
  4. Öppna en terminal.
  5. Kör följande kommando: ail-cli integrate <sökväg till nedladdad Todoist AppImage>

Till exempel:

ail-cli integrate ~/Downloads/Todoist-linux-arm64-8.8.1.AppImage

6. Öppna Todoist.

Uppdatera Todoist till den senaste versionen med AppImage

1. Ladda ned den senaste Todoist AppImage.
  2. Flytta den till ~/Applications-katalogen och byt ut den gamla Todoist AppImage.
  3. Öppna Todoist på samma sätt som du brukar öppnar andra applikationer på.

Avinstallera Todoist med Snap

1. Öppna en terminal.
  2. Avinstallera Todoist-appen genom att köra sudo snap remove todoist.

Avinstallera Todoist med AppImage

1. Öppna en terminal.
  2. Du kan avinstallera Todoist AppImage på två sätt:
    • Avinstallera appen genom att köra rm ~/Applications/Todoist-*.AppImage
    • Avinstallera AppImageLauncher Lite genom att köra rm ~/Applications/Todoist-*.AppImage.