Todoist voor macOS verwijderen

• macOS

Wanneer je problemen opspoort met bugs of crash-gerelateerde dingen bij Todoist voor macOS, moet je de app mogelijk verwijderen.

Om Todoist voor macOS en alle geïnstalleerde bestanden te verwijderen, volg je deze stappen:

Todoist-processen afsluiten

1. Open de app Activiteitenweergave op de Mac.
  2. Klik op het vergrootglas om de zoekbalk te openen.
  3. Voer Todoist in.
  4. Druk op ⌘ Command en klik om alle gerelateerde processen te selecteren.
  5. Klik op het zeshoekige stop-icoon om de processen te stoppen. Dit zal ze uit de lijst verwijderen.

Als er geen Todoist-processen draaien in de Activiteitenweergave, ga je door naar de volgende stap.

Todoist voor macOS verwijderen

Nadat je ervoor gezorgd hebt dat er geen processen draaien, verwijder je Todoist voor macOS:

1. Open de map Apps in de Mac.
  2. Sleep Todoist voor macOS naar de prullenmand.
  3. Leeg de prullenmand.

Bestanden van de Todoist-app verwijderen

01: verwijder Application Support-gegevens

Na het verwijderen van Todoist voor macOS, verwijder je de bestanden voor de app:

1. Open een Finder-venster.
  2. Klik op Ga in het hoofdmenu.
  3. Klik op Ga naar map en voer het volgende pad in:

~/Library/Application Support/Todoist

4. Druk op
 Return.
  5. Zoek naar de map Todoist en verwijder het.

02: verwijder voorkeuren

1. Open een Finder-venster.
  2. Klik op Ga in het hoofdmenu.
  3. Klik op Ga naar map en voer het volgende pad in:

~/Library/Preferences/

4. Druk op
 Return.
  5. Zoek naar het bestand com.todoist.mac.Todoist of eender welk ander bestand dat com.todoist bevat. Selecteer ze daarna en druk op ⌫ Delete.

03: verwijder Saved Application State-bestand

1. Open een Finder-venster.
  2. Klik op Ga in het hoofdmenu.
  3. Klik op Ga naar map en voer het volgende pad in:

~/Library/Saved Application State/com.todoist.mac.Todoist.savedState

4. Druk op
 Return.
  5. Zoek naar het bestand com.todoist.mac.Todoist.savedState. Selecteer het bestand en druk op ⌫ Delete.

04: verwijder cache-bestanden

1. Open een Finder-venster.
  2. Klik op Ga in het hoofdmenu.
  3. Klik op Ga naar map en voer het volgende pad in:

~/Library/Caches/

4. Druk op
 Return.
  5. Zoek naar mappen die com.todoist bevatten. Indien er Todoist-mappen zijn, selecteer je ze en druk je op ⌫ Delete.

05: verwijder logs

1. Open een Finder-venster.
  2. Klik op Ga in het hoofdmenu.
  3. Klik op Ga naar map en voer het volgende pad in:

~/Library/Logs/

4. Druk op
 Return.
  5. Zoek naar de Todoist-map. Druk daarna op ⌫ Delete.

06: verwijder applicatiescripts

1. Open een Finder-venster.
  2. Klik op Ga in het hoofdmenu.
  3. Klik op Ga naar map en voer de volgende paden in:

~/Library/Application Scripts/com.todoist.mac.Todoist

~/Library/Application Scripts/com.todoist.mac.Todoist.TodoistShare

~/Library/Application Scripts/com.todoist.mac.Todoist.TodoistWidgets

~/Library/Application Scripts/com.todoist.mac.Todoist.TodoistSafari

4. Druk op
 Return.
  5. Selecteer deze bestanden en druk op ⌫ Delete.

07: verwijder container-bestanden

1. Open een Finder-venster.
  2. Klik op Ga in het hoofdmenu.
  3. Klik op Ga naar map en voer de volgende paden in:

~/Library/Containers/com.todoist.mac.Todoist

~/Library/Containers/com.todoist.mac.Todoist.TodoistSafari

~/Library/Containers/com.todoist.mac.Todoist.TodoistShare

~/Library/Containers/com.todoist.mac.Todoist.TodoistWidgets

4. Druk op
 Return.
  5. Selecteer deze bestanden en druk op ⌫ Delete.

08: verwijder sleutelhanger-gegevens

1. Open Sleutelhangertoegang in de map Hulpprogramma's. Wanneer het venster verschijnt om wachtwoorden of Sleutelhangertoegang te openen, kies je Sleutelhangertoegang.
  2. Voer Todoist in in de zoekbalk rechts bovenin.
  3. Selecteer en verwijder Todoist Safe Storage en com.todoist.mac.Todoist.

Todoist voor macOS herinstalleren

Nadat je de bestanden van de Todoist-app verwijderd hebt, leeg je de prullenmand en start je het macOS-toestel opnieuw op.

Daarna download en installeer je Todoist voor macOS.

Meer hulp krijgen

Als je de stappen in dit artikel voltooid hebt, maar je ervaart nog steeds problemen met Todoist voor macOS, contacteer ons dan.