Skapa och hantera flera uppgifter samtidigt i Todoist

Ibland vill man kopiera en lista från en annan sida eller app och lägga till den som uppgifter i Todoist. Du kanske till exempel har en lista med objekt - kankse en inköpslista - som du vill göra om till uppgifter. Det kan du! Det är bara att klistra in listan från urklipp när du skapar en ny uppgift, så får du alternativet att skapa en uppgift för varje objekt.

Skapa multipla uppgifter

Här är ett snabbt och enkelt sätt att lägga till multipla uppgifter i Todoist:

1. Kopiera listan med de saker som du vill göra om till uppgifter.
  2. Öppna Todoist och klicka på Lägg till uppgift eller öppna Snabbtilläggningen.

Valfritt: Lägg till ett förfallodatum och tid, prioritet, etikett eller projekt.

3. Klistra in din lista i uppgiftsnamnsfältet.
  4. Vid frågan "Lägg till X uppgifter?" har du tre alternativ:
    • Avbryt: Sluta lägga till dessa objekt som uppgifter.
    • Lägg till 1 uppgift: Lägg till alla objekt i en och samma uppgift.
    • Lägg till X uppgifter: Lägg till varje objekt i enskilda uppgifter.

Om du vill klistra in multipla underuppgifter:

1. Klicka på huvuduppgiften för att öppna uppgiftsvyn.
  2. Klicka på + Lägg till underuppgift.
  3. Klistra in listan.
  4. Välj Lägg till X uppgifter för att bekräfta.

Snabbtips

Om du får problem med att klistra in multipla textrader i Todoist, så rekommenderar vi att du provar att klistra in din text genom att trycka på Shift + Ctrl + V (på Windows) eller Option + Cmd + Shift + V (på macOS). Om du använder en Android-enhet, så kan du hålla ned länge och välja Klistra in som oformaterad text.

Hantera multipla uppgifter

Att markera flera uppgifter samtidigt är ett behändigt sätt att snabbt omplanera, välja prioritetsnivå på, flytta eller redigera flera uppgifter, så att du kan återgå till att fokusera på viktigare saker.

1. Tryck på Ctrl (Windows) eller Cmd (macOS) och klicka på uppgiftsnamnen för att markera dem. Håll ned Shift-tangenten för att välja flera uppgifter på en gång. Valda uppgifter kommer att bli markerade.
  2. I menyraden längst upp väljer så du den åtgärd som du vill utföra:
    • Klicka på Förfallodatum för att schemalägga alla markerade uppgifter
    • Klicka på Flytta till projekt för att flytta alla markerade uppgifter till ett annat projekt och/eller avsnitt
    • Klicka på Etiketter för att lägga till etiketter på (eller ta bort etiketter från) alla markerade uppgifter
    • Klicka på Prioritet för att ändra prioritet på alla markerade uppgifter
    • Klicka på MerTilldela någon (endast tillgängligt i delade projekt) för att tilldela en person alla valda uppgifter
    • Klicka på Mer →Slutför för att slutföra alla markerade uppgifter. (Om du har valt slutförda uppgifter, så kommer du att se alternativet att istället ändra status till ej slutfört på alla markerade uppgifter.)
    • Klicka på Mer →Duplicera för att göra en kopia av alla markerade uppgifter
    • Klicka på Mer →Radera för att radera alla markerade uppgifter

Dra multipla uppgifter

Spara lite tid och klickningar på att dra multipla uppgifter för att:

• Ändra ordningen på dem i ett projekt eller avsnitt.
  • Flytta dem till ett annat projekt i sidomenyn.
  • Flytta ned dem under en annan uppgift för att göra om dem till underuppgifter. Se till att du använder listlayouten i projektet.

Uppgifterna går inte att dra eller flytta ned under andra uppgifter om du står i följande vyer: Idag, Kommande, Filter eller Etiketter.

Vanliga frågor

Nej. Om du använder Todoist på macOS, Windows eller webben, så kommer dina uppgifter att fortsätta vara markerade efter att du har utfört en åtgärd. Om du använder Todoist på Android eller iOS, så kommer dina uppgifter att bli avmarkerade efter att du har utfört en åtgärd.

Nej, nya objekt som etiketter och projekt kommer inte att skapas när man lägger till multipla uppgifter samtidigt. Om till exempel @etikett inte finns, så kommer den inte att skapas och kommer att läsas in som text. Om @etikett däremot finns på din etikettlista, så kommer den att läggas till.

Ja, men tänk på att om något av objekten på listan innehåller ett förfallodatum i texten, så kommer den skapade uppgiften att få det förfallodatumet istället för det som är valt i uppgiftsredigeraren. Egenskaper i den inklistrade texten har alltid företräde.

Om din markering innehåller en blandning av aktiva och slutförda uppgifter så finns det bara tillgängliga åtgärder för slutförda uppgifter - raderade och dubbletter.