Importera eller exportera projektmallar

• Gratis
  • Pro
  • Business

• Webben
  • macOS
  • Windows 10

Varning

Du kan endast skapa projektmallar i Todoists webb- eller datorappar. Denna funktion finns inte tillgänglig på mobilapparna.

Vissa projekt förekommer mer än någon enstaka gång. Känner du att du upprepar samma jobb och skapar samma typ av projekt om och om igen? Då kan du spara tid genom att återanvända ditt ursprungliga projekt och göra om det till en projektmall. Du kan återanvända projektmallen så många gånger du vill.

Du kan exportera projektmallar som CSV-filer eller webblänkar, som du enkelt kan spara till senare eller dela med andra.

Skapa och exportera projektmallar

1. Klicka på projektet i sidomenyn.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter längst upp till höger.
  3. Välj Exportera som CSV.
  4. Välj om du vill spara mallen som en CSV-fil eller som delbar URL.

Snabbtips

Det är lätt att duplicera uppgifter inne i ett projekt.

Din projektmall blir en exakt kopia av originalet, inklusive alla förfallodatum, kommentarer och filer.

Dessutom så kan du skapa en skräddarsydd mall för att importera uppgifter från ett annat program eller kalkylblad, genom att använda en CSV-fil. Läs mer om hur man skapar en CSV-fil och importerar den till Todoist.

Du kommer ha valet att “Använda relativa datum” i din mall. Det innebär att datum som “imorgon” eller “om 5 dagar" kommer att ställas in baserat på det datum då du importerar mallen till ett nytt projekt. Till exempel, om du skapar ditt nya projekt och importerar mallen den 5:e maj, så kommer alla uppgifter med förfallodatumet "imorgon" att förfalla den 6:e maj.

När man laddar ned ett projekt, så kommer inte startdatumet på ett återkommande förfallodatum att sparas i mallen. Om du till exempel har en uppgift med det återkommande förfallodatumet varje år start 31 januari och sedan exporterar och importerar en mall med den uppgiften, så kommer uppgiftens förfallodatum att ändras till varje år.

Importera projektmallar från en delbar webblänk

1. Klicka på webblänken för projektmallen som du vill återskapa.
  2. Klicka på Använd den här mallen.

Ett nytt projekt kommer att visas längst ned på din projektlista, med alla uppgifter från originalprojektet, inklusive alla förfallodatum, kommentarer och filer.

Importera förgjorda projektmallar från todoist.com/templates

Om du vill få lite försprång i ditt projekt så kan du titta i Todoists bibliotek med över 60 färdiga mallar, i kategorier allt ifrån arbete till privatliv och till kreativitet. Du hittar mallarna på todoist.com/templates.

Importera projektmallar från en CSV-fil

Projektet kommer att fyllas med alla uppgifter från originalprojektet – inklusive alla förfallodatum, kommentarer och filer.

Du kan återskapa projektmallen ännu snabbare genom att dra och släppa CSV-filen direkt i ett befintligt projekt.

För att Todoist ska kunna importera CSV-filen på rätt sätt, så behöver du se till att den har kodats i UTF-8-format:

1. Skapa ett nytt projekt att importera din mall till. Du kan också öppna ett befintligt projekt och importera dit.
  2. Gå längst upp till höger och klicka på ikonen med tre punkter.
  3. Välj Importera från CSV. Se till att din CSV-fil är UTF-8-kodad.
  4. Välj CSV-filen som innehåller mallen i din dator.

Vanliga frågor

Ja, det kommer det att göra! Oavsett om du exporterar ett projekt som en CSV-fil i listvy eller anslagsvy, så behåller det sin vy när man importerar det.

Nej, dessvärre inte. Endast aktiva uppgifter kommer att bli exporterade/importerade.

Nej, dessa förfaller inte.

Ja, alla som har tillgång till mallens URL kan komma åt mallen och se uppgifterna i den mallen.

Mallar finns tillgängliga på engelska, spanska, tyska, nederländska, italienska, polska, turkiska, japanska, portugisiska, tjeckiska, franska, koreanska och ryska.

Vi jobbar i nuläget på att lägga till stöd för förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, finska, danska, norska och svenska.