Probleemopsporing bij de integratie met Todoist en Outlook

• Beginner
  • Pro
  • Business

• macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10

Ervaar je problemen bij het omzetten van je e-mails in Outlook naar Todoist-taken? Deze gids tot probleemopsporing toont je enkele stappen om vaak voorkomende problemen met de integratie op te lossen, zodat je direct terug aan de slag kan.

Beperkingen

Als je de Outlook-invoegtoepassing probeert in te stellen, maar de optie Invoegtoepassingen beheren is niet zichtbaar, dan gebruik je een bedrijfsaccount waar je admin de installatie van web-invoegtoepassingen uitgeschakeld heeft, of je gebruikt een type account dat niet ondersteund wordt door web-invoegtoepassingen, zoals een IMAP- of POP3-account.

Vanwege de beveiligingsbeperkingen die Google oplegt aan apps, is het niet mogelijk om een Google-login te gebruiken om je Todoist-account te authenticeren. Als een workaround, voeg je een wachtwoord toe aan je Todoist-account, en gebruik je inloggen via e-mail of wachtwoord om te authenticeren.

Wanneer je op een Outlook e-mail in een Todoist-taak klikt, opent je standaard webbrowser automatisch een tabblad waar je de e-mail kan bekijken. Het is niet mogelijk om de e-mail in Outlook zelf te bekijken.

Foutberichten

Als je je met je Google-account aanmeldt bij de Outlook-invoegtoepassing, zie je mogelijk dit foutbericht:

Deze browser of app is mogelijk niet veilig.

Om dit op te lossen, open je de Outlook web-app en log je in met je Google-account.

Als je de Outlook desktop-app of mobiele app gebruikt, log je in plaats hiervan in met je Todoist e-mailadres en wachtwoord. Als je geen wachtwoord hebt, is hier hoe je er een toevoegt.

Wanneer je de Outlook-invoegtoepassing gebruikt, zie je mogelijk dit foutbericht:

Outlook-plugin is niet geverifieerd en vereist toestemming van een admin.

Om dit op te lossen, contacteer je je network admin om toegang te verlenen tot de optie Geïntegreerde apps in de O365 admin portal. Vraag ze dan om Apps toevoegen te selecteren en naar Todoist voor Outlook te zoeken.

Van hieruit kan je network admin kiezen om de integratie voor alle of specifieke gebruikers in te voeren. Ze zullen dan de nodige permissies moeten verlenen:

• Je mail lezen
  • Je aanmelden en je profiel lezen
  • Toegang behouden tot gegevens waar je het toegang tot hebt gegeven

Als je Todoist op een bedrijfsnetwerk gebruikt, en je ziet een foutbericht dat begint met:

Er is iets fout gegaan

AADSTS: foutomschrijving

Contacteer je IT-afdeling of administratie en geef ze de exacte AADSTS-foutcode (bijvoorbeeld ADSTS50158) om te helpen bij het oplossen van het probleem. Hier is een volledige lijst van de AADSTS-foutcodes van Microsoft.

Ontbrekende of gearchiveerde e-mails

De Outlook-invoegtoepassing heeft je toestemming nodig voor toegang tot de Microsoft Graph API om een robuuste link naar de e-mail op te halen. Deze link wordt toegevoegd aan je Todoist-taak. Dit is de enige keer dat Todoist je om toegang vraagt tot de API, anders nooit.

Als je de Outlook-invoegtoepassing gebruikt, en het blijft je vragen om op je Microsoft-account in te loggen wanneer je op de link klikt, is de e-mail waarschijnlijk verplaatst, gearchiveerd of verwijderd.

Om toegang te krijgen tot een e-mail dat verplaatst, gearchiveerd of verwijderd werd, zal de integratie je vragen om in te loggen op je Microsoft-account, en om toegang te verlenen om de Microsoft Graph API te gebruiken. Nadat je toegang verleent, zal de link naar de e-mail werken, zelfs wanneer de e-mail verplaatst, gearchiveerd of verwijderd werd.

Als je ervoor kiest om in de instellingen van de invoegtoepassing uit te loggen van je account, word je uitgelogd op zowel je Todoist-account als je Microsoft-account.

Als je de Outlook-invoegtoepassing gebruikt hebt om een taak aan te maken, en dan de gelinkte e-mail verplaatst hebt uit de map waarin het bewaard werd, zal de link ongeldig worden en kan je het niet meer gebruiken.

Om dit op te lossen, gebruik je de invoegtoepassing om een nieuwe taak aan te maken vanuit de nieuwe locatie van de e-mail. We raden je aan om de oude taak met de gebroken link te verwijderen uit Todoist.

Contacteer ons

Als je alle stappen tot probleemopsporing in dit artikel geprobeerd hebt, of je ziet een nieuw probleem wanneer je de integratie gebruikt, contacteer ons dan en voeg de volgende details bij in je rapport:

• Versienummers voor de Outlook- en Todoist-apps
  • Screenshots van eventuele fout- of waarschuwingsberichten
  • Alle andere stappen voor probleemopsporing die je al hebt geprobeerd om het probleem op te lossen

Wij ( Dermot, Omar, Stacey, of een andere van onze 14 teamgenoten) helpen je graag om de Outlook-invoegtoepassing weer te laten werken voor jou.