Newton Mail met Todoist gebruiken

• Business
  • Beginner
  • Pro

• macOS
  • iOS
  • Android
  • Linux

Newton Mail is een cross-platform email management-applicatie die bekend staat voor zijn unieke functies die voornamelijk op bedrijfscommunicatie gericht zijn.

Met Newton Mail kan je eenvoudig je e-mails in Todoist-taken omzetten zonder je inbox te hoeven verlaten, tekst van je e-mails selecteren om ze in taken om te zetten en ze snel een specifieke deadline, label, prioriteit en project toe te wijzen.

Deze integratie wordt ondersteund op macOS, Windows, Linux, iOS en Android.

De Todoist-integratie opzetten

1. Bezoek https://newtonhq.com/ en scroll naar beneden om de Newton Mail-app te downloaden (mobiel of desktop).
  2. Open de app:
    • Als je geen Newton Mail-account hebt, tik je op Start free trial als je op de mobiele app zit of op Get started op de desktop-app om een Newton Mail-account op te zetten.
    • Als je al een Newton Mail-account hebt, selecteer je gewoon Log in to Newton.
  3. Zodra je op je account ingelogd bent, klik je op een e-mail om het te openen.
  4. Op web beweeg je je muis over het gebied aan de linkerkant van de naam van de verzender. Er zal een rond drie stippen-icoon verschijnen. Op mobiel zit dit drie stippen-icoon aan de rechterkant van de naam van de verzender.
  5. Klik of tik op het drie stippen-icoon naast de naam van de verzender.
  6. Er verschijnt een drop-down menu. Onder Save Email To klik of tik je op Todoist.
  7. Je zal naar je browser herleid worden, klik op Agree om Newton toegang te geven tot je Todoist-account.

De integratie gebruiken

1. Open een e-mail in Newton Mail, beweeg met je muis over het gebied aan de linkerkant van de naam van de verzender. Er zal een rond drie stippen-icoon verschijnen. Op mobiel zit dit drie stippen-icoon aan de rechterkant van de naam van de verzender.
  2. Klik of tik op het drie stippen-icoon naast de naam van de verzender.
  3. Er verschijnt een drop-down menu. Onder Save Email To klik of tik je op Todoist.
  4. Er verschijnt een apart Add a task-venster, hier kan je de taaknaam bewerken (standaard wordt het onderwerp van de geselecteerde e-mail de taaknaam) en de inhoud van de e-mail wordt onder de sectie Notes toegevoegd (je Todoist-opmerkingen).
  5. Onder Project kan je het project selecteren waar je deze taak aan toe wil voegen. Klik gewoon op het project in het drop-down menu of typ de naam van het project in het veld Search.
  6. Klik op het drie stippen-icoon onder het veld Project om meer details aan je taak toe te voegen:
    • Wijs deze taak toe aan iemand door op het veld onder Assign to te klikken.
    • Voeg een label toe aan je taak onder Label.
    • Wijs een prioriteit toe aan de taak onder Priority.
    • Voeg een deadline en/of tijd toe onder Due date.
  7. Klik op Add Task.
  8. Er wordt in Todoist een nieuwe taak aangemaakt met een hyperlink naar de originele e-mail in Newton.
Je kan ook kiezen om e-mails eenvoudig in Todoist-taken om te zetten door tekst van een e-mail te selecteren, er met de rechtermuisknop op te klikken en Todoist te selecteren. Dit zal een taak aanmaken met het onderwerp van de e-mail als de taaknaam en de geselecteerde tekst wordt samen met de gegevens van de verzender toegevoegd als een taakopmerking, met een link terug naar de e-mail op Newton.

Voor meer informatie over het gebruiken van deze integratie, bezoek je Newton Mail's blogpost over Todoist.

Veelgestelde vragen

Deze integratie wordt beheerd door Newton. Neem alsjeblieft contact op met het support team van Newton voor hulp, op hello@newtonhq.com.