Gmail met Todoist gebruiken

• Beginner
  • Pro
  • Business

Wanneer je gebruik maakt van Gmail, kan je met een van onze integraties e-mails heel gemakkelijk naar Todoist-taken omzetten. Je hebt hier twee verschillende opties:

1. De Chrome-extensie “Todoist voor Gmail” kan gebruikt worden om vanuit Google Chrome e-mails als taken toe te voegen.
  2. De Google Workspace add-on “Todoist voor Gmail” kan worden gebruikt om taken toe voegen vanuit Gmail voor web, iOS en Android.

Je kan de integraties als volgt opzetten en gebruiken:

Todoist voor Gmail Chrome-extensie

De extensie instellen

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Zoek naar Todoist voor Gmail en selecteer deze.
  3. Rechts bovenin, klik op Toevoegen aan Chrome.
  4. In het pop-up venster, selecteer Extensie toevoegen.

De extensie gebruiken

1. Open de e-mail die je naar een taak wil omzetten.
  2. In de iconen-balk direct boven de e-mail, klik op het Todoist-icoon.
  3. Rechts onderin zal er een nieuwe taak naar Todoist worden geladen. De taak zal de naam van de e-mail als titel hebben en een link naar de e-mail als inhoud.
  4. (Optioneel) Je kan extra details aan de taak toevoegen zoals labels, een prioriteit, een datum of een verantwoordelijke met de Snel toevoegen-opties.
  5. Klik op Taak toevoegen.

Klik simpelweg op een taak die via de extensie aangemaakt is om de e-mail in een browservenster te bekijken.

Notitie

Zodra je de extensie hebt geïnstalleerd kan je Todoist ook direct binnen Gmail gebruiken door op de Todoist-balk rechts onderin in Gmail te klikken. Je hebt hier volledige toegang tot Todoist zodat je taken kan toevoegen, voltooien, bekijken en nog veel meer, zonder dat je hiervoor een nieuw venster hoeft te openen.

Waarschuwing

Taken die via deze extensie toegevoegd zijn zullen in een mobiele app niet correct openen. Helaas is dit een beperking bij de extensie.

De extensie verwijderen

Als je de Chrome-extensie niet langer wil gebruiken, volg je de instructies van Google om het te verwijderen.

Todoist voor Gmail Google Workspace add-on

De add-on instellen

1. Ga naar mail.google.com.
  2. In het paneel aan de rechterkant, klik op het + symbool om de Google Workspace Marketplace te openen. (Als het paneel aan de zijkant niet zichtbaar is, kan je deze inschakelen door op de <-knop onderin te klikken.)
  3. Zoek naar Todoist voor Gmail en selecteer deze.
  4. Klik op Installeren.
  5. Geef toestemming voor de integratie.
  6. Klik op Toestaan.

De add-on gebruiken

Taken toevoegen via Gmail

1. Open de e-mail die je als taak wil toevoegen.
  2. Aan de rechterkant, klik op het Todoist-icoon.
  3. (Optioneel) Selecteer aan welk project je de taak zou willen toevoegen, bewerk de naam van de taak, stel een deadline in of voeg een prioriteit toe.
  4. Klik op Taak toevoegen.

E-mails openen via Todoist

Klik simpelweg op een taak die via de add-on aangemaakt is om deze in een ander venster te openen.

Gebruik Gmail voor web, iOS of Android om de Google Workspace add-on "Todoist voor Gmail" te gebruiken.

De add-on verwijderen

Als je de Google Workspace add-on niet langer wil gebruiken, kan je deze stappen volgen om het te verwijderen:

1. Ga naar mail.google.com.
  2. In het paneel aan de rechterkant, klik op het Todoist-icoon.
  3. Rechts bovenin, klik op het drie stippen-icoon.
  4. Selecteer Add-on beheren.
  5. Klik op Todoist voor Gmail.
  6. Klik op Verwijderen.

Veelgestelde vragen

Absoluut! Gebruik welke je wil, wanneer je maar wil.

Probeer pop-ups in de browser toe te laten, dit zal het probleem oplossen. Hier is hoe:

1. Open Gmail in je browser.
  2. Klik op het slot-icoon in het adresbalk in de linkerbovenhoek.
  3. Klik op Cookies.
  4. Open de tab Geblokkeerd.
  5. Selecteer todoist.com.
  6. Klik op Toestaan.
  7. Selecteer gmail.todoist.com.
  8. Klik op Toestaan.
  9. Klik op Klaar.

Probeer pop-ups in de browser toe te laten, dit zal het probleem oplossen. Hier is hoe:

1. Open Todoist in Safari.
  2. Klik op Safari in de linkerbovenhoek (naast het Apple-icoon).
  3. Selecteer Voorkeuren...
  4. Open de tab Websites.
  5. Aan de linkerkant scroll je naar beneden en selecteer je Pop-upvensters.
  6. Open het drop-down menu aan de rechterkant van todoist.com en selecteer Sta toe.

Dit is een bug aan de kant van Gmail, dus onze ontwikkelaars kunnen het helaas niet oplossen. We raden je aan om deze bug te rapporteren bij het customer support team van Google.