Lägg till uppgiftsbeskrivning

• Business
  • Gratis
  • Pro

• Webben
  • macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10
  • Linux

Ibland kan en uppgift behöva lite mer kontext än vad som får plats i uppgiftsnamnet. Det är där som uppgiftsbeskrivningar kommer väl till pass.

Du kan använda en uppgiftsbeskrivning av många olika orsaker, t.ex. om du vill lägga till en länk som är relevant för din uppgift, om du vill lägga till ytterligare information som inte fick plats i uppgiftsnamnet, eller du kanske vill se till att viktig information inte försvinner i uppgiftskommentarerna.

Snabbtips

Oroa dig inte om det är mycket kontext (eller flera olika länkar) som du vill lägga till i din uppgiftsbeskrivning. Du kan lägga till flera rader, så länge som din beskrivning inte överskrider 16384 tecken!

Lägg till en uppgiftsbeskrivning i en ny uppgift

1. Klicka på beskrivningsfältet medan du skapar en ny uppgift.
  2. Skriv in din uppgiftsbeskrivning under uppgiftsnamnet.
  3. När du är klar med att lägga till din uppgiftsbeskrivning, samt gjort andra nödvändiga redigeringar i din uppgift, så klickar du på Lägg till uppgift.

Snabbtips

Du kan spara en uppgift medan du står i uppgiftsbeskrivningsfältet, genom att använda kortkommandot Ctrl + Enter (för Windows) eller ⌘ + Enter (för macOS).

Lägg till en uppgiftsbeskrivning i en befintlig uppgift

1. Klicka på uppgiften som du vill lägga till en uppgiftsbeskrivning i. Detta kommer att öppna uppgiftsvyn.
  2. Klicka på Beskrivning under uppgiftsnamnet.
  3. Ange en beskrivning av din uppgift.
  4. När du är klar med att lägga till din uppgiftsbeskrivning, samt gjort andra nödvändiga redigeringar i din uppgift, så väljer du Spara.

Snabbtips

Du kan spara en uppgift medan du står i uppgiftsbeskrivningsfältet, genom att använda kortkommandot Ctrl + Enter (för Windows) eller ⌘ + Enter (för macOS).

Sök efter en uppgiftsbeskrivning

Om du vill söka efter en uppgiftsbeskrivning så kan du skriva in uppgiftsbeskrivningen i sökfältet.

Om du använder Todoist på en dator och söker på en uppgiftsbeskrivning, så kommer sökresultatet att vara i fetstil.

Om du använder Todoist på en mobil enhet, så kommer du att se en flikrad ovanför ditt sökresultat. Tryck på Beskrivningsfliken för att se uppgiftsbeskrivningar som matchar dina sökningskriterier.

Vanliga frågor

Uppgiftsbeskrivningar kan vara upp till 16384 tecken långa.

Ja, det gör de!

Nej, det stöder vi inte för närvarande. Vi ber om ursäkt för det!

Ja, det kan man! Uppgiftsbeskrivningen kommer att synas under uppgiftsnamnet.