Lägg till en Todoist-widget på din Android-hemskärm

• Gratis
  • Pro
  • Business

• Android

Todoist-widgetar ger dig enkel åtkomst till din uppgiftslista från hemskärmen, vilket sparar tid och ger dig mer koll på läget. Det finns tre sorters widgetar som du kan placera var som helst på hemskärmen:

• Genvägen Lägg till uppgift: Öppna Snabbtilläggningen för att lägga till en uppgift.
  • Widgeten Uppgiftslista: Styr Todoist direkt från hemskärmen (se nedan).
  • Widgeten Produktivitet: Ger dig en överblick på din aktuella produktivitetsstatistik, som t.ex. hur nära du är dina dagliga och veckovisa mål, samt din aktuella Karma-poäng.

Observera

Veckovisa mål och vanor finns för närvarande endast tillgängliga i Pro- och Business-versionerna.

Installera Todoist-widgeten

• Tryck och håll ned på ett tomt utrymme på hemskärmen.
  • Välj Widgetar.
  • Leta upp Todoist.
  • Tryck på Todoist för att se en lista över tillgängliga widgetar.
  • Tryck och håll ned på en av widgetarna.
  • Dra och släpp den på din hemskärm.

Installera Todoist-widgeten för uppgiftslista

Om du väljer widgeten för Todoist-uppgiftslistor, så kommer skärmen med Widget-inställningar att öppnas, för att hjälpa dig att anpassa din widget. När du väljer bland alternativen, så kommer du att se en förhandsvisning av din widget, längst upp på skärmen.

• Välj vy: Välj vilken/vilket vy, projekt, etikett eller filter som du vill se i widgeten. Du kan ändra detta senare.
  • Tema: Välj ett förvalt tema för själva widgeten. Från klassiskt Todoist-rött och -vitt till mörkt tema. Det är helt upp till dig. Ditt val kommer endast att påverka widgetens tema.
  • Fontstorlek: Välj mellan normal storlek (som den ser ut i appen) eller liten storlek för att se fler uppgifter.
  • Opacitet: Ställ in hur genomskinlig din widget ska vara. 0 är helt genomskinlig, medan 100 är ogenomskinlig.
  • Kompakt läge: Välj kompakt läge, så kommer din widget att visa flera uppgifter samtidigt, genom att dra ned på storleken på varje uppgift. Du kommer att se datum och prioritet (som en färg till vänster om uppgiften), men du kommer inte att se en cirkel där du kan bocka av uppgiften som slutförd. Tryck bara på en uppgift för att öppna uppgiftsvyn, för att se alla detaljer och slutföra uppgiften.
  • Visa Todoist-ikon: Välj att visa Todoist-ikonen i din widgets verktygsfält. När du trycker på appikonen, så kommer du direkt till Todoist.
  • Använd förvald stil: Välj bland några rekommenderade förinställda stilar, såsom Transparent mörk eller Kompakt.

Tryck på bocken längst upp till höger för att spara ändringarna. image.png

Installera Todoist-widgeten för produktivitet

Skärmen med Widgetinställningarna kommer att visas när du har lagt till produktivitetswidgeten.

Du kan även anpassa din widget när du vill, genom att trycka på kugghjulet längst ned till höger.

• Tema: Välj ett anpassat färgtema för din widget. Du kan lätt byta tema, beroende på humör eller för att matcha bättre din skärmbakgrund bättre. Det valda temat kommer endast att tillämpas på själva widgeten.
  • Opacitet: Ställ in hur genomskinlig din widget ska vara: 0 är helt genomskinlig, medan 100 är ogenomskinlig.
  • Widget tap (Widget-tryckning): Välj om du vill öppna produktivitetsvyn eller hemvyn vid tryckning.
  • Produktivitetsinställningar: Oavsett om du har bestämt dig för att bli mer ambitiös eller ta det lugnare, så kan du redigera dina produktivitetsmål när som helst.
  • Tryck länge på widgeten för att ändra storlek på den och dra sedan handtagen i vänster och höger kant för att göra widgeten bredare eller smalare. widgets-android-productivity-help-center.png

Använd och ändra din Todoist-widget för uppgiftslista

Så snart din widget är aktiverad, så kan du göra såhär för att använda den och ändra valfria inställningar:

• Tryck på en uppgift för att öppna uppgiftsvyn och redigera din uppgift som vanligt.
  • För att slutföra en uppgift, så trycker du på cirkeln till vänster om en uppgift (inte tillgängligt i kompakt läge).
  • För att byta till en annan projekt-, etikett- eller filtervy, så trycker du på
  • Tryck på plustecknet (+) längst upp till höger för att lägga till en uppgift.
  • Tryck på kugghjulet längst upp till höger för att öppna Widget-inställningarna.
  • Tryck på Todoist-ikonen längst upp till vänster för att gå till Todoist-appen.
  • Tryck och håll ned på widgeten för att ändra storlek på den och dra sedan i handtagen för att få storleken du vill ha.widgets-android-task-list-help-center.png

Ändra widget-tema

• Om din mobilbakgrund är mörk, så kan du ställa in widgetens Tema till Mörkt tema . Sedan kan du ställa in Opaciteten till 0 %.
  • Om din mobilbakgrund är ljus, så kan du ställa in widgetens Tema till Neutralt tema . Sedan kan du ställa in Opaciteten till 50 % eller högre.
  • Todoist-widgeten stödjer inte Android-enheternas automatiska mörka tema.

Vanliga frågor

Kolla om du har aktiverat Karma i ditt konto. Gå till appens Inställningar och välj Produktivitet. Se till att kryssrutan bredvid Karma är vald. Observera även, att om du inte har en internetanslutning och du har rensat appens cache-minne, så kommer inte Karman att kunna läsas in.

Detta kan påverkas av automatiskt batterisparläge som vissa enheter har. Såhär kan du lösa det:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Öppna Appar.
  3. Skrolla ned och leta upp Todoist.
  4. Tryck på Batteri och välj Optimerad batterianvändning.
  5. Tryck på Tillbaka för att spara ändringen.