Probleemopsporing bij synchronisatieproblemen in Todoist

Als Todoist niet synchroniseert op je apps, probeer dan de volgende stappen te volgen om het probleem op te lossen:

Een handmatige synchronisatie uitvoeren

Als je Todoist-account niet automatisch synchroniseert, voer dan een handmatige synchronisatie uit in de app.

Als Todoist nog steeds niet kan synchroniseren na een handmatige synchronisatie, probeer dan de volgende stappen hieronder om het probleem op te sporen:

Controleer of het correcte account ingelogd is

Wanneer Todoist op een toestel niet synchroniseert met een ander toestel, kunnen er twee verschillende Todoist-accounts ingelogd zijn op elk toestel. Dit kan voorkomen door meerdere accounts, of omdat er per ongeluk een nieuw account aangemaakt werd.

Controleer in de accountinstellingen of je op elk platform ingelogd bent op hetzelfde account.

• In de Todoist web-app, Todoist voor macOS en Todoist voor Windows, klik je op je avatar. Het e-mailadres dat geassocieerd wordt met het account wordt weergegeven boven Instellingen.
  • In Todoist voor iOS en Todoist voor Android, tik je op het tandwiel-icoon om de instellingen te openen. Tik daarna op Account om het e-mailadres dat geassocieerd wordt met je account te zien.

Waarschuwing

Zorg ervoor dat je beide e-mailadressen zorgvuldig controleert. Soms kan het gebeuren dat er een nieuw account werd aangemaakt door een kleine en nauwelijks merkbare typo (een van je accounts is bijvoorbeeld gelinkt aan dave@todoist.com en de andere aan dave@todoist.con).

Controleren of Todoist op de nieuwste versie zit

Het gebruiken van een verouderde versie van Todoist kan problemen met de synchronisatie veroorzaken. Kijk in Wat is er nieuw om te zien of je de nieuwste versie van Todoist gebruikt.

Als je niet kan updaten naar de nieuwste versie, bekijk dan deze gids om te controleren of je toestel, besturingssysteem of browser nog steeds ondersteund wordt.

Geavanceerde stappen voor probleemopsporing

Als je de web-app gebruikt, kan je controleren of er een extensie of plugin in je browser is die Todoist verstoort door todoist.com in een privévenster te openen. Als Todoist in een privévenster werkt, kan het zijn dat een van je extensies/plugins de verbinding met de servers van Todoist blokkeert.

Als je een van onze mobiele apps gebruikt, controleer of mobiele data ingeschakeld is voor de Todoist-app.

In de meeste gevallen zal de app je proberen te waarschuwen wanneer het niet correct kan synchroniseren. Het zal dit doen door een gele waarschuwingsdriehoek in de bovenste balk in het scherm weer te geven. Als je dit icoon ziet, klik er dan op om te zien of er een bericht wordt weergegeven. Dit kan je informatie geven over waarom je app niet aan het synchroniseren is (je kan bijvoorbeeld een projectlimiet bereikt hebben) en dus ook hoe je het probleem op kan lossen.

Elk Todoist-abonnement heeft specifieke limieten om een vlotte prestatie te verzekeren. Het bereiken van deze limieten kan synchronisatieproblemen veroorzaken.

Kom meer te weten over de verschillende abonnementslimieten, en controleer je Todoist-account om te zien of het aan de limieten zit.

Je probleem met synchronisatie oplossen

Als je een probleem met synchronisatie ondervindt, zou je dit normaal kunnen oplossen door uit en opnieuw in te loggen bij je account, de cache te wissen, of de app opnieuw te installeren. Deze oplossingen kunnen er echter toe leiden dat je ongesynchroniseerde gegevens verliest.

Om te controleren welke gegevens niet succesvol gesynchroniseerd zijn, klik je op het foutenlog-icoon bovenin je app (dit verschijnt enkel wanneer er een probleem met de synchronisatie is).

Waarschuwing

Om je ongesynchroniseerde wijzigingen niet te verliezen, noteer je welke taken of gegevens niet gesynchroniseerd zijn voordat je uitlogt op je account en weer inlogt, je cache verwijdert of de app opnieuw installeert.

Meer hulp krijgen

Als je alle stappen hierboven hebt geprobeerd en je app synchroniseert nog steeds niet correct, rapporteer het aan ons als een technisch probleem en zet er de onderstaande informatie bij:

• De app die niet correct synchroniseert. Je kan dit identificeren door de stappen hieronder te volgen:
    1. Log in op Todoist in een browser.
    2. Zorg ervoor dat je de laatste versie van je takenlijst hebt (die op onze servers bewaard wordt) door eerst uit te loggen van Todoist op web en dan opnieuw in te loggen.
    3. Voeg een taak toe op een ander platform (bijvoorbeeld je mobiele app) en kijk of het in Todoist op web verschijnt.
    4. Als het niet verschijnt, dan is de app waar je de taak toegevoegd hebt degene die problemen heeft met synchroniseren.
    5. Als je taak wel verschijnt in Todoist op web, probeer dan een nieuwe taak in Todoist op web toe te voegen en kijk of het op je andere Todoist-apps verschijnt. Als de taak niet verschijnt op een van je apps, betekent dit dat Todoist op web problemen heeft met synchroniseren.
  • Het versienummer van de app
  • Het type data dat niet synchroniseert (taak/opmerking/label/project)
  • Een screenshot van eventuele foutberichten of waarschuwingslogs
  • Alle stappen voor probleemopsporing die je al hebt geprobeerd om het probleem op te lossen

Andere problemen

Als Todoist niet synchroniseert op je Apple Watch, kijk naar dit artikel en volg de stappen in de sectie Veelgestelde vragen.

Als je een van onze extensies voor Gmail, Chrome of Firefox gebruikt, probeer het opnieuw te installeren en kijk of dat het probleem oplost.

In sommige gevallen kan een van je andere extensies of plugins Todoist blokkeren. Probeer alle extensies en plugins uit te schakelen, behalve Todoist, en kijk of dat het probleem oplost.

Als je de Outlook add-in gebruikt, probeer de cache te wissen in deze map: C:\Users\[username]\AppData\Local\Todoist\Outlook\

Als je de tweewegse integratie met Google Agenda gebruikt en je merkt dat Google Agenda en Todoist niet synchroniseren, kijk naar de sectie Veelgestelde vragen in dit artikel en volg de instructies.

Als een van je medegebruikers problemen heeft om dezelfde gegevens te zien als jij ziet in een gedeeld project, probeer ze uit het project te verwijderen en ze opnieuw uit te nodigen.

Als het opnieuw uitnodigen van je medegebruiker aan het project niet helpt, neem contact op met ons en voeg volgende informatie toe:

• De link naar het betreffende gedeeld project (open Todoist in je browser, ga naar het project en kopieer dan de link in de adresbalk)
  • Het e-mailadres dat gelinkt is aan het Todoist-account van de medegebruiker die het probleem met synchroniseren ervaart

Subprojecten worden niet automatisch gedeeld wanneer een medegebruiker uitgenodigd wordt voor een hoofdproject. Nodig je medegebruikers uit voor elk subproject.

Als de Todoist-widget op je iOS- of iPadOS-toestel niet synchroniseert, controleer dan dat:

• Er een internetverbinding is op het Apple-toestel. Als de widget op een mobiel netwerk zit, controleer dan of Todoist gebruik mag maken van mobiele data op het toestel via InstellingenMobiel netwerk.
  • Het batterijniveau van het toestel op 30% of hoger zit, of dat het toestel niet in de energiebesparingsmodus zit.
  • Ververs op achtergrond ingeschakeld staat op het toestel via InstellingenTodoist.
  • De Todoist-app actief is en draait.
  • De batterij van het toestel niet oververhit geraakt (wanneer je het bijvoorbeeld gebruikt voor een WiFi hotspot-verbinding).

Als het probleem blijft duren, contacteer ons dan.