De agenda-layout gebruiken in Todoist

• Business
  • Pro

De agenda-layout helpt teams om belangrijke datums af te stemmen en aankomend werk te plannen.

Het is een geweldige manier om planningsconflicten te vermijden en voor te komen dat je teamleden zich overbelasten.

Notitie

• Todoist voor web, macOS en Windows ondersteunt een maandelijkse agenda.
  • Todoist voor iOS en Android ondersteunt een wekelijkse agenda.
  • De agenda-layout is momenteel niet beschikbaar in Vandaag.
  • Handmatig sorteren is niet mogelijk in de agenda-layout. Taken worden standaard gesorteerd.

De agenda-layout gebruiken in een project

De lay-out inschakelen tijdens het aanmaken van een project

Wanneer je een nieuw project aanmaakt, selecteer je Agenda in de sectie Layout.

De layout van een overzicht of bestaand project wijzigen

1. Open het overzicht of het project in de zijbalk.
  2. Klik op Overzicht rechts bovenin.
  3. Selecteer Agenda.

Snelle tip

Indien je de agenda-layout niet langer nodig hebt, kan je naar de board- of lijst-layouts overschakelen via het menu Overzicht.

De agenda-layout gebruiken in een filter of label

1. Klik op Filters & labels in de zijbalk.
  2. Selecteer de filter of het label waar je de agenda-layout wil toepassen.
  3. Klik op Overzicht rechts bovenin.
  4. Selecteer Agenda.

Snelle tip

Wie zegt dat de week altijd op een maandag begint? Kies wanneer je week begint in het tabblad Algemeen in je Todoist-instellingen. Dit wordt automatisch toegepast op de agenda-layout.

Een taak in de agenda-layout aanmaken

1. Klik op de dag om een taak in de agenda in te plannen.
  2. Voer de taaknaam in en voeg eventuele taakdetails toe.
  3. Klik op Taak toevoegen.

Een taak in de agenda-layout inplannen

Een taak zonder deadline inplannen

1. Open het project in de zijbalk.
  2. Klik op Geen datum rechts bovenin. Een zijbalk vouwt zich open en zal taken zonder een deadline weergeven.
  3. Versleep de taak naar de gepaste datum in de agenda om het als deadline toe te wijzen.

Om in de plaats hiervan de planner te gebruiken, klik je op het drie stippen-icoon naast de taak en kies je een datum om het als deadline toe te wijzen.

Een taak herplannen

Sleep de taak naar een andere dag in de agenda.

Over synchronisatie

Als de agenda-layout ingeschakeld is in een overzicht of een project, wordt dit op alle andere toestellen gesynchroniseerd.

Als de agenda-layout ingeschakeld is in een gedeeld project, zullen alle mensen in het project deze layout zien wanneer ze het project openen.

Krijg hulp

Als je problemen ervaart met het aanmaken van taken of het toewijzen van deadlines in de agenda-layout, contacteer ons dan.