Lägg till ett Todoist-kalenderflöde

• Gratis
  • Pro
  • Business

Todoist-kalenderflödet installerar en envägssynkronisering mellan Todoist och valfri kalenderapp som stöder kalenderflödesprenumeration.

Med envägssynkronisering så kommer ändringar som görs i Todoist att visas i kalendern, men ändringar som görs i kalendern kommer inte att synkas till Todoist.

När ett Todoist-kalenderflöde läggs till i kalendern:

• Uppgifter i dina egna eller delade projekt där du samarbetar med andra kommer att visas.
  • Uppgifter med förfallodatum kommer att visas som heldagshändelser.
  • Uppgifter med förfallodatum och förfallotid kommer att visas som entimmeshändelser.
  • Uppgifter med förfallodatum och uppgiftslängd kommer att visas som händelser med samma längd.

Lägg till ett kontokalenderflöde

Kontots kalenderflöde synkar alla uppgifter med ett förfallodatum och/eller tid för alla projekt. En ny "Todoist"-kalender kommer att skapas i den kalenderapp som du har valt. Såhär installerar du detta:

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster i Todoist.
  2. Välj Integrationer.
  3. Följ stegen beroende på vilken kalenderapp som du vill använda:
  1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna Apple Kalender-appen.
  3. Klicka på Arkiv längst upp.
  4. Välj Ny kalenderprenumeration...
  5. Klistra in iCal-länken som du kopierade tidigare.
  6. Välj Automatisk uppdateringsfrekvens.
  7. Välj OK.
  1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna kalendern i Outlook.
  3. Högerklicka på Andra kalendrar.
  4. Välj Lägg till kalender.
  5. Klicka på Från internet...
  6. Klistra in iCal-URL:en.
  7. Klicka på OK.
  1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna Google Kalender.
  3. Till vänster, under Mina kalendrar, klickar du på plus-ikonen (+).
  4. Välj Från URL och följ instruktionerna för att lägga till den nya kalendern.

Lägg till ett projektkalenderflöde

Projektkalenderflödet skapar en envägssynkronisering mellan ett visst Todoist-projekt och din kalender.

En ny kalender kommer att skapas för alla nya projekt som du ansluter. Du kan dela projektkalenderflöden med medarbetare, kunder, familj eller vänner.

Såhär installerar man detta:

1. Öppna projektet som du vill se i din kalender.
  2. Tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger.
  3. Välj Projektkalenderflöde.
  4. Följ stegen beroende på vilken kalenderapp som du vill använda:
  1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna Apple Kalender-appen.
  3. Klicka på Arkiv längst upp.
  4. Välj Ny kalenderprenumeration...
  5. Klistra in iCal-länken som du kopierade tidigare.
  6. Välj Automatisk uppdateringsfrekvens.
  7. Välj OK.
  1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna kalendern i Outlook.
  3. Högerklicka på Andra kalendrar.
  4. Välj Lägg till kalender.
  5. Klicka på Från internet...
  6. Klistra in iCal-URL:en.
  7. Klicka på OK.
  1. Klicka på Kopiera till urklipp under kalenderflödets URL.
  2. Öppna Google Kalender.
  3. Till vänster, under Mina kalendrar, klickar du på plus-ikonen (+).
  4. Välj Från URL och följ instruktionerna för att lägga till den nya kalendern.

Stäng av alla kalenderflöden

Om du behöver stänga av alla Todoist-kalenderflöden, så behöver du utfärda en ny API-token:

1. Logga in på Todoist på https://todoist.com.
  2. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  3. Välj Integrationer.
  4. Välj Utvecklarfliken.
  5. Klicka på Utfärda en ny API-token. Då blir du utloggad från alla enheter som har auktoriserad åtkomst till Todoist-kontot.

Vanliga frågor

Ditt flöde uppdateras olika ofta, beroende på vilken kalenderapp som du använder. Vissa kalendrar uppdateras så ofta som var femte minut, medan andra bara uppdateras en gång om dagen.

Dessvärre så är det för närvarande endast möjligt att uppdatera ditt kalenderflöde manuellt om du använder Apple Kalender: Om du använder Apple Kalender på macOS, så trycker du på + r. Om du använder Apple Kalender på iOS, öppnar du appen och trycker på Kalendrar längst ned på skärmen och drar sedan skärmen nedåt för att uppdatera.

1. Öppna Apple Kalender.
  2. Leta upp Todoist i kalenderlistan på vänstersidan av skärmen och högerklicka på den.
  3. Välj Sluta prenumerera.

Du kan läsa instruktioner om hur man tar bort integrationen med Google Kalender i den här artikeln.

1. Öppna Kalenderfliken.
  2. Gå till panelen med Mappar och högerklicka på kalendernamnet som du vill radera.
  3. Klicka på Radera kalender, klicka på Ja för att bekräfta radering.