Todoist in Wayland gebruiken

• Linux

Als je computer op Wayland draait, kan je een paar grafische glitches zien in Todoist, die veroorzaakt worden door XWayland. Denk hierbij aan vage lettertypen of schalingsproblemen bij gebruik van meerdere schermen.

Kom te weten hoe je Todoist als een native Wayland-applicatie uitvoert, zonder de XWayland-laag:

Snap gebruiken om Todoist op Wayland uit te voeren

1. Open een terminal.
  2. Voer dit commando uit om Todoist te starten: span run todoist --ozone-platform-hint=auto
  3. Kopieer het Todoist .desktop-bestand van /var/lib/snapd/desktop/applications.
  4. Plak het op de volgende locatie: ~/.local/share/applications
  5. Bewerk de Exec line om het volgende toe te voegen: --ozone-platform-hint=auto parameter

AppImage gebruiken om Todoist op Wayland uit te voeren

1. Open een terminal.
  2. Zoek naar de naam van het Todoist AppImage-bestand door dit commando in te voeren: ls ~/Applications/Todoist-*.AppImage
  3. Start Todoist op met de naam van dat bestand: ~/Applications/Todoist-<filename>.AppImage --ozone-platform-hint=auto
  4. Bewerk het Todoist .desktop-bestand in je desktop-environment door het volgende aan de Exec line toe te voegen: --ozone-platform-hint=auto parameter

Krijg hulp

Als je nog steeds problemen ervaart met het uitvoeren van Todoist in Wayland, contacteer ons dan.